Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 455
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Anja2201 napisał(a):
trzeba ściągnąć ciotki z Warszawy . A czy kasa na płatny transport w razie czego jest ?

Tak mamy na platny transport pieniadze :)

Edited by karolina175
Posted (edited)

W sprawie Arona kontaktujcie się z Elą L., szefową fundacji Przytul Psa:

www.przytulpsa.pl

Ela była jego wolontariuszką i udzieli Wam dokładnych informacji o historii psa.
Poza tym być może będzie mogła dodatkowo pomóc (fundacyjne zniżki na badania itp.).

Co do Bulika - jeśli miałby trafić do hotelu, to tylko do ludzi z doświadczeniem.
Bulik nie toleruje innych psów, jest wyjątkowo silnym psem, potrzebuje bardzo dużej dawki ruchu.
Jest dość młody, więc trzeba się liczyć z tym, że w hotelu może spędzić kilka lat.

EDIT: Doczytałam, że już rozmawiałyście z Elą ?

Bulik nie jest zagrożony eutanazją, nie słyszałam, żeby w ogóle było to brane pod uwagę.

Edited by Dada M
Posted

[quote name='Dada M']W sprawie Arona kontaktujcie się z Elą L., szefową fundacji Przytul Psa:

www.przytulpsa.pl

Ela była jego wolontariuszką i udzieli Wam dokładnych informacji o historii psa.
Poza tym być może będzie mogła dodatkowo pomóc (fundacyjne zniżki na badania itp.).

Co do Bulika - jeśli miałby trafić do hotelu, to tylko do ludzi z doświadczeniem.
Bulik nie toleruje innych psów, jest wyjątkowo silnym psem, potrzebuje bardzo dużej dawki ruchu.
Jest dość młody, więc trzeba się liczyć z tym, że w hotelu może spędzić kilka lat.

Bulik nie jest zagrożony eutanazją, nie słyszałam, żeby w ogóle było to brane pod uwagę.

Tak rozmawialysmy juz z Pania Ela:) Dala nam pewne wskazowki lecz psu moze pomoc za miesiac a nam zalezy na czasie....No Pani Ela napisala Patrycji100 ze bulik jest zagrozony eutanazja tak jak i Aron....

Posted (edited)

[quote name='Dada M']W sprawie Arona kontaktujcie się z Elą L., szefową fundacji Przytul Psa:

www.przytulpsa.pl

Dada, dziewczyny są w kontakcie z EL, już wzięły do hoteliku Fruzie ( teraz chyba DT) i opłacały/opłacają jej pobyt

Edited by Beat2010
Posted

karolina175 napisał(a):
No Pani Ela napisala Patrycji100 ze bulik jest zagrozony eutanazja tak jak i Aron....

Bzdura.

Zbierzcie na spokojnie deklaracje, środki na badania, a przede wszystkim najpierw wykupcie Aronowi kilka pakietów ogłoszeń.
Wygląda na to, że Aron jest w dobrej kondycji, ma fajną opiekunkę w schronisku, wychodzi na spacery i nic bezpośrednio mu nie zagraża - nic się stanie, jeśli poczekacie ten miesiąc (nie można wykluczyć wypadków losowych np. tego, że nagle dostanie skrętu żołądka i umrze - ale idąc tym tropem wszystko trzeba by robić na łapu-capu, bo nikt nie zna dnia ani godziny).
Na 100% Aron nie zostanie poddany eutanazji, więc tego nie musicie się obawiać.

Weźcie też pod uwagę, że prawdopodobnie ten pies ma przed sobą jeszcze kilka lat życia - musicie mieć komplet deklaracji (a z doświadzczenia wiem, że i tak z czasem się wykruszają), chyba że któraś z Was będzie mogła z własnej kieszeni pokrywać brakującą sumę albo dogadacie się z Elą, że fundacja jakoś Wam pomoże.

Posted

Beat2010 napisał(a):
Dada, dziewczyny są w kontakcie z EL, już w do hoteliku Fruzie ( teraz chyba DT) i opłacały/opłacają pobyt

Super, trochę mnie to uspokoiło :)
Skoro dziewczyny mają już doświadczenie, to nie mam nic więcej do dodania.

Beat - będziecie w sobotę w schronisku ?

Posted

Dada M napisał(a):
Super, trochę mnie to uspokoiło :)
Beat - będziecie w sobotę w schronisku ?

w sobotę będzie Iwonka, ja pewnie w niedzielę , bo jeden z naszych psów ma mieć gościa :)

Posted

karolina175 napisał(a):
jak tylko dogadam szczegoly z dziewczynami to Aron pojedzie do Ani i zazna domowej milosco:multi:

Z całych sił trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie :) Nowy rozdział życia zaczyna nasz Aronek :)
Mam nadzieję że to krok do lepszego jutra następny to kochający dom :)