Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agnieszka PPP napisał(a):
Madzia robimy wymiankę na tydzień?:p Ty bierz moją Almę :diabloti: a ja Medorka:evil_lol: :evil_lol:

A może byc zamiast Medorka, Dinuś:razz: :razz:

• Replies 867
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mam bliziutko:p :p może fachwcy mi coś poradzą na zachowanie Almy bo jak pewnie wiesz mam problemik z nią bo panna ostro podgryza:mad: :mad: Łapie ją głupawka i sie stawia,skacze,szczeka normalnie już mi ręce opadają:roll:

Posted

Ja mam bliziutko:p :p może fachwcy mi coś poradzą na zachowanie Almy bo jak pewnie wiesz mam problemik z nią bo panna ostro podgryza:mad: :mad: Łapie ją głupawka i sie stawia,skacze,szczeka normalnie już mi ręce opadają:roll:

Z Medorem też miałam problemy:roll: :roll: I nie twierdzę, że już ich nie mam;) Ale nie w takim stopniu, jak na początku :p

Posted

He, he he, a może to rodzina?

Posted

Witam:p Dziewczyna na sznurku bo stawiała sie z zębami do mnie:mad: :mad:

To ona na Ciebie z tymi zębami:crazyeye: :crazyeye: Ale tak na poważnie:crazyeye: :razz:

Posted

Chodziłyśmy na jesienne szkolenie PT do ZK w Rzeszowie,nie ukończyłyśmy go:shake: :shake: wymiękłam.......Alma była nie do opanowania......Całe to szkolenie było bardzo fachowo prowadzone a psy w wiekszości umiejętnie wykonywały polecenia.......U Almy czułam strach, jakby przestawała mi ufać,wiec wymiękłam......Powiem tak-jest o niebo lepiej jak było......Teraz jedziemy na trzydniowe szkolenie:p Robię co mogę,szkoda mi psa-ktoś powie Ty jestes temu wszystkiemu winna-nie ja tak nie uważam.

Posted

Chodziłyśmy na jesienne szkolenie PT do ZK w Rzeszowie,nie ukończyłyśmy go:shake: :shake: wymiękłam.......Alma była nie do opanowania......Całe to szkolenie było bardzo fachowo prowadzone a psy w wiekszości umiejętnie wykonywały polecenia.......U Almy czułam strach, jakby przestawała mi ufać,wiec wymiękłam......Powiem tak-jest o niebo lepiej jak było......Teraz jedziemy na trzydniowe szkolenie:p Robię co mogę,szkoda mi psa-ktoś powie Ty jestes temu wszystkiemu winna-nie ja tak nie uważam.

Najważniejsza Twoja świadomość, że sunia wymaga indywidualnego podejścia. Bardzo dobrze, że jedziesz na szkolenie, pomogą ci zrozumieć dlaczego tak jest.

Posted

Tak mysle że Alma wymaga indywidualnego podejścia;) ;) Wszystko co zrobi okej nagradzam-chwalę,ona rozumi jest bardzo mądra...........żeby tylko zrozumiała że czasem robi żle.Jak miała pierwszą cieczkę była jak aniołek,potem zabieg sterylizacji-baranek tygodniowy:loveu: :loveu: No ale jak formę odzyskała to dawaj pańcia dawaj:lol: :lol:Jakaś sobie poradzimy razem........

Posted

Witam:p Dziś miałam przygodę...........Pojechałam do mamy.Pod moją nieobecność moja mama wyszła z suką na spacer a ta wykorzystała swoję umiejętności wymykania sie z obroży no i stało się:roll: :roll: pobiegła w strone ulic-mama za nią-ta wcale jej nie słucha,no szok mama przeżyła:crazyeye: :crazyeye: Jakoś sąsiedzi pomogli sucz przywołać...jak wróciłam było już po sprawie:shake: ;) I weż tu zostaw czorta :diabloti: :mad: :diabloti:

Posted

Witaj...

U nas jest minimalny problem z dziwnym zachowaniem Gastona równiez... Jako że jest to piesek Pancia..... zakochany w TZciku bez pamięci, zazdrosny jest o TZcika bardzo.
Czasem jak się przytulamy z TZcikiem, i specjalnie dajemy psu do zrozumeinia, że to ja jestem ważniejsza niż Gaston dla TZta, psu się to bardzo nie podoba, ale nie reaguje prócz smutnego spojrzenia. Ale jeśli Gastek leży TZcikowi na kolanach, a ja podchodze i chcę się do niego przytulić, czy pogłaskać - Gaston kłapie zębami. Nie warczy, nie rzuca się do gryzienia, ale tak straszy okazując że jest to jego czas na przytulanki.
To również nie jest dobre zachowanie, staraliśmy się go tego oduczyć, ale nie wiedzieliśmy jak.
Teraz TZcik wyjechał... Zobaczymy co będzie jak znów będziemy we trójkę.

Może u Ciebie też jest to jakaś forma zazdrości?
Myślę, że powinnaś spróbować ustalić większą hierarhię w domu. Być może Alma chce dominować, i być wyżej postawiona w stadzie domowym.

Postaraj się poczytać coś na ten temat na necie. Kiedyś wpadł mi w oko fajny tekst dziewczynu, która profesjonalnie zajmuje się właśnie behawiorystyką u psów.