Joanna K. Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 (edited) W niedzielę 19.02 sunia wraz ze swoją siostrą bliźniaczką zostały przewiezione ze schroniska w Szczecinie do DT w Poznaniu. Enigma79:loveu: 20 zł Justyna Cichoń :loveu: 200 zł Koszt "taksówki" w obie strony z kierowcą:-P, full serwis i obsługa techniczna w trakcie jazdy:diabloti::diabloti::diabloti: wyniósł 230 złotych Dziękujemy !!! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ruda sunia http://schronisko.szczecin.pl/zwierzeta/pokaz/553 Imię 1258/11 Płeć suczka Rasa husky Wielkość średnia Umaszczenie tak jak na zdjęciu Wiek 6 lat Stan zdrowia dobry Kastracja (sterylizacja) tak Upodobania Sunia została doprowadzona do schroniska 20.10.2011r. z terenu działek przy ul. Krasińskiego. Jej wielkość w żaden sposób nie zdradza jej wieku. Jest dość mała jak na psy, w których płynie krew husky. Jest spokojna i łagodna, dzieliła kawałek betonu z większym kolegą Sybirem (husky). Zza krat wygląda z nadzieją... może akurat tego dnia uśmiechnie się do niej los... Pies to nie ZABAWKA! Decyzja o adopcji powinna być przemyślana. Osoba adoptująca powinna być świadoma natury psów w typie husky. Psy te wymagają szczególnie odpowiedzialnego, konsekwentnego i aktywnego opiekuna. Kontakt w sprawie adopcji: Ula tel. 697 321 803 Justyna tel. 695 938 951 e-mail: caromina@sforahusky.pl Ruda sunia została osierocona, jej siostra bliźniaczka znalazła domek !!! http://schronisko.szczecin.pl/zwierzeta/pokaz/553 Edited February 19, 2012 by Joanna K. Quote
Joanna K. Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 (edited) Do góry malutka :) Edited February 13, 2012 by Joanna K. Quote
Joanna K. Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 BajUla napisał(a):Jestem Asiu:lol: No i super !!! Może i tym psiakom szczęście dopisze. Muszę w sobotę wywiad w schronisku przeprowadzić :) Może coś się ruszy w ich sprawie. Quote
Joanna K. Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 (edited) Edited February 13, 2012 by Joanna K. Quote
Joanna K. Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 BajUla napisał(a):Służę pomocą w sobotę:lol: ;) zobaczysz jakie one są śliczne psiaki :) Ten duzy jest fajny facet, a te sunie takie malusie przy nim. Prawie jak szczeniaczki :razz::razz::razz: Quote
BajUla Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Joanna K. napisał(a):;) zobaczysz jakie one są śliczne psiaki :) Ten duzy jest fajny facet, a te sunie takie malusie przy nim. Prawie jak szczeniaczki :razz::razz::razz: I tego się boję:placz: Quote
some Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 wlasnie ja myslalam do dzisiaj rano, ze wezmiemy Bassa na spacer, oddamy go pozniej pracownikom i uciekne stamtad. a teraz?! musimy isc do Bassa I koniecznie no i do tych suniek tez. ale jak patrze na te zdjecia to nie moge przestac myslec o tym trzecim Huskim, co mu sie stalo w pyszczek w ogole? pewnie pogryzl go jakis psiak inny :( Quote
BajUla Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 some napisał(a):wlasnie ja myslalam do dzisiaj rano, ze wezmiemy Bassa na spacer, oddamy go pozniej pracownikom i uciekne stamtad. a teraz?! musimy isc do Bassa I koniecznie no i do tych suniek tez. ale jak patrze na te zdjecia to nie moge przestac myslec o tym trzecim Huskim, co mu sie stalo w pyszczek w ogole? pewnie pogryzl go jakis psiak inny :( DOKŁADNIE! A ta ruda, to ma taki fajny zadarty nosek:p Quote
Joanna K. Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 some napisał(a):wlasnie ja myslalam do dzisiaj rano, ze wezmiemy Bassa na spacer, oddamy go pozniej pracownikom i uciekne stamtad. a teraz?! musimy isc do Bassa I koniecznie no i do tych suniek tez. ale jak patrze na te zdjecia to nie moge przestac myslec o tym trzecim Huskim, co mu sie stalo w pyszczek w ogole? pewnie pogryzl go jakis psiak inny :( Pewnie tak, na szyi też ma rany :( Gdy go przyjmowali to tego nie miał. Quote
Joanna K. Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 BajUla napisał(a):DOKŁADNIE! A ta ruda, to ma taki fajny zadarty nosek:p Śmieszna jest :D Quote
