Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

matusz5 napisał(a):
hej, zobaczcie jakiego maila dostałem

"Witam
jestem bardzo zainteresowana adopcją tej suni zawsze marzyłam o takim
psiaku i mogę zapewnić mu naprawde dobre warunki. jest tylko jeden
problem z transportem suni. jestem z Lidzbarka Warmińskiego i nie bardzo
znajdę czas na wyjazd do ostródy pracuje cały tydzień a w weekendy
studiuję więc gdyby znalazła sie mozliwość transportu chociaż do
olsztyna bylo by super
pozdrawiam
marta"

co mam odpisać??? najpierw wypadałoby zrobić wizytę przedadopcyjną, a potem myśleć o transporcie,

jest ktoś z dogo z okolic Lidzbarka Warmińskiego ??????

ale się cieszę, jest nadzieja ;)

:multi::multi::multi:
Może to ta Pani dodała Galę na allegro do obserwowanych. :loveu:
Najpierw trzeba obgadać najważniejsze. A mianowicie jakie warunki może suni zapewnić. Tzn najważniejsze to problemy. Bo nie wiadomo, czy sunia po tak długim pobycie będzie umiala nie sikac w domu, może niszczyć, moze być niespokojna.... Trzeba ustrzec bo problemy mogą wystąpić. Aczkolwiek nie jest powiedziane, że wystapia. ;) Jak wzielam do siebie Tofika (boksio juz od dawna jest w nowym domku) to On był lepszy od mojego Satusia (tzn w zachowaniu bo obu kocham prawie tak samo). Tzn od razu pokazywal ze musi na dwor za potrzeba a na dworze chodził miodzio na smyczy. Tak więc nie ma pewności, że sunia będzie sprawiać kłopoty ale trzeba to uświadomić. Gala napewno będzie potrzebowac czasu by przyzwyczaic sie do nowych warunkow.

Jezeli Pani się zgodzi na wizyte przed i po adopcyjna i zgodzi sie na podpisanie umowy adopcyjnej to nic tylko szukac transportu. :loveu:

Galusiu trzymam kciuki za Ciebie!!!!!! :loveu::loveu::loveu:

• Replies 572
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Franca81 napisał(a):
:multi::multi::multi:
Może to ta Pani dodała Galę na allegro do obserwowanych. :loveu:
Najpierw trzeba obgadać najważniejsze. A mianowicie jakie warunki może suni zapewnić. Tzn najważniejsze to problemy. Bo nie wiadomo, czy sunia po tak długim pobycie będzie umiala nie sikac w domu, może niszczyć, moze być niespokojna.... Trzeba ustrzec bo problemy mogą wystąpić. Aczkolwiek nie jest powiedziane, że wystapia. ;) Jak wzielam do siebie Tofika (boksio juz od dawna jest w nowym domku) to On był lepszy od mojego Satusia (tzn w zachowaniu bo obu kocham prawie tak samo). Tzn od razu pokazywal ze musi na dwor za potrzeba a na dworze chodził miodzio na smyczy. Tak więc nie ma pewności, że sunia będzie sprawiać kłopoty ale trzeba to uświadomić. Gala napewno będzie potrzebowac czasu by przyzwyczaic sie do nowych warunkow.

Jezeli Pani się zgodzi na wizyte przed i po adopcyjna i zgodzi sie na podpisanie umowy adopcyjnej to nic tylko szukac transportu. :loveu:

Galusiu trzymam kciuki za Ciebie!!!!!! :loveu::loveu::loveu:

Bardzo rozsądne podejście.
Dobrze byłoby, aby Pani zobaczyła Sunię, zapoznała się z nią.
Mam doświadczenie z przygarniętymi psiakami i wiem, ze wymagają specjalnego podejścia, cierpliwości, zrozumienia.
Ogromnie cieszyłabym się, gdyby Gala znalazła dom, ale powina być to przemyślana adopcja.
W transporcie Gali oferuję pomoc.

Posted

AgusiaTerierka napisał(a):
Pani odezwała się w sprawie Suni?

Wiadomo coś? :cool3:

Gali allegro się kończy za godzinę i nie wiem czy wystawiać ją ponownie. No i nadal ma jednego obserwatora. :cool3:

Posted

Czy Gala ma jakieś inne ogłoszenia poza allegro? :cool3:

Ja niestety nie dam rady jej już nigdzie poogłaszać bo sama mam zaległe kilka psiaków do wystawienia (allegro) a nie mam nawet kiedy (niestety na wystawienie aukcji potrzebuję trochę czasu).