Medorowa Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Agnieszka PPP napisał(a):Madzia robimy wymiankę na tydzień?:p Ty bierz moją Almę :diabloti: a ja Medorka:evil_lol: :evil_lol: A może byc zamiast Medorka, Dinuś:razz: :razz: Quote
Agnieszka PPP Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 madzia i medor napisał(a):A może byc zamiast Medorka, Dinuś:razz: :razz: Oj jasne mogą być dwa:eviltong: :eviltong: Quote
Medorowa Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 AgusiaTerierka napisał(a):To ja wezmę Waszą parkę, a Wy Kiri, trochę odpocznę;) . Ty, Ty:lmaa:Ja byłam pierwsza :lmaa: Quote
Agnieszka PPP Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 A może będziesz w Zabajce na szkoleniu??:p Quote
Medorowa Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Agnieszka PPP napisał(a):A może będziesz w Zabajce na szkoleniu??:p Niestety nie:shake: Dla nas troszkę zadeleko:roll: Quote
Agnieszka PPP Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 Ja mam bliziutko:p :p może fachwcy mi coś poradzą na zachowanie Almy bo jak pewnie wiesz mam problemik z nią bo panna ostro podgryza:mad: :mad: Łapie ją głupawka i sie stawia,skacze,szczeka normalnie już mi ręce opadają:roll: Quote
Medorowa Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Agnieszka PPP napisał(a):Ja mam bliziutko:p :p może fachwcy mi coś poradzą na zachowanie Almy bo jak pewnie wiesz mam problemik z nią bo panna ostro podgryza:mad: :mad: Łapie ją głupawka i sie stawia,skacze,szczeka normalnie już mi ręce opadają:roll: Z Medorem też miałam problemy:roll: :roll: I nie twierdzę, że już ich nie mam;) Ale nie w takim stopniu, jak na początku :p Quote
Jagoda1 Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Agnieszka PPP napisał(a):Ja mam bliziutko:p :p może fachwcy mi coś poradzą na zachowanie Almy bo jak pewnie wiesz mam problemik z nią bo panna ostro podgryza:mad: :mad: Łapie ją głupawka i sie stawia,skacze,szczeka normalnie już mi ręce opadają:roll: He, he he, a może to rodzina? Quote
Agnieszka PPP Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 Moja jest bez rodowodu;) Miała 4 rodzeństwa.......tyle wiem:p i gdzieś sie rodzeństwo po polsce rozjechało--chciałabym wiedzieć gdzie:p Quote
DORRAG Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Cześć:p Nie ma to jak powylegiwać sie w słoneczku:loveu: :loveu: Quote
Jagoda1 Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 A dlaczego Dziewczynka na sznurku? Czyżby jakiś "sajgonik" miała na sumieniu:cool3: ? Quote
Agnieszka PPP Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 Witam:p Dziewczyna na sznurku bo stawiała sie z zębami do mnie:mad: :mad: Quote
Medorowa Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Agnieszka PPP napisał(a):Witam:p Dziewczyna na sznurku bo stawiała sie z zębami do mnie:mad: :mad: To ona na Ciebie z tymi zębami:crazyeye: :crazyeye: Ale tak na poważnie:crazyeye: :razz: Quote
Agnieszka PPP Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 No tak stawia się ostro:shake: nie ugryzie ale skacze na mnie ,szczeka........... Quote
Jagoda1 Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Agnieszka PPP napisał(a):No tak stawia się ostro:shake: nie ugryzie ale skacze na mnie ,szczeka........... To niedobrze, to młoda sunia? Quote
Agnieszka PPP Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 AgusiaTerierka napisał(a):To niedobrze, to młoda sunia? Alma 9 kwietnia będzie miała roczek..........i tak jest od samego początku odkąd jest z nami a zawitała do nas 25 maja 2006.........:p Quote
Jagoda1 Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Startowanie z zębami to poważna próba z jej strony zdominowania Ciebie. Konieczne jest szkolenie. Quote
