Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sonka95 napisał(a):
No to niezły sąsiad :roll: U mnie kiedyś sąsiad pod nami mieszka to urządzał imprezki niezłe , które trwały bardzo długo , ale na szczęście przestał , bo to wszystkim sąsiadom zaczęło przeszkadzać :evil_lol: I teraz mamy spokój , a zgłaszaliście to gdzieś ?

A kto wierzy w takie bajki, w których policjanta ucisza patrol policji? Próbowałam raz prosić o spokój, ale powiedział, że jest u siebie... Wiem, że są odpowiednie paragrafy w kodeksie wykroczeń i kodeksie cywilnym na ten temat, ale nie mam siły wchodzić na drogę sądową z, przepraszam, że to powiem, chamem. Ludzie, którzy mieszkali pod nimi wyprowadzili się. I żeby było ciekawiej, to też była rodzina policyjna. Walczyli z tymi łomotami, a ci śmiali się im w oczy, tak jak i mi :shake:

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Witamy i my po długiej przerwie :lol:
W końcu mamy ferie. Zimno u nas, psy wyją, wiatr hula po polach... Może jutro będzie ładniej. Riko marznie w łapki i spacery są krótkie. Szalejemy do póki nie zacznie dygotać jak osika :cool3: Teraz pojawią się nowe zdjęcia. Może zdążę zrobić jakieś między jednym a drugim kursem wynoszonego gruzu z łazienki. Cholerka remontu mi się zachciało. Na ten czas przeprowadzamy się do rodziców.
Pozdrawiamy wszystkich odwiedzających Rikarda i ściskamy ciepło :loveu:

Posted

Witajcie kochani :loveu: jak to miło, gdy ktoś widzi, ze wróciliśmy. Pozdrawiamy wszystkie Sonie i Sonki :evil_lol:
Oto kilka zdjęć mojego kopacza-śniegowca.
U nas ciągle pada, jest pochmurno, ale Riko ma to gdzieś :diabloti:

Z dzisiaj

Posted

Kopał, kopał i wykopał :evil_lol:

Syberyjska odmiana pinczera :diabloti:

i jego ośnieżona dupka :cool3:

Kolejne poszukiwania rzuconej zabawki. Jest tak zawzięty, że kopie dopóki nie znajdzie rzutki :lol:

Posted

I jeszcze kilka zdjęć wróbelków-elemelków. Widok na mój parapet. Najpierw ucztowały tylko sikoreczki (w siatce mają ziarna z tłuszczem), ale z czasem przegoniły je wróble. Jakież to wredne zadziorne ptaszki. Na jedną sikorkę wpada stado wróbli i stołówka należy tylko do nich.

Szkoda, ze nie udaje mi się sfotografować ptaki w karmniku. Płoszą się jak tylko mnie ujrzą.

Posted

U nas jakoś mało wróbli na balkonie , bo przeganiają je gołębie i kawki :/ Dzisiaj jak położyłam słoninę na balkonie to nadleciało stado kawek i mew ... nawet nie wiesz co się działo ;)

Posted

Cieszę się, że jest nas więcej ptakolubów :lol: Na szczęście większe ptaki nie ścigają malutkich w moim obejściu 9w każdym razu nie zauważyłam). Wróbelki są urocze, ale zadziorne i nie wiedziałam, że to mazurki :oops:. Aparat mam prościutki, więc nie mogę poszaleć ze zdjęciami.
Riko uwielbia biegać w śniegu, po prostu dostaje szału i wpada w głębokie zaspy. Czasem się w nich traci, wtedy biegnę na pomoc, żeby się nie utopił :cool3: no i po takim hasaniu, gdy podwoziem sunie po śniegu, moknie. Boję się, żeby nie zachorował.

Posted

Izuniu Twój Kiss to musi być ubrany jak człowiek. Goły zupełnie, to co się dziwić? Bobik ma sierść jak u mojego Rikarda, więc też się nie dziwię :lol: Teraz będę kombinować z lepszym kubraczkiem dla niego. Wyciągnę maszynę do szycia i w wolnej chwili coś wykroję.
Dziś na porannym siku Riko momentalnie drętwiał. U mnie termometr na pierwszym piętrze wskazywał -16 stopni. Przy gruncie było na pewno zimniej. W taki czas zawsze mylę o tych zwierzętach, które są bezdomne, albo mają metrowy łańcuch, budę ze szparami między deskami i miskę z osypką dla kur :-(

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witamy wszystkich po długiej niebytności
U nas nowa łazienka, nareszcie wyremontowana Riko czeka na wiosnę i przesypia (tak jak i pani) przesilenie wiosenne Resztki śniegu przekopuje w poszukiwaniu zgubionej przed miesiącem zabawki. Wygląda to śmiesznie, bo za każdym wyjściem na dwór, Riko dostaje dosłownie fiksacji i szuka rzutki, którą zagubiliśmy.
Ja w pracy mam urwanie głowy i nóg , ale jakoś trwam - nie ma innego wyjścia. Jutro wielki dzień, bo robimy wielką akcję na rzecz naszego Klubu Przyjaciół Zwierząt. Zebrane fundusze pójdą rozpoczęcie naszej działalności (http://www.dogomania.pl/forum/threads/239985-Edukacja-prosz%C4%99-o-pomoc) i na zwierzęta w potrzebie.
Trzymajcie kciuki!