Joanna K. Posted February 9, 2012 Author Posted February 9, 2012 Na czarną sunie czeka domek w Poznaniu :D Szkoda tej rudej, zostanie sama :( Quote
BajUla Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Joanna K. napisał(a):Na czarną sunie czeka domek w Poznaniu :D Szkoda tej rudej, zostanie sama :( Jeszcze raz tu powtórzę, fantastyczna wiadomość!!!:multi: Bardzo się cieszę i naprawdę wierzę, że rudzielec też szybko znajdzie domek. Jak starczy nam czasu, to może ją też wyprowadzimy, porobimy fotki, ja napiszę i przygotuję tekst na ogłoszenia i wykupię jej na bazarku tatankas:lol: (zaraz sobie zarezerwuję na wątku). Zobaczysz, będzie dobrze, a tak naprawdę, to byłby niemalże cud, żeby obie trafiły do jednego domu...to przykre, ale to zawsze na szukanie domku pozostało 50% "piesa", a nie 100, będzie łatwiej, tak myślę....:pRudzielec jest przeuroczy...:lol: Quote
BajUla Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Tak sobie po cichu myślę:p, że tą rudzinką trzeba by było się zająć, fotek pocykać i ogłaszać, wieeelka szkoda, że wyprowadzenie do fotek się nie uda, ale damy radę;) Quote
BajUla Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Dziewczyny! MUSIMY jakąś strategię opracować:cool1: Quote
Joanna K. Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 (edited) Jest problem z transportem dla czarnej suni :( Dom czeka a nie ma jak ją przewieść :-( Edited February 13, 2012 by Joanna K. Quote
Joanna K. Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Dzisiaj byłyśmy z odwiedzinami w schronisku w Szczecinie. Jest Małżeństwo które chce adoptować te 2 sunie (razem)ze schronu. :cool3: Mają podjąć decyzję i jutro dać odpowiedź.Ulu, czekam na dobre wieści ;)Trzymam kciuki. Sunie by razem zamieszkały.Nie trzeba by było je rozdzielać. Quote
BajUla Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Joanna K. napisał(a):Dzisiaj byłyśmy z odwiedzinami w schronisku w Szczecinie. Jest Małżeństwo które chce adoptować te 2 sunie (razem)ze schronu. :cool3: Mają podjąć decyzję i jutro dać odpowiedź.Ulu, czekam na dobre wieści ;)Trzymam kciuki. Sunie by razem zamieszkały.Nie trzeba by było je rozdzielać. Też czekam z niecierpliwością, Pani się zakochała....:loveu: mam nadzieję;) Jak się zaraz naumiem, wstawię fotki, sunie są cudne, takie spokojne, zrównoważone, uległe...Takie maluszki..do kolana i myślę, że jakieś 15 kg wagi, takie kompaktowe husky....Myślę, że jeśli Ten na Górze patrzy, to psinki dostaną dar od losu...nowe życie i takie do końca przy swoim własnym człowieku.... Bardzo na to liczę....Wbiły mi się w serce wyjątkowo....:-( I jest z nimi Sybir - CUDO - ale jemu nowy wątek założymy:lol: Quote
Enigma79 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 I ja trzymam kciuki za rudo-szare "bliźniaczki" oraz wszystkie inne łapki bez swojego domu... Piękne zdjęcia, dziewczyny. Kierowniczka schroniska nie miałaby serca, gdyby ponownie umieściła Sybira z innymi samcami i miałoby mu znowu grozić pogryzienie (chyba że czegoś nie zrozumiałam). Quote
Joanna K. Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 Sybir, przy Nas trafił do osobnego boksu. Wcześniej siedział razem z bliźniaczkami. Czarna sunia ma szanse na domek w Poznaniu, ale wolałabym gdyby trafiły razem do Świdwina...Czekamy na odp. jaka zapadła decyzja. Denerwuję się :( Quote
BajUla Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Joanna K. napisał(a):Sybir, przy Nas trafił do osobnego boksu. Wcześniej siedział razem z bliźniaczkami. Czarna sunia ma szanse na domek w Poznaniu, ale wolałabym gdyby trafiły razem do Świdwina...Czekamy na odp. jaka zapadła decyzja. Denerwuję się :( Cały czas cicho:shake: A ile z Poznania będą czekać? A pytałaś, nie ma opcji na te kwa kompakty? Quote
BajUla Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 kamilqax95x napisał(a):I jak? dalej w schronisku? Nie dzwonili dzisiaj, może nie chcieli w niedzielę, a może wcale nie zadzwonią:shake:, chociaż prosiłyśmy, jakąkolwiek by decyzję podjęli. Czarna ma dom w Poznaniu, Asia zna szczegóły, a Rudą chciałyśmy zacząć ogłaszać, tylko to światełko w tunelu nas przyblokowało, cudne są, naprawdę, szkoda ich:-( Quote
Recommended Posts