Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Ta młoda, około roczna, mała psica - w typie jagdterriera błąkała się w okolicy Komornik. Uwielbia byc przy człowieku, czeka niecierpliwie na głaski.. a wylądowała w przytulisku. Siedzi w klatce i cierpi, bardzo marznie. Jest śliczna, zadbana i zdrowa - myśleliśmy, że właściciel będzie szukał Miki, że uciekła lub się zgubiła. Mija drugi tydzień i sunia nadal patrzy zza krat. Ogromnie cieszy się na widok człowieka. Jest bardzo wesoła, zwinna i szybka. Delikatnie bierze z ręki smaczki. Sunia bardzo cierpi w schroniskowej klatce. Czeka na dom!

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

więcej zdjęć niestety brak bo sunia ruchliwa jest..

Edited by What May NN
Posted

Dokładnie, jak tylko nie mają ukierunkowanego zajęcia. Jagdterier jest pracoholikiem, kocha pracować. Ten mój znajomy ma szóstkę, codziennie długie spacery, w sezonie polowania, w domu psy grzeczniutkie, spokojne, porozwalane na sofach jak kanapowce. Ale..... jak jedna z suczek miała młode, to po dwóch DNIACH zaczęło ją nosić, już nie mogła wysiedzieć przy dzieciach, a po dwóch tygodniach, akurat było polowanie, jej nie zabrali oczywiście, no to wyskoczyła przez okno na pierwszym piętrze!!! Jak żona z córką z krzykiem wybiegły przed dom to tylko kurz za pędzącą do lasu sunią zobaczyły :roll:. Jak wróciła to stwierdziła, że dzieci są już dorosłe, samodzielne, widzą, czyli swoje zrobiła i cała rodzina butelkami maluchy karmiła........

Posted

Mika nie ma tatuażu!
Zgodnie z charakterkiem rasy raczej atakuje inne psy..
dzwoniła do mnie pewna Pani od jagdterrierów - poinformowała środowisko rasowe, poleca by jednak wyadoptować ją myśliwemu, do leżenia i wyglądania jagd podobno się nie nadaje i może szybciutko wrocic do nas! co myślicie? ja jestem skłonna wydać ją myśliwemu gdy będzie w porządku i jeśli się taki zgłosi oczywiście..

http://s1132.photobucket.com/albums/m577/magdaxkowalska/Mika/?action=view&current=P1110611.jpg#!oZZ3QQcurrentZZhttp%3A%2F%2Fs1132.photobucket.com%2Falbums%2Fm577%2Fmagdaxkowalska%2FMika%2F%3Faction%3Dview%26current%3DP1110626.jpg

Posted

Myśliwemu- tak, pseudomyśliwemu- nie. To jest fakt- jagdterier musi pracować, mieć ukierunkowanie zajęcie. Ten mój znajomy ma hodowlę jagdterierów, poluje, wszyscy zadowoleni. No jakby na to nie patrzeć, chociaż nam się to nie podoba- jest to pies myśliwski.....

Posted

tylko szczerze mało jest odpowiednich myśliwych, nie mówię tu o takich którzy do psów nie strzelają ale też takich którzy potrafią ocenić sytuację i nie pozwolą na niebezpieczny kontakt z dzikiem czy jeleniem, o udziale w nagonce nie wspomną, co prawda nikt nie ma zamiaru do psa tam strzelać ale zagrożenie że ktoś się pomyli jest duże....

Posted

Dzisiaj w gabinecie na Polance była klonka Miki, identyczny pies. Tyle że zgodna z innymi psami i doludna także (jak nasza, tylko te inne psy nie pasują). A tak... dla 8-latki ideał!!!