Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

26.02 Fara pojechała do domu stałego w Suwałkach :)
---------------
Fara i Hebe to dwie sunie, podobne do siebie jak dwie krople wody - z tą różnicą, że Fara waży ok. 5-6 kg, a Hebe ok. 10-11. Obie są bardzo słodkie, pragną kontaktu z człowiekiem, nie mają odruchów agresywnych, do innych psów są dość wycofane i nie wchodzą w konflikty. Bardzo pilnie potrzebują domów stałych, ew. tymczasowych.

Ze schroniska wyjdą ze szczepieniem p. wściekliźnie, chipem, odrobaczeniem oraz po sterylizacji. Sunie przebywają w woj. lubelskim.

Fara:

Rozliczenie:
wydatki:
- 10 zł - wykup Fary
- 100 zł - transport do DS (Zamość-Warszawa)

wpłaty:
- 10 zł - Katarzyna Ż., Warszawa (FB)
- 20 zł - piove
- 30 zł - DS Fary

Edited by LadyS
Posted

piove napisał(a):
witajcie cioteczki, miałabym domek dla Fary , potrzebuje jednak telefonicznej rozmowy na ten temat , prośże o numer :)

Witaj, pisałaś może maila do mnie? Bo właśnie coś dostałam i nie wiem, czy to też od Ciebie, czy inny dom :) Nr do kontaktu: 507 266 636 - do piranhii :)

Posted

piove napisał(a):
tak, napisalam:)) Pukam do wszystkich drzwi:)

Okej, to wyślę w takim razie ankietę,a jak będzie ok wszystko, to z piranhą tak czy siak kontakt będziesz mieć :)

Posted

Wysłalam maila :) No suczynka sobie radzi, psy siedzą generalnie w boksach wewnętrznych, mają dużo słomy w budach, więc jeszcze nie jest tak źle - wychodzą tylko, jak ktoś przychodzi.

Posted

piove napisał(a):
O to super. Jedna pociecha. Czasami oglądam te zdjęcia psiaków na tych zimnych podłogach/ziemi, to aż ciary przechodzą:(( Budy zimne, gołe...Ech, dobrze ze gdzieś psiaki maja troszkę cieplej:)) Ankietę przesłałam i czekam na uzupełnienie;)

Super :) Ja własnie się dowiedziałam, że inny nasz psiak jechałby do hotelu przy Wawie, więc gdyby wszystko wyszło ok - to transport byłby łączony prędzej by się coś znalazło.

Posted

wróciłam...zdjęc nie mam bo niestety aparat w pewnym momencie odmówił współpracy na tym mrozie :-(

Fara jak zawsze nieśmiała, delikatna, subtelna sunieczka do miziania;-) najblizsze dni spędzi w szpitaliku, jak się uda ją wcisnąc w kolejke to jutro zostanie wysterylizowana.

Posted

piove napisał(a):
Babinka jest urocza, jak widzę Fara nie wchodzi w jej progi, ani ten maluch z lewej strony. Dzis ,jak rozumiem , Fara jest oddana zabiegowi, mam nadzieje,ze wszytko przebiegnie dobrze i ze wkrótce będziemy wszyscy cieszyć się jej obecnością :)

na tej focie z Balbiną jest Hebe (a nie Fara) - to inna podobna sunia, ale starsza już i nieco większa. A "wasza" Fara jest już oddzielona, niestety dziś nie udało się jej wyciachać, bo padł samochód i cały dzień jest w warsztacie...

