Franca81 Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 matusz5 napisał(a):hej, zobaczcie jakiego maila dostałem "Witam jestem bardzo zainteresowana adopcją tej suni zawsze marzyłam o takim psiaku i mogę zapewnić mu naprawde dobre warunki. jest tylko jeden problem z transportem suni. jestem z Lidzbarka Warmińskiego i nie bardzo znajdę czas na wyjazd do ostródy pracuje cały tydzień a w weekendy studiuję więc gdyby znalazła sie mozliwość transportu chociaż do olsztyna bylo by super pozdrawiam marta" co mam odpisać??? najpierw wypadałoby zrobić wizytę przedadopcyjną, a potem myśleć o transporcie, jest ktoś z dogo z okolic Lidzbarka Warmińskiego ?????? ale się cieszę, jest nadzieja ;) :multi::multi::multi: Może to ta Pani dodała Galę na allegro do obserwowanych. :loveu: Najpierw trzeba obgadać najważniejsze. A mianowicie jakie warunki może suni zapewnić. Tzn najważniejsze to problemy. Bo nie wiadomo, czy sunia po tak długim pobycie będzie umiala nie sikac w domu, może niszczyć, moze być niespokojna.... Trzeba ustrzec bo problemy mogą wystąpić. Aczkolwiek nie jest powiedziane, że wystapia. ;) Jak wzielam do siebie Tofika (boksio juz od dawna jest w nowym domku) to On był lepszy od mojego Satusia (tzn w zachowaniu bo obu kocham prawie tak samo). Tzn od razu pokazywal ze musi na dwor za potrzeba a na dworze chodził miodzio na smyczy. Tak więc nie ma pewności, że sunia będzie sprawiać kłopoty ale trzeba to uświadomić. Gala napewno będzie potrzebowac czasu by przyzwyczaic sie do nowych warunkow. Jezeli Pani się zgodzi na wizyte przed i po adopcyjna i zgodzi sie na podpisanie umowy adopcyjnej to nic tylko szukac transportu. :loveu: Galusiu trzymam kciuki za Ciebie!!!!!! :loveu::loveu::loveu: Quote
Jagoda1 Posted June 2, 2007 Author Posted June 2, 2007 Franca81 napisał(a)::multi::multi::multi: Może to ta Pani dodała Galę na allegro do obserwowanych. :loveu: Najpierw trzeba obgadać najważniejsze. A mianowicie jakie warunki może suni zapewnić. Tzn najważniejsze to problemy. Bo nie wiadomo, czy sunia po tak długim pobycie będzie umiala nie sikac w domu, może niszczyć, moze być niespokojna.... Trzeba ustrzec bo problemy mogą wystąpić. Aczkolwiek nie jest powiedziane, że wystapia. ;) Jak wzielam do siebie Tofika (boksio juz od dawna jest w nowym domku) to On był lepszy od mojego Satusia (tzn w zachowaniu bo obu kocham prawie tak samo). Tzn od razu pokazywal ze musi na dwor za potrzeba a na dworze chodził miodzio na smyczy. Tak więc nie ma pewności, że sunia będzie sprawiać kłopoty ale trzeba to uświadomić. Gala napewno będzie potrzebowac czasu by przyzwyczaic sie do nowych warunkow. Jezeli Pani się zgodzi na wizyte przed i po adopcyjna i zgodzi sie na podpisanie umowy adopcyjnej to nic tylko szukac transportu. :loveu: Galusiu trzymam kciuki za Ciebie!!!!!! :loveu::loveu::loveu: Bardzo rozsądne podejście. Dobrze byłoby, aby Pani zobaczyła Sunię, zapoznała się z nią. Mam doświadczenie z przygarniętymi psiakami i wiem, ze wymagają specjalnego podejścia, cierpliwości, zrozumienia. Ogromnie cieszyłabym się, gdyby Gala znalazła dom, ale powina być to przemyślana adopcja. W transporcie Gali oferuję pomoc. Quote
Franca81 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 AgusiaTerierka napisał(a):Pani odezwała się w sprawie Suni? Wiadomo coś? :cool3: Gali allegro się kończy za godzinę i nie wiem czy wystawiać ją ponownie. No i nadal ma jednego obserwatora. :cool3: Quote
lidka_park Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Jeśli chodzi o transport do Olsztyna, to możecie na mnie liczyć ;) Quote
caroolcia Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 hop do domku! jakieś wieśći od zainteresowanej Pani, czy to tylko wypytywacz? Quote
Franca81 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Zapomniałam. Wystawiłam Gali ponownie allegro. ;) http://www.allegro.pl/item202931768_g_a_l_a_mix_boksera_czy_ma_szanse_na_dom_.html Quote
Jagoda1 Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 To podnosimy, szukamy domku, wystawię w innych portalach ogloszeniowych... Quote
Franca81 Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 AgusiaTerierka napisał(a):Witam, Cię, Bidulko!:-( Również witam i podnoszę. :cool3: Quote
gosikf & dogs Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 ... Kolejna smutna mordka psa skrzywdzonego przez los( a losem tym- człowiek dumny) jeszcze odnajdziesz radośc życia w ramionach kogoś kto będzie losem- twoim DOBRYM losem!!! Quote
Franca81 Posted June 13, 2007 Posted June 13, 2007 Czy Gala ma jakieś inne ogłoszenia poza allegro? :cool3: Ja niestety nie dam rady jej już nigdzie poogłaszać bo sama mam zaległe kilka psiaków do wystawienia (allegro) a nie mam nawet kiedy (niestety na wystawienie aukcji potrzebuję trochę czasu). Quote
Jagoda1 Posted June 13, 2007 Author Posted June 13, 2007 Tak Gala, Kaja i Rezolutna maja ok. 5-6 ogloszeń, ale , niestety...:-( Quote
Recommended Posts