Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W ostródzkim schronisku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36651 są dwie boksiowate sunie. Popatrzcie na te bidusie - przestraszone, zrezygnowane.

Informacja o nich jest krótka:
"....dokładnie nie wiem ,jak się znalazły. Co do wieku, są to młode sunie, ciemniejsza ma 2-4 lata, jaśniejsza około 3, może nieco mniej. Są bardzo spokojne, cichutkie. Nie szczekały (przynajmniej jak ja byłam), były skryte, trochę przestraszone, ciemna wyraźnie stroniła od innych i wolała siedzieć w budzie.... "

Jak się znalazły to chyba wiadomo - znudziły się:mad:

Pręguska ma na imię Lea:-( .

Druga sunia ma na imię Gala:-( .

Pomóżcie im znaleźć dom:-( !
One bez człowieka zginą:shake:

• Replies 572
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z tego co wiem to jedna z nich (chyba ta jasniejsza) nie jest zbyt ufna...i została chyba oddana bo wykazywała agresję...ale dokładnie nie pamiętam...nusiałabym się jeszcze podpytać w razie czego...

i oczywiście podnoszę...

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
z tego co wiem to jedna z nich (chyba ta jasniejsza) nie jest zbyt ufna...i została chyba oddana bo wykazywała agresję...ale dokładnie nie pamiętam...nusiałabym się jeszcze podpytać w razie czego...i oczywiście podnoszę...

Padalcy jak chcą się pozbyć psa, wymyślają różne opinie. Często nie chciało się popracować nad zwierzakiem, wychować:mad:

Posted

AgusiaTerierka napisał(a):
Padalcy jak chcą się pozbyć psa, wymyślają różne opinie. Często nie chciało się popracować nad zwierzakiem, wychować:mad:

masz rację...bardzo często tak jest...

a tym bardziej, że jest nas za mało w schronisku, żeby kazdego psa socjalizować...albo chociażby znac jego charakter tak naprawdę a wiadomo psiak nie mając kontaktu z człowiekiem może zrobić się nieufny tym bardziej jak nie wiemy czy przypadkiem nie działo się źle w jego domu...np. czy nie był bity...itd