Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To jak Monika robiła zdjęcia - to niech wstawia. :) Bez twojej cenzury - bo pewnie "obetniesz" większość za jakość i nic sobie nie pooglądamy...
:cool3:

A podobno jutro ma być w "Pytaniu na śniadanie" w TVP o Ligocie...

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

doddy - jak zerkniesz na finanse dla Mamby to od razu ci sie lepiej zrobi:evil_lol:

A mój Zgredek to niedługo sie chyba toczyc będzie - cały czas by zarł:razz:
A dzisiaj kupiłam mu na przekąski jakieś dziwne uszy wędzone, były też ryjki - ale jakos nie mogłam ich kupić..biedne świnki

Posted

andzia69 napisał(a):
nooo, letko nie jest, a za to czasem ludzie takie kółka na czołach pokazują - a ja nie wiem czemu - chyba dziwna jakaś jestem....

nie sadze zebys byla dziwna nam tez sie czasami zdaza jak jacys znajomi przychodzacy do nas wybaluszaja oczy jak widza ze pozwalamy psom lezec na kanapie juz nie wpominajac o tym ze ghia spi z nami, olsen sie za bardzo rozwala wiec niestety spi na fotelu,
ale wracajac do tematu to ci ludzie nie odczuwaja tak bliskiej potrzeby obcowania z psiakami, a u nas pies czy kazde inne zwierzatko to tak jak czlonek rodziny

Posted

Trudno :)

Jutro wstawię nowe aukcje, bo moje już się skończyły ;)

Odebrałam wyniki Mamby z mikrobiologii. Grzybków brak!!!

Ogólnie cały czas nagłasniam Mambę we wszystkich możliwych miejscach, by jak najwięcej osób się o niej dowiedziało.

Posted

Skąd można pobrać bannery z Mambą?
Ja narazie jestem spłukana - dopiero co wpłaciłam kase za studia, może po 15 coś wyśle.

PS. Beatka, Gothika, Asztir i Aguś - zmniejszcie podpisy, wiem, że jest tam mnóstwo potrzebnych linków ale zaraz mod wam to pousuwa i jeszcze dostaniecie ostrzeżenie czy coś, a tego tylko brakuje, żeby ludzie, którzy tyle dla zwierzaków robią opuścili to forum przez jakiś błachy podpis.

Posted

Czołem, ja miałem problemy ze staffikiem chorym na nużycę - przełysienia wyglądały niemal identycznie. Pies mi łysiał, skrobał się a za chwilę w miejscu gdzie się skrobał pojawiała się krew i strupki... Nam pomogła dieta wysokobiałkowa - BARF i iwermektyna, ale z Mambą jest ten problem, że u niej jakieś sensacje żołądkowe mogłyby ją nawet zabić... :-( A zarówno za duże mieszanie z dietą w tym stanie zdrowia, jak i iwermektyna (skutki uboczne) są troche ryzykowne, ale skoro dostawała już iwermektynę i nie było reakcji to powinno być dobrze. To bardzo silny ale i skuteczny lek...
Też stawiałbym na nużycę, to u bullowatych jest nagminna przypadłość...
Wydaje mi się że sama choroba jest głównie skutkiem wygłodzenia i zaniedbania tej suki, dlatego sama karma może jej dużo dać... Ja bym się zastanowił nad bo ja wiem ... może karmą dla szczeniąt (ale to po konsultacji z wetem najlepiej), bo w niej jest nawet i 30 % białka + uderzeniowa dawka witamin, a na skórę A+D to raczej standard... ?? Mogę się mylić ale karmy dermatologiczne są chyba obliczone przede wszystkim na wyeliminowanie alergenów... Z resztą bullowate mają generalnie większe zapotrzebowanie na białko niż większość psów...

Mamba jest naprawdę świetna i w dodatku jak na moje rozeznanie to będzie naprawdę piękna suka gdy już wydobrzeje - o czym jestem głęboko przekonany :D

Szkoda mi jej, strasznie, jak ją zobaczyłem to mnie poruszyło... Trudno mi oskarżać tylko to "schronisko"... Przede wszystkim może tego "kogoś" (chociaż może "ktoś" to niewłaściwe określenie) kto doprowadził do sytuacji, że ta suka tam się znalazła... Pewnie było tak, że ktoś ją wykorzystał jako fabrykę szczeniąt - a może kiepsko karmił, przyplątała się choroba skóry i jak usłyszał koszty leczenia, to wyrzucił, jak worek na śmieci... :angryy:

Posted

Śledze wątek od kilku dni , dobrze że są tak dobrzy ludzie jak TU i że uratowaliściete psiaki .. ja niewiele moge :( wplace jakiś grosz ....
Serce mnie ściska jak patrze na Mambe :( ona jest bardzo podobna do mojej Lali ..
Niech zdrowieje szybko , gdybym tylko mogła zabrała bym ją do siebie :(
po mordce i o czach widać że to kochane suczydełko ....

Posted

Hej. Chcialam pomoc "schronisku" w Ligocie Nowej, bylam umowiona 2 razy z wlascicielka, bo miala odebrac ode mnie kasze, ryz, pokarm dla psow i ciepla odziez do bud dla psow. ... nie przyjechala.
Czy jest ktos kto by mogl przewiezc karme i te rzeczy z Laskowice do Nowej Ligoty(ja nie mam jak to dostarczyc)- chyba ktos tam ma opieke nad tymi psami.. i by je troche dokarmil:smile: poza tym wystawilam na allegro pare aukcji (moj nick Weronika192) zapraszam i pozdrawiam
prosze o jakis kontakt (np sms) na numer 783 574 540

Posted

Wstawiłam kolejne aukcje na allegro i niebawem będą kolejne z fantami jakie Mamba dostała od cioci Małgosi.

http://www.allegro.pl/item164991358_mamba_w_stanie_tragicznym_pomoz_nam_ja_ratowac.html

http://www.allegro.pl/item164992254_mamba_w_stanie_tragicznym_pomoz_nam_ja_ratowac.html

Dziś ponadto dowiedzieliśmy się, że w schronisku przebywa jeszcze jedna sunia amstaffka w podobnym stanie jak Mamba. Postanowiliśmy ją także zabrać do Lecznicy.
Pilnie potrzebna nam więc jest pomoc finansowa na ratowanie suniek.

Posted

Dziś mam niecny plan pt. zabrać Mambę do siebie na noc.
Przede wszystkim dlatego, że muszę ją wykąpać ;)

Przy okazji sprawdzę jak Mamba z sukami moimi się dogada.

Posted

oj ciotki ja rozsyłam gdzie mogę, do wszystkich znajomych bullofanów....
Kilka osób zadeklarowała wpłaty, ja wystawiłąm aukcje na bazarku, nic więcej nie mogę, bo jestem goła i wesoła... Trzymam kciuki za was psiaczki, będzie dobrze:lol:

Posted

Ej - ciotki z Warszwy. Doddy potrzebuje pomocy w transporcie!!!
Ona nie ma samochodu...
Nie ma jak wziąc Mamby do domu... Ma ja ciągnąć autobusem?

Ja dziś nie mogę... Ale może ktoś?