Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fara pojechała w transpoterku - wyciągnięta z boksu siedziała grzecznie na rękach, cieszyła się i obijała ogonem plecy pracownika :evil_lol: Bardzo radosna, miziasta sunia. Dowiedziałyśmy się, ze na początku nie było jej widać w schronisku, bo trafiła wraz z dwoma innym psami do szpitalika - była w stanie skrajnego wygłodzenia.

Posted

[quote name='piove']Cioteczko od Fary(dziś Haiku) czy malutka ma czip , bo nie możemy znaleźć ,a z tego co pamiętam miał być . No bo jeśli nie ma to, znaczy,ze trzeba o to zadbać .[/QUOTE]

Ma napewno, zczytywaliśmy chipa tuz przed jej wyjazdem, bo szukałam jej książeczki własnie po numerze chipa...
w książeczce na pierwszej stronie jest nr chipu, a chipu szukajcie na karku, przeciez go nie wylaliście razem z kąpielą hihi

Posted

[quote name='piove']Nie możemy znaleźć czipa:( A mam pytanie, dlaczego Fara ma wpisane w książeczkę Kama , ktoś jej imię pomylił /?[/QUOTE]

Sunia tuz przed wsadzeniem do samochodu była zczytywana przy mnie (pracownik trzymał ją na rekach) i po numerze chipu (ktory wyswietlił się na czytniku) szukałam ja osobiscie jej książeczki, wiec ja nie wiem co wy za sprzet macie, ze chipa nie widzi...

co do imienia, to imiona schroniskowe (te w książeczkach) nadaje wet/kierownik a my (wolontariusze) sobie wybieramy podopiecznych sami i nadajemy im nasze imiona, które my znamy i jak ktoś dzwoni z ogłoszeń i mowi imie to wiemy o ktorego psa dokladnie chodzi, bo to są "nasze" imiona wiec łatwo dla nas zapamiętalne:cool3:

Posted

piove napisał(a):
Wszystko jasne, czipa dziś odczytał wet, a ta niesprawdzona maszyna to nasze ręce :) Mam jeszcze jedno pytanie, na jaki adres wysłać papiery adopcyjne??

na adres ktory jest w papierach adopcyjnych po stronie wydającego do adopcji;-)
Czyli Lidia Wikiera itd ;-) mój ;-)

• 3 weeks later...
Posted

Mam świetne wieści - przy nas dziś w schronisku zostala zaadoptowana do nowego domu Hebe :) Państwo przyjechali po malą, wesołą, milą sunię, która ma być towarzyszka dla kilkunastoletniego chłopca - wybrana została Hebe :) Państwo byli przygotowani, mieli dla małej transporter, przywiózł ich znajomy wet :) Hebe wychodząca ze schroniska: