Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Joanna K. napisał(a):
Robimy wycieczkę do Poznania :D Kto chętny ?
A za każdy grosik ślicznie dziękujemy :loveu: Ula jesteś ? Na czyje konto idą ewentualne wpłaty ? Mogą być na Twoje ?:cool3:

Jestem, jestem:loveu:. Właśnie rozmawiałam z nową Panią:loveu: naszych blizniaczek, tzn czarnej na ds i rudej na dt. Więc tak (muszę potęgować napięcie:evil_lol:). JEDZIEMY w niedzielę:sweetCyb:, dziewczynki pod Poznaniem odbierze Justyna C. Jedzie młoda:diabloti: ekipa: ja jako kierowca i towarzystwo w roli opiekunek (każda sunia będzie miała swoją) Joanna K.:loveu: i Some:loveu:. Domek pokryje częściowo koszty transportu, jak ktoś chętny podarować grosik;), to bardzo chętnie. Żeby było jasne, ja za transport nie wezmę nic ekstra, tyle co fura "spali". Wszystko na wątku zostanie po akcji rozliczone. W razie co, to może być moje konto, podam na pw, jak nie ma obiekcji.;)

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

JEDZIEMY w niedzielę:sweetCyb:, dziewczynki pod Poznaniem odbierze Justyna C. Jedzie młoda:diabloti: ekipa: ja jako kierowca i towarzystwo w roli opiekunek (każda sunia będzie miała swoją) Joanna K.:loveu: i Some:loveu:.

O rany, super !!! :D

Posted

Kochane cioteczki, dzisiaj byłam w schronie z Moniką M. (ale o tym w innym wątku:-(). Kolejny bidok, teoretycznie bez szans na adopcję, znalazł domek koło Gdańska:multi:, tylko jak zwykle chodzi o kasę na transport:-(. Bardzo proszę jak możecie grosika, to może być na moje konto (wszystko na wątku Rudej zostanie rozliczone) albo proszę kontaktować się bezpośrednio z Moniką z TOZ, która pilotuje adopcję i jest z domkiem w kontakcie. Numer jej tel. podam zainteresowanym na pw. Wklejam Toffika ze strony TOZu, ale on przebywa w schronie, żeby było jasne, ale tam w ofertach nie mogłam go znależć.

Tofik 1093/09

Rasa
mieszaniec

Wielkość
średni

Umaszczenie
jak na zdjęciu

Stan zdrowia
dobry

Kastracja (sterylizacja)
nie

Upodobania
Przerażony, nad wyraz uległy Tofik nie daje rady w schronisku, przy młodych, bystrych pieskach jest bez szans...podczas gdy jego koledzy łaszą się do ludzi, on nie podchodzi nawet do miski, chyba, że zostaną dla niego jakieś okruszki lub gdy nikt nie widzi - wie, że przy młodzikach jest bez szans, dlatego tak bardzo ujął mnie za serce .To b .subtelny, kochany, wrażliwy psiak o cudnym charakterze. Szukam dla niego pilnie domu zanim stanie mu sie coś złego....
Miejsce pobytu
Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Szczecinie
http://www.toz.szczecin.pl/data/adopcje/psy/oferty_prywatne/adopcje1/img/36-0.jpg

I strona TOZu na której jest Tofik
http://www.toz.szczecin.pl/#/adopcje/psy/oferty_prywatne/6

Posted

BajUla napisał(a):
. Wklejam Toffika ze strony TOZu, ale on przebywa w schronie, żeby było jasne, ale tam w ofertach nie mogłam go znależć.

Tofik 1093/09

Rasa
mieszaniec

Wielkość
średni

Umaszczenie
jak na zdjęciu

Stan zdrowia
dobry

Kastracja (sterylizacja)
nie

Upodobania
Przerażony, nad wyraz uległy Tofik nie daje rady w schronisku, przy młodych, bystrych pieskach jest bez szans...podczas gdy jego koledzy łaszą się do ludzi, on nie podchodzi nawet do miski, chyba, że zostaną dla niego jakieś okruszki lub gdy nikt nie widzi - wie, że przy młodzikach jest bez szans, dlatego tak bardzo ujął mnie za serce .To b .subtelny, kochany, wrażliwy psiak o cudnym charakterze. Szukam dla niego pilnie domu zanim stanie mu sie coś złego....
Miejsce pobytu
Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Szczecinie
http://www.toz.szczecin.pl/data/adopcje/psy/oferty_prywatne/adopcje1/img/36-0.jpg

I strona TOZu na której jest Tofik
http://www.toz.szczecin.pl/#/adopcje/psy/oferty_prywatne/6

Co to za zaśmiecanie Wątku Rudej Kalinki ? :mad::diabloti:

Tu jest znalazłam go http://schronisko.szczecin.pl/zwierzeta/pokaz/39

Posted (edited)

BajUla napisał(a):
Asia, napisz na pierwszej stronie, że Enigma79:loveu: dała 20 zł na paliwo (jeszcze nie dotarło do mnie, ale pewnie lada minuta);)

Zrobione,nie wiem czy tak może być .Nigdy jeszcze tu nie robiłam żadnych rozliczeń... tylko Mnie nie bijcie. :eviltong: Zakręcona jestem.

