Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z Miciusiem nie jest dobrze. Ma bardzo złe wyniki wątrobowe. Bardzo bym chciała, żeby nacieszył się latem i wakacjami. Nie wiem, co będzie.

Ojej...   Jotpeg  trzymam bardzo mocno kciuki za Miciusia. Pewnie otrzymuje karmę wątrobową. Nacieszy się wakacjami, wierzę w to.  Ukochaj proszę i Miciusia i Norka od cioci Dany. Pozdrawiam.

Posted

Pan Kot Miciuś ma 17 lat, więc trudno liczyć na cud, ale staramy się; jeździmy na kroplówki 1 w tygodniu, plus tabletka 1 dziennie w domu.

Biedniutki jest.

Posted

dziękuję za słowa otuchy i wsparcia.
jedziemy na wieś, może tam nasz mały bohater poczuje się lepiej. to przecież jego ukochane miejsce na ziemi.
a dziś jeszcze wet i kroplówa.
a Noras już wie, że się pakujemy. jest zaszczepiony, dostał order z numerkiem, więc może gryźć bezkarnie, jakby co.
tymczasem zebrało mi się na kwiatki ;)

b4xhtv.jpg

2vnqsms.jpg

2937t6r.jpg

1z1926d.jpg

25h00nr.jpg

ht7k3k.jpg

• Upvote 1
Posted

Jakby ociupinkę lepiej. Pomogły postawić go na nogi zwłaszcza kroplówki, a teraz codziennie stosujemy lekką przemoc domową w celu otwarcia kociej paszczy i wrzucenia tabletki. Muszę bardzo pilnować garów po obiedzie (myć natychmiast albo chować), bo zrobił się niesamowicie pazerny na to, czego mu nie wolno - czyli na tłuste i słodkie; zakrada się błyskawicznie żeby np. wylizać tłuszcz po kotletach albo wypić kefir ( z mlecznymi też mamy uważać).

Na pewno pomaga lato na letnisku - psychicznie.

Najważniejsze, że rzyga mniej.

Net mi słabo chodzi, próbowałam już pisać i nawet wkleić foty, ale mowy nie ma.

Posted

z powodu upałów spacery Norka ograniczone do 2 dziennie; poranny jest dłuższy, a wieczorny - symboliczny.

psiątko dzień spędza albo w domu (stare wiejskie domy tak mają, że jak na zewnątrz upał, to w środku - chłodno), albo pod orzechem, w naszym orzechowym sadzie, gdzie cień głęboki i jakiś przewiew jest. A w ogóle to najlepiej blisko pańci... ;)

Miciuś dużo śpi (słuszny wiek ma swoje prawa), ale dziś np. złapał motylka (i wypuścił), więc nie jest źle (odpukać).

Posted

Oj trzymam kciuki za Miciusia! Kroplówki bardzo pomagają, pamiętam jak moja Heksa odżywała po kroplówkach. Trzymajcie się! Piękne fotki zielska! :)

Posted

dzięki, dziewczyny - wiecie, ile to dla mnie znaczy...

a to nasz Pan Kot (oczywiście w psim łóżku):

1zy78o.jpg

Pies czasem wtedy jest na spacerze;

2ezixrp.jpg

a czasem - tutaj:

2h4lr9h.jpg

czyli na wsi Norek jest zadowolony z życia;

2qur6ud.jpg

a ja jestem teraz w domu w Krk. Niby święty spokój: nikt nie miauczy, nie żąda, nie trzeba lecieć z językiem na brodzie, bo pies czeka.

i co z tego? co to za dom, gdzie nie stukają łapki na podłodze?!

• Upvote 1
Posted

nie mogę multicytować, więc odpowiem zbiorczo;

rhie4x.jpg

tak, wakacje na wsi to raj dla miejskich zwierzaków (dorota1 - pozdrawiamy po sąsiedzku ;)

x58137.jpg

Bjutko, TZ też uważa, że Norek przytył. Ja myślę, że tylko ogonek ma grubszy ;)
kociego jedzenia mu nie wolno, choć by bardzo chciał...

2nv5kyt.jpg

Dano, Miciuś ma nie tylko taką minę. On ma taki charakter!
na wsi preferuje się ekotoaletę ;)

2hxs9w.jpg

tu zaś lirycznie;

10xv7ky.jpg

a tego słucham (miłość, magia, świetny tekst!):
https://www.youtube.com/watch?v=aJL8_72XWik

pozdrawiamy serdecznie!!!

29dzret.jpg

• Upvote 1
Posted

trafił nam się kot o wybitnej inteligencji i wyrazistej osobowości; jego charakter i sposób bycia przypomina jako żywo Vita Corleone ;)
w każdym razie podporządkował mnie sobie całkiem i nie jest to dla mnie dobre ;) ale już za późno na zmianę ;)

2qx25x2.jpg

o wyczynach Miciusia można by książkę napisać; sensacyjną oczywiście.

29ypdm0.jpg

co dzień tabletka, no i jakoś żyjemy;

207b53b.jpg

taka historyjka:
wracam kiedyś do domu, a tu czerwone ślady wszędzie na podłodze. Krew? Miciusiu, co się stało!?
(Norka jeszcze wtedy z nami nie było.) A to były kawałki buraczków wywleczone ze śmietnika (z zamkniętej szafki)...

1p7xw1.jpg

teraz trochę ogródka;

34ya49j.jpg

ulubione floksy (ten zapach!);

vfbgi1.jpg

Posted

trochę "pasionki" (pejzaż letniskowy);

20fta37.jpg

"ja tu pilnuję!";

20pbwn7.jpg

czyżby Barszcz Sosnowskiego się zalągł?!

fuwg82.jpg

a'propos pozycji Miciusia u nas w domu. Łóżko jest własnością Norcia (mina Norka mówi wszystko!);

2hgtsi1.jpg

zajęcze spotkanie na szczycie (w fasoli);

rgwfsx.jpg

i plaża dla zajęcy na łące;

2vkkaki.jpg

Posted

"przyszła kryska na Matyska", czyli Norek w kąpieli;

vxke1c.jpg

nie cierpi wody, ale ponieważ jest zgodny i łagodny, to z rezygnacją poddaje się;

fxb786.jpg

najlepiej kąpać psa na letnisku (nie ma sprzątania łazienki), a i Norek chyba czuje ulgę, kiedy upał daje się we znaki, a mokre futerko chłodzi...
i ile włosów ubyło! ;)

14aljsh.jpg

jeszcze chwileczkę (nagrody za dzielność już przygotowane)!

2v29mow.jpg

bohater zmęczony odsypia traumę...

1iedqc.jpg

pozdrawiamy serdecznie!!! :)