Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jako, że wystawiam Galę na allegro dostałam maila z zapytaniem o nią:
"Witam. Proszę napisać coś więcej o usposobieniu Gali, jaki ma charakter i jak zachowuję się w stosunku do ludzi ? Mam dwójkę małych dzieci szukam więc pieska o bardzo łagodnym usposobieniu."

Tylko co ja mam odpisać ??

• Replies 572
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Franca81']Jako, że wystawiam Galę na allegro dostałam maila z zapytaniem o nią:
"Witam. Proszę napisać coś więcej o usposobieniu Gali, jaki ma charakter i jak zachowuję się w stosunku do ludzi ? Mam dwójkę małych dzieci szukam więc pieska o bardzo łagodnym usposobieniu."

kurde....

nie wiemy nic o jej usposobieniu:shake::shake:
ona zamknięta jest w boksie

Posted

Biedna Galunia. Tyle czasu bez swojego człwowieka...

Adopcje jak są małe dzieci, zawsze są obarczone ryzykiem, czasem jest żle, a czasami psiak okazuje sie super nianią ;) tylko właśnie jakoś trzeba by było to sprawdzić ...

Posted

[quote name='Franca81']Jako, że wystawiam Galę na allegro dostałam maila z zapytaniem o nią:

Jest odpowiedź ze schroniska?

Posted

Nie sprawdzicie tego jeżeli pies będzie w schronisku. Reakcje psa są zupełnie inne. Najlepszym wyjściem do sprawdzenia zachowań jest DT, sami wiecie, że schroniskowe psiaki długo dochodzą do siebie .... A ryzykować, że ja wezmą i nie daj bóg oddadzą ... odpada.

Posted

Atik napisał(a):
Nie sprawdzicie tego jeżeli pies będzie w schronisku. Reakcje psa są zupełnie inne. Najlepszym wyjściem do sprawdzenia zachowań jest DT, sami wiecie, że schroniskowe psiaki długo dochodzą do siebie .... A ryzykować, że ja wezmą i nie daj bóg oddadzą ... odpada.

Cała bieda w tym, że ona w ogóle nie jest wyprowadzana na spacery...

Posted

neverend napisał(a):
Gala jest w boksie z innymi dużymi suniami i widać,że tam "rządzi"...
potrzeba dużo pracy,by ją przekonać do człowieka, dawno nie miała z nim kontaktu..

Czy to znaczy, że nie ma nikogo, kto mógłby ją wyprowadzać?

Posted

AgusiaTerierka napisał(a):
Czy to znaczy, że nie ma nikogo, kto mógłby ją wyprowadzać?

Teraz to brzmi, jakbyśmy nie chcieli jej pomóc...
Pewnie,że są chętni,
ale to jest niemożliwe... Ona jest tam z kilkoma dużymi suniami w boksie, przed którym jest jeszcze jeden boks z suniami i jakby ona wyszła tylko na spacer, to już nie mogłaby wrócić, bo inne by ją zagryzły...Więc trzeba byłoby wyjąć wszystkie duże sunie (których jest tam z 5) i ze wszystkimi iść, albo wyjąć tylko Galę, ale już wtedy nie mogłaby wrócić do boksu...musiałaby zostać w budynku, albo zostać przeniesiona do klatki...w tej chwili nie ma wolnego miejsca nigdzie, a Gala musiałaby być sama...

Posted

neverend napisał(a):
Teraz to brzmi, jakbyśmy nie chcieli jej pomóc...
Pewnie,że są chętni,
ale to jest niemożliwe... Ona jest tam z kilkoma dużymi suniami w boksie, przed którym jest jeszcze jeden boks z suniami i jakby ona wyszła tylko na spacer, to już nie mogłaby wrócić, bo inne by ją zagryzły...Więc trzeba byłoby wyjąć wszystkie duże sunie (których jest tam z 5) i ze wszystkimi iść, albo wyjąć tylko Galę, ale już wtedy nie mogłaby wrócić do boksu...musiałaby zostać w budynku, albo zostać przeniesiona do klatki...w tej chwili nie ma wolnego miejsca nigdzie, a Gala musiałaby być sama...

Ja nie oceniam w kategorii, że nie chcecie pomóc, doskonale Was rozumiem...
Ale poniewaz założyłam wątek Gali i pojawiło się pytanie z allegro, o które prosiłam "Francę", chciałam pomóc Suni...

Posted

AgusiaTerierka napisał(a):
Ja nie oceniam w kategorii, że nie chcecie pomóc, doskonale Was rozumiem...
Ale poniewaz założyłam wątek Gali i pojawiło się pytanie z allegro, o które prosiłam "Francę", chciałam pomóc Suni...

ja Cię rozumiem Aga...
no,ale widzisz...My też stoimy w martwym punkcie....
już od dawna chcielibyśmy wszystkie piesy na spacer wziąć...
A Galę to ja mam szczególnie w sercu...bardzo ją lubię...

• 2 weeks later...