Franca81 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Jako, że wystawiam Galę na allegro dostałam maila z zapytaniem o nią: "Witam. Proszę napisać coś więcej o usposobieniu Gali, jaki ma charakter i jak zachowuję się w stosunku do ludzi ? Mam dwójkę małych dzieci szukam więc pieska o bardzo łagodnym usposobieniu." Tylko co ja mam odpisać ?? Quote
Matusz Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 [quote name='Franca81']Jako, że wystawiam Galę na allegro dostałam maila z zapytaniem o nią: "Witam. Proszę napisać coś więcej o usposobieniu Gali, jaki ma charakter i jak zachowuję się w stosunku do ludzi ? Mam dwójkę małych dzieci szukam więc pieska o bardzo łagodnym usposobieniu." Tylko co ja mam odpisać ?? kurde.... nie wiemy nic o jej usposobieniu:shake::shake: ona zamknięta jest w boksie Quote
neverend Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 No właśnie i przez to,że jest zamknięta coraz bardziej dziczeje.... Quote
Jagoda1 Posted November 6, 2007 Author Posted November 6, 2007 To juz cień szansy dla suni... Może pracownicy schroniska sprawdzą? Quote
neverend Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 AgusiaTerierka napisał(a):To juz cień szansy dla suni... Może pracownicy schroniska sprawdzą? dziś ją widziałam przez chwilę... patrzyła...nie szczekała.... Quote
caroolcia Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Biedna Galunia. Tyle czasu bez swojego człwowieka... Adopcje jak są małe dzieci, zawsze są obarczone ryzykiem, czasem jest żle, a czasami psiak okazuje sie super nianią ;) tylko właśnie jakoś trzeba by było to sprawdzić ... Quote
Jagoda1 Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 [quote name='Franca81']Jako, że wystawiam Galę na allegro dostałam maila z zapytaniem o nią: "Witam. Proszę napisać coś więcej o usposobieniu Gali, jaki ma charakter i jak zachowuję się w stosunku do ludzi ? Mam dwójkę małych dzieci szukam więc pieska o bardzo łagodnym usposobieniu." Tylko co ja mam odpisać ?? Jest odpowiedź ze schroniska? Quote
Atik Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Nie sprawdzicie tego jeżeli pies będzie w schronisku. Reakcje psa są zupełnie inne. Najlepszym wyjściem do sprawdzenia zachowań jest DT, sami wiecie, że schroniskowe psiaki długo dochodzą do siebie .... A ryzykować, że ja wezmą i nie daj bóg oddadzą ... odpada. Quote
Jagoda1 Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 Atik napisał(a):Nie sprawdzicie tego jeżeli pies będzie w schronisku. Reakcje psa są zupełnie inne. Najlepszym wyjściem do sprawdzenia zachowań jest DT, sami wiecie, że schroniskowe psiaki długo dochodzą do siebie .... A ryzykować, że ja wezmą i nie daj bóg oddadzą ... odpada. Cała bieda w tym, że ona w ogóle nie jest wyprowadzana na spacery... Quote
Atik Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 O matko :( Słuchajcie a nie ma możliwości zabrania jej do hoteliku jakiegoś, albo na tymczas? Quote
neverend Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Gala jest w boksie z innymi dużymi suniami i widać,że tam "rządzi"... potrzeba dużo pracy,by ją przekonać do człowieka, dawno nie miała z nim kontaktu.. Quote
Jagoda1 Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 neverend napisał(a):Gala jest w boksie z innymi dużymi suniami i widać,że tam "rządzi"... potrzeba dużo pracy,by ją przekonać do człowieka, dawno nie miała z nim kontaktu.. Czy to znaczy, że nie ma nikogo, kto mógłby ją wyprowadzać? Quote
neverend Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 AgusiaTerierka napisał(a):Czy to znaczy, że nie ma nikogo, kto mógłby ją wyprowadzać? Teraz to brzmi, jakbyśmy nie chcieli jej pomóc... Pewnie,że są chętni, ale to jest niemożliwe... Ona jest tam z kilkoma dużymi suniami w boksie, przed którym jest jeszcze jeden boks z suniami i jakby ona wyszła tylko na spacer, to już nie mogłaby wrócić, bo inne by ją zagryzły...Więc trzeba byłoby wyjąć wszystkie duże sunie (których jest tam z 5) i ze wszystkimi iść, albo wyjąć tylko Galę, ale już wtedy nie mogłaby wrócić do boksu...musiałaby zostać w budynku, albo zostać przeniesiona do klatki...w tej chwili nie ma wolnego miejsca nigdzie, a Gala musiałaby być sama... Quote
Jagoda1 Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 neverend napisał(a):Teraz to brzmi, jakbyśmy nie chcieli jej pomóc... Pewnie,że są chętni, ale to jest niemożliwe... Ona jest tam z kilkoma dużymi suniami w boksie, przed którym jest jeszcze jeden boks z suniami i jakby ona wyszła tylko na spacer, to już nie mogłaby wrócić, bo inne by ją zagryzły...Więc trzeba byłoby wyjąć wszystkie duże sunie (których jest tam z 5) i ze wszystkimi iść, albo wyjąć tylko Galę, ale już wtedy nie mogłaby wrócić do boksu...musiałaby zostać w budynku, albo zostać przeniesiona do klatki...w tej chwili nie ma wolnego miejsca nigdzie, a Gala musiałaby być sama... Ja nie oceniam w kategorii, że nie chcecie pomóc, doskonale Was rozumiem... Ale poniewaz założyłam wątek Gali i pojawiło się pytanie z allegro, o które prosiłam "Francę", chciałam pomóc Suni... Quote
neverend Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 AgusiaTerierka napisał(a):Ja nie oceniam w kategorii, że nie chcecie pomóc, doskonale Was rozumiem... Ale poniewaz założyłam wątek Gali i pojawiło się pytanie z allegro, o które prosiłam "Francę", chciałam pomóc Suni... ja Cię rozumiem Aga... no,ale widzisz...My też stoimy w martwym punkcie.... już od dawna chcielibyśmy wszystkie piesy na spacer wziąć... A Galę to ja mam szczególnie w sercu...bardzo ją lubię... Quote
Jagoda1 Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 A moje serce zawsze się kraje, jak widzę boksiowate w schronisku...:-( Quote
neverend Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 AgusiaTerierka napisał(a):A moje serce zawsze się kraje, jak widzę boksiowate w schronisku...:-( ja mam słabość do 2 skrajności: bokserów i pinczerków... Quote
Matusz Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 neverend napisał(a):ja mam słabość do 2 skrajności: bokserów i pinczerków... a chihuahua ?????:eviltong::eviltong: Quote
neverend Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Matusz napisał(a):a chihuahua ?????:eviltong::eviltong: i ratlerki....wszystkie w tym typie....morduńki... Quote
Jagoda1 Posted November 21, 2007 Author Posted November 21, 2007 Gala wciąż czeka i czeka....:shake: Quote
Recommended Posts