Agnieszka PPP Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 Chodziłyśmy na jesienne szkolenie PT do ZK w Rzeszowie,nie ukończyłyśmy go:shake: :shake: wymiękłam.......Alma była nie do opanowania......Całe to szkolenie było bardzo fachowo prowadzone a psy w wiekszości umiejętnie wykonywały polecenia.......U Almy czułam strach, jakby przestawała mi ufać,wiec wymiękłam......Powiem tak-jest o niebo lepiej jak było......Teraz jedziemy na trzydniowe szkolenie:p Robię co mogę,szkoda mi psa-ktoś powie Ty jestes temu wszystkiemu winna-nie ja tak nie uważam. Quote
Jagoda1 Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Agnieszka PPP napisał(a):Chodziłyśmy na jesienne szkolenie PT do ZK w Rzeszowie,nie ukończyłyśmy go:shake: :shake: wymiękłam.......Alma była nie do opanowania......Całe to szkolenie było bardzo fachowo prowadzone a psy w wiekszości umiejętnie wykonywały polecenia.......U Almy czułam strach, jakby przestawała mi ufać,wiec wymiękłam......Powiem tak-jest o niebo lepiej jak było......Teraz jedziemy na trzydniowe szkolenie:p Robię co mogę,szkoda mi psa-ktoś powie Ty jestes temu wszystkiemu winna-nie ja tak nie uważam. Najważniejsza Twoja świadomość, że sunia wymaga indywidualnego podejścia. Bardzo dobrze, że jedziesz na szkolenie, pomogą ci zrozumieć dlaczego tak jest. Quote
Agnieszka PPP Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 Tak mysle że Alma wymaga indywidualnego podejścia;) ;) Wszystko co zrobi okej nagradzam-chwalę,ona rozumi jest bardzo mądra...........żeby tylko zrozumiała że czasem robi żle.Jak miała pierwszą cieczkę była jak aniołek,potem zabieg sterylizacji-baranek tygodniowy:loveu: :loveu: No ale jak formę odzyskała to dawaj pańcia dawaj:lol: :lol:Jakaś sobie poradzimy razem........ Quote
Medorowa Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Cześć Agusie - Almusie:loveu: Pewnie, że sobie poradzicie:razz: Quote
Agnieszka PPP Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 Witam:p Dziś miałam przygodę...........Pojechałam do mamy.Pod moją nieobecność moja mama wyszła z suką na spacer a ta wykorzystała swoję umiejętności wymykania sie z obroży no i stało się:roll: :roll: pobiegła w strone ulic-mama za nią-ta wcale jej nie słucha,no szok mama przeżyła:crazyeye: :crazyeye: Jakoś sąsiedzi pomogli sucz przywołać...jak wróciłam było już po sprawie:shake: ;) I weż tu zostaw czorta :diabloti: :mad: :diabloti: Quote
Kate I Luka Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Witaj... U nas jest minimalny problem z dziwnym zachowaniem Gastona równiez... Jako że jest to piesek Pancia..... zakochany w TZciku bez pamięci, zazdrosny jest o TZcika bardzo. Czasem jak się przytulamy z TZcikiem, i specjalnie dajemy psu do zrozumeinia, że to ja jestem ważniejsza niż Gaston dla TZta, psu się to bardzo nie podoba, ale nie reaguje prócz smutnego spojrzenia. Ale jeśli Gastek leży TZcikowi na kolanach, a ja podchodze i chcę się do niego przytulić, czy pogłaskać - Gaston kłapie zębami. Nie warczy, nie rzuca się do gryzienia, ale tak straszy okazując że jest to jego czas na przytulanki. To również nie jest dobre zachowanie, staraliśmy się go tego oduczyć, ale nie wiedzieliśmy jak. Teraz TZcik wyjechał... Zobaczymy co będzie jak znów będziemy we trójkę. Może u Ciebie też jest to jakaś forma zazdrości? Myślę, że powinnaś spróbować ustalić większą hierarhię w domu. Być może Alma chce dominować, i być wyżej postawiona w stadzie domowym. Postaraj się poczytać coś na ten temat na necie. Kiedyś wpadł mi w oko fajny tekst dziewczynu, która profesjonalnie zajmuje się właśnie behawiorystyką u psów. Quote
Recommended Posts