Ula napisz Mi, to dopisze ile dorzuca do paliwa Justyna od husky. ;)

Edited by Joanna K.
Posted

Joanna K. napisał(a):
Zrobione,nie wiem czy tak może być .Nigdy jeszcze tu nie robiłam żadnych rozliczeń... tylko Mnie nie bijcie. :eviltong: Zakręcona jestem.

Ojoj, jak ładnie....:crazyeye:bo ja u Lusi ta tak "belejak":oops:...wcale nieprofesjonalnie:oops:

Posted

Pozwoliłam sobie skopiować fotkę z SforaHusky.pl

W nowym domku z kawalerem :)

Sunie na razie są spokojne w domku ;)
Teraz ciekawostka...Kalina jako pierwsza zaczęła po mieszkaniu chodzić :multi:

A, dziewczyny zrobiły kupe w domu :diabloti: ups...

Wiadomość z ostatniej chwili... Laski są już po kąpieli :lol:

Posted

[quote name='Joanna K.']Pozwoliłam sobie skopiować fotkę z SforaHusky.pl

W nowym domku z kawalerem :)

Sunie na razie są spokojne w domku ;)
Teraz ciekawostka...Kalina jako pierwsza zaczęła po mieszkaniu chodzić :multi:

A, dziewczyny zrobiły kupe w domu :diabloti: ups...

Wiadomość z ostatniej chwili... Laski są już po kąpieli :lol:

HURA!!!!!

Asia, Ola bardzo dziękuję za dzisiejszy dzień, oby takich więcej!!!:calus:

Kochana Kalinka....:loveu:

No ta koopa...wiem coś o tym:evil_lol::evil_lol::diabloti:

Koszt "taksówki" w obie strony z kierowcą:p, full serwis i obsługa techniczna w trakcie jazdy:diabloti::diabloti::diabloti: wyniósł 230 złotych
Asia napisz w pierwszym poście:p

Zaraz zdjęcia;)

Posted

Kalinka moja kochana!! wiedzialam ze dziewczynka sie otworzy!!! ale na zdjeciu z kawalerem widac jaka wtulona w Star (Czarną)... i ja dziekuje dziewczyny za wspanialy dzien! chcialam tylko powiedziec ze blizniaczki odberala Justyna z SforaHusky.. milosniczka rasy, nieprzerazona niczym!! a uwierzcie nam dziewczynki potrzebuja duzo pracy i serca.... kazde wyjscie z samochodu, pokonanie chociazby metra na smyczy to bylo wielkie wyzwanie dla nich!! lepiej nie mogly trafic, naprawde.
edit: po kapieli????? nie wierze... boze jak one to zniosly??

Posted

tymczasowa opiekunka Kalinki napisala na FB ze jej maz nie chce jej oddawac ;) no ale dzidzia w drodze i 3 psy w domu to moze byc bardzo ciezko.. no ale trzymamy kciuki!!!! Kalinka na pewno juz wkrotce znajdzie swoj domek!

Posted

Wieści z Poznania

u bliźniaczek w porządku,są wykąpane, wyczesane na tyle ile się dały; dają się pogłaskać,problem jedynie z wychodzeniem z domu na spacery,trzeba je wynosić na rękach. Parę razy załatwiły nam się w domu,ale cóż....jutro dalszy ciąg czesania:

Posted

prawdopodbnie to Kalinka zostanie w dotychczasowym domku, zaprzyjaznila sie z psem opiekunow. dla Star sforahusky oraz my szukamy domku. narazie dziewczyny sa razem... no i Kalinka caly czas ma biegunke :shake: ale pomalutku zaczynaja sie poruszac po mieszkaniu za swoim przewodnikiem - Strongmanem ;)

Posted

mam smutne wieści... :(
Smutno, łezki lecą...psiaki -suczki husky, które tydzień temu przyjechały do nas ze schroniska w szczecinie, trzeba było odwieźć do hotelu dla piesków...potrzebują opieki weterynaryjnej i dobrego behawiorysty....czuły, ze coś jest nie tak, że znowu się je oddaje i jechać nie chciały; patrzyły z nadzieją, że może jednak zostaną,bo przecież im było tutaj dobrze - woda,jedzenie,ciepłe legowisko,duża porcja pieszczot,spacery no i towarzystwo psa husky;ale żeby w pełni korzystać z wolności muszą wyzdrowieć i dojść do siebie; może przy odrobinie szczęścia za kilka miesięcy do nas wrócą, szczególnie ten mały rudzielec....nawet nasz strong leży smutny i patrzy w drzwi z nadzieją, ze może zaraz zobaczy swoje koleżanki...:((((

Posted

:( Jestem w lekkim szoku... A co się dzieje / działo z suniami ? Co im dolega i jakie sprawiały problemy ? Nasuwa się wiele pytań : kto będzie pokrywał koszty utrzymania i leczenia suń ? W jakim hoteliku przebywają sunie ?