Posted

Fara dziś miała sterylizacje, wszystko poszło ok, za 10 dni wyciagnięcie szwów;-)
schronisko dostało w ramach darowizny trzy nowe posłania do boksów szpitalikowych, więc sie sunia załapie na nowe legowisko teraz akurat hihi

Posted

ahh niecierpliwe dusze ;-)
U Fary wszystko ok, siedzi w środku i czeka grzecznie na zdjęcie szwów;-)
Bede u niej jutro lub pojutrzeznowu, to strzele jakąs fotke o ile nie zapomne aparatu lub nie odmowi mi posluszenstwa jak ostatnio;-)
niestety transport nam się sypnął i szukamy znowu do wawy ehhh

Posted (edited)

piove, czy pasuje Wam przyjechać po Farę do Wawy w niedzielę? Jest szansa na transport kilku psów.

Proszę też, aby sam przyszły DS (czyli córa) skontaktował się z piranhą ;)

Edited by LadyS
Posted

[quote name='piove']Córka o 16 kończy zajęcia na ulicy Chodakowskiej , z dworca wschodniego odjeżdża do domu, byłyby to dwa miejsca , gdzie może odebrać psa .Mam nadzieję,ze nie będzie problemu przewieźć Farę pociągiem do ds, bo jeśli tak, wtedy trzeba uruchomić samochód .W jaki sposób córka ma się skontaktować z piranhą, czy ten numer jaki jest na fb pod zdjęciem Fary do właśnie do niej ? :)[/QUOTE]

Nie mam pojęcia, jakie to będą godziny i gdzie może dowieźć psa osoba transportująca - wątpie, żeby tak późno czekała, dlatego dobrze, żeby znalazł się ktoś, kto psa odbierze i ew. przetrzyma. Nr pod zdjęciem jest piranhii - 507 266 636, chyba Ty dzwoniłas do niej i rozmawiałaś z nią? Przewieźć możecie ją pociągiem, nie jest to dla nas problem, a i myślę, że Fara będzie ok - tylko musicie mieć szelki/obrożę półzaciskową najlepiej i smycz, bo sucz przyjedzie w transporterku i transporterek musi wrócić do Zamościa tego samego dnia. Zresztą, niech córka dzwoni do piranhii i niech same sobie wszystko ustalą, bez pośredników ;)

Posted

Dziewczyny się już dogadały, są w kontakcie :) Szukamy teraz pomocy finansowej na opłacenie transportu - przewiezienie Fary z Zamościa do Wawy będzie kosztować 100 zł. Czy ktoś jest skłonny się dołożyć?

Posted (edited)

Imię: Hebe

Rasa: kundelek
Wielkość: ok. 10 kg, niskopodłogowa

Szczepienia: tak

Zabiegi: wydana po sterylizacji

Stan zdrowia: zdrowa, zadbana

Stosunek do psów: dogaduje się z małymi suczkami

Stosunek do kotów: nie sprawdzono

Stosunek do dzieci: nie sprawdzono

Charakter: Hebe to mała, nieśmiała suczka, delikatnie dążąca do kontaktu z człowiekiem. Jest bardzo pogodna, wszystkich wita merdaniem ogona. Potrafi się wycofać z kontaktu, gdy coś ją przestraszy (np. krzyk czy nagły ruch). Nie wykazuje żadnych zachowań agresywnych. Dogaduje się z psami, daje przy sobie wszystko robić człowiekowi.

Jakiego domu szuka: Hebe szuka domu spokojnego i cierpliwego, który zapewni jej stabilizację. Może mieszkać z innymi, zgodnymi psami. Ze względu na swoją nieśmiałość i lekką strachliwość nie polecana do domu z małymi dziećmi.

Kontakt w sprawie adopcji: 507 266 636, psyipsiaki@gmail.com

Miejsce pobytu: sunia przebywa w województwie lubelskim

Warunki adopcji: Warunkami adopcji jest pozytywne przejście procedur adopcyjnych (ankieta i wizyta przedadopcyjna) oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Transport: W ramach możliwości staramy się zorganizować transport psa do nowego domu za zwrot kosztów paliwa. Nie przesyłamy psów paczkami ani kurierami. Mile widziany odbiór osobisty psa, choć kwestia ta nie ma wpływu na decyzję o adopcji.

Edited by LadyS