BlackDream Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Ten wysyp to w całej Polsce? Ciarki mnie przechodzą na samą myśl o kleszczach Quote
ceris Posted April 27, 2012 Author Posted April 27, 2012 Inwazja komarów i kleszczy wszędzie możliwa. Oto tekst z neta: http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/dlugi-weekend-majowy-nadciaga-inwazja-komarow-i-kleszczy_253374.html Ja już się boję. Mój mały ściąga kleszcze, jak magnes. W naszym regionie na dzień dzisiejszy jest odnotowana duża ilość przypadków powikłań pokleszczowych u ludzi :shake: Trzeba zatem uważać. Quote
sonia1974 Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Widzę że mała bestyjka używa wiosny , ach śliczności tylko pysia całować Quote
ceris Posted April 28, 2012 Author Posted April 28, 2012 Pysio wczoraj coś źle się czuł. Osowiały jakiś, niemrawy. Dziś jest już jak zwykle. Też zażywa świeżego powietrza i wyleguje się na trawie w słońcu :multi: Quote
Izabela124. Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 No ostatnio straszny wysyp kleszczy, są dosłownie wszędzie Quote
ceris Posted May 1, 2012 Author Posted May 1, 2012 Nigdy nie miałam wpitego kleszcza, nie wiem jak to się dzieje, że po mnie chodzą, a żaden nie chce skorzystać :diabloti: Czyżbym była bardziej jadowita? Quote
Izabela124. Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Ja miałam tylko raz, ale jak byłam bardzo mała Quote
BlackDream Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Ja na szczęście nie miałam kleszcza ani razu, bo jakbym zobaczyła takiego potwora w swojej skórze to umarłabym z obrzydzenia, zanim miałyby szanse dopaść mnie jakiekolwiek powikłania pokleszczowe :roll: Quote
Bobryna Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 (edited) Też nigdy nie miałam wbitego kleszcza, dopóki nie miałam praktyk w lesie w Rogowie :roll: Tam to było mnóstwo łaknących krwi kleszczy :nerwy: ceris, możesz mieć rację, że niektórzy ludzie nie smakują kleszczom ;) A jak tam Riko? Kiedy będzie więcej zdjęć? :p BlackDream uśmiałam się z Twojego stwierdzenia :lol: Edited May 2, 2012 by Bobryna Quote
ceris Posted May 2, 2012 Author Posted May 2, 2012 Chyba nie smakuję kleszczom, jakie to szczęście (lepiej odpukać w niemalowane drzewo). Wierzcie albo nie, raz przespałam noc z dwoma kleszczami w łóżku najwyraźniej przyniesionymi przez suczkę-znajdę (Rika nie było jeszcze wtedy na świecie). Rano doznałam szoku, bo po prześcieradle wędrowały sobie dwa kleszczowe gnojki. Najwyraźniej nie byłam w typie :evil_lol: Jednak podobnie jak BlackDream, nim ktokolwiek zdążyłby mi wyjąć wpitego kleszcza, umarłabym z przerażenia. Na sesję zdjęciową z Rikiem muszę się jeszcze wybrać. Nie wiem tylko, czy aparat obciążenie wytrzyma, bo coś mu się zawiesza. Quote
sonia1974 Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Przestańcie z tymi kleszczami bo zawału dostanę . ZDJĘCIA CHCEMY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
BlackDream Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Popieram! Zdję-cia! Zdję-cia! Zdję-cia! I również chętnie odejdę od tematu kleszczy :look3: Quote
ceris Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 Mówisz - masz! Tak wygląda upychanie pani na kanapie I maślane oczy Dzisiejsze, robione o świcie :cool3: Ogrodnik Quote
ceris Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 Tu leciała para łabędzi No i co teraz? Kot spierniczył za siatkę :p Quote
ceris Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 Łap mnie :cool3: No i oczywiście przywlokłam kleszcza :evil_lol: dobrze, dobrze już nic więcej o kleszczach nie powiem :lol: Quote
Izabela124. Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 http://images10.fotosik.pl/1428/c6fc03f63e6d885amed.jpg śpiochacz :) Quote
ceris Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 Izabela124. napisał(a):http://images10.fotosik.pl/1428/c6fc03f63e6d885amed.jpg śpiochacz :) Tym spojrzeniem wymusi na mnie wszystko :lol: Quote
sonia1974 Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Mały też taki cięty na koty , miny powalające robi . Ceris czym karmisz piesia , bo moja Sonia już wszystkiego próbowała i nic nie lubi a fiflok byle dużo było taki żarłok Quote
ceris Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 Aż się boję mówić czym karmię, bo jak to przeczyta jakiś psi dietetyk, to mi łeb urwie. No ale tak: Riko je korpusy kurczęce, chrząstki z płuc wieprzowych (to uwielbia), wędzony boczek (najlepiej podsmażany) oraz suchą karmę orijen lub acana. Quote
BlackDream Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Zdjęciaaaa! :multi: Kurcze ja to zawsze dostaję to czego chcę :evil_lol: :eviltong: A te korpusy i chrząstki to na surowo je? Tak z ciekawości pytam Quote
ceris Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 BlackDream napisał(a):Zdjęciaaaa! :multi: Kurcze ja to zawsze dostaję to czego chcę :evil_lol: :eviltong: A te korpusy i chrząstki to na surowo je? Tak z ciekawości pytam No w końcu wstyd mi byłoby na prośby nie reagować :lol: Swojemu małemu nic surowego nie daję. Zawsze termicznie obrobione, ale na przykład korpusy, których sama używam do rosołu muszę najpierw ugotować z niewielką ilością warzyw, bo zbyt aromatycznej porcji Riko nie je ze smakiem. Dopiero po wyjęciu dodaję resztę ludziowych frykasów ;) Quote
Bobryna Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Są i zdjęcia :multi: Riko na większości wygląda jakby wiecznie kontemplował ;) Quote
sonia1974 Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 TERAZ DO MNIE DOTARŁO :diabloti:, ALE KOŚCI Z TYCH KORPUSÓW GOTOWANYCH NIE DAJESZ RIKUSIOWI . GOTOWANYCH KOŚCI PIESIE NIE MOGĄ JEŚć Quote
ceris Posted May 4, 2012 Author Posted May 4, 2012 Bobryna napisał(a):Są i zdjęcia :multi: Riko na większości wygląda jakby wiecznie kontemplował ;-) Dokładnie tak. On tak dostojnie do zdjęć pozuje. Bardzo trudno zrobić mu zdjęcie na "spontona", bo albo robi to w mgnieniu oka (a ja gapa jestem), albo po prostu mu się nie chce. sonia1974 napisał(a):TERAZ DO MNIE DOTARŁO :diabloti:, ALE KOŚCI Z TYCH KORPUSÓW GOTOWANYCH NIE DAJESZ RIKUSIOWI . GOTOWANYCH KOŚCI PIESIE NIE MOGĄ JEŚć No właśnie w tym dzieło, że daję. Nikt mnie w tym względzie nie oświecił. A dlaczego nie można? Wiedziałam tylko, że kości z udek kurczęcych nie wolno podawać, bo może się piesio udławić. Quote
Recommended Posts