Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pysio wczoraj coś źle się czuł. Osowiały jakiś, niemrawy. Dziś jest już jak zwykle. Też zażywa świeżego powietrza i wyleguje się na trawie w słońcu :multi:

Posted

Nigdy nie miałam wpitego kleszcza, nie wiem jak to się dzieje, że po mnie chodzą, a żaden nie chce skorzystać :diabloti: Czyżbym była bardziej jadowita?

Posted

Ja na szczęście nie miałam kleszcza ani razu, bo jakbym zobaczyła takiego potwora w swojej skórze to umarłabym z obrzydzenia, zanim miałyby szanse dopaść mnie jakiekolwiek powikłania pokleszczowe :roll:

Posted (edited)

Też nigdy nie miałam wbitego kleszcza, dopóki nie miałam praktyk w lesie w Rogowie :roll: Tam to było mnóstwo łaknących krwi kleszczy :nerwy:
ceris, możesz mieć rację, że niektórzy ludzie nie smakują kleszczom ;) A jak tam Riko? Kiedy będzie więcej zdjęć? :p
BlackDream uśmiałam się z Twojego stwierdzenia :lol:

Edited by Bobryna
Posted

Chyba nie smakuję kleszczom, jakie to szczęście (lepiej odpukać w niemalowane drzewo). Wierzcie albo nie, raz przespałam noc z dwoma kleszczami w łóżku najwyraźniej przyniesionymi przez suczkę-znajdę (Rika nie było jeszcze wtedy na świecie). Rano doznałam szoku, bo po prześcieradle wędrowały sobie dwa kleszczowe gnojki. Najwyraźniej nie byłam w typie :evil_lol: Jednak podobnie jak BlackDream, nim ktokolwiek zdążyłby mi wyjąć wpitego kleszcza, umarłabym z przerażenia.

Na sesję zdjęciową z Rikiem muszę się jeszcze wybrać. Nie wiem tylko, czy aparat obciążenie wytrzyma, bo coś mu się zawiesza.

Posted

Mały też taki cięty na koty , miny powalające robi . Ceris czym karmisz piesia , bo moja Sonia już wszystkiego próbowała i nic nie lubi a fiflok byle dużo było taki żarłok

Posted

Aż się boję mówić czym karmię, bo jak to przeczyta jakiś psi dietetyk, to mi łeb urwie. No ale tak: Riko je korpusy kurczęce, chrząstki z płuc wieprzowych (to uwielbia), wędzony boczek (najlepiej podsmażany) oraz suchą karmę orijen lub acana.

Posted

BlackDream napisał(a):
Zdjęciaaaa! :multi: Kurcze ja to zawsze dostaję to czego chcę :evil_lol: :eviltong:

A te korpusy i chrząstki to na surowo je? Tak z ciekawości pytam

No w końcu wstyd mi byłoby na prośby nie reagować :lol:

Swojemu małemu nic surowego nie daję. Zawsze termicznie obrobione, ale na przykład korpusy, których sama używam do rosołu muszę najpierw ugotować z niewielką ilością warzyw, bo zbyt aromatycznej porcji Riko nie je ze smakiem. Dopiero po wyjęciu dodaję resztę ludziowych frykasów ;)

Posted

Bobryna napisał(a):
Są i zdjęcia :multi: Riko na większości wygląda jakby wiecznie kontemplował ;-)

Dokładnie tak. On tak dostojnie do zdjęć pozuje. Bardzo trudno zrobić mu zdjęcie na "spontona", bo albo robi to w mgnieniu oka (a ja gapa jestem), albo po prostu mu się nie chce.
sonia1974 napisał(a):
TERAZ DO MNIE DOTARŁO :diabloti:, ALE KOŚCI Z TYCH KORPUSÓW GOTOWANYCH NIE DAJESZ RIKUSIOWI . GOTOWANYCH KOŚCI PIESIE NIE MOGĄ JEŚć

No właśnie w tym dzieło, że daję. Nikt mnie w tym względzie nie oświecił. A dlaczego nie można? Wiedziałam tylko, że kości z udek kurczęcych nie wolno podawać, bo może się piesio udławić.