Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wyprawa była rocznicowa i wspomnieniowa, tropem dawnych śladów...
Okazało się, że czułam się tam, jak w domu, jakby nie było tak długiej przerwy...

Kijów:

6prfie.jpg

219qkqc.jpg

2v2uts4.jpg

Lwów:

jfulv8.jpg

svp7k1.jpg

1417i9l.jpg

Posted

Jotpeg, no cieszę się  że dogo działa, ale cieszyłabym się bardziej, gdyby wszystko działało naprawdę  ;)  prawidłowo. Dotychczas to działanie po  poprzednim remoncie określiłabym tak  :siara:  :siara:. Zobaczymy  jak będzie teraz, ale na razie  nie widzę niestety  wielkiej poprawy ...  Wschodnie klimaty nie są mi  obce. Lwów to przepiękne miasto, wiadomo ;). Czemu mnie nie dziwi ta fotka: http://i57.tinypic.com/1417i9l.jpg. Jak się czuje Twój zwierzyniec :iloveyou:   tą  już zimową porą   :).

Posted

Jak się czuje Twój zwierzyniec :iloveyou:   tą  już zimową porą   :).

Jest coraz zimniej, na Podhalu śnieg spadł i już pozostał, więc w Krk zaraz to odczuwamy. Dziś zniosłam kwiatki z balkonu. Zwierzaki mają mniej ruchu, więcej spania i, niestety, nudy (zwłaszcza w przypadku Pana Kota).

Norek ma mnóstwo energii, ale spacery robimy raczej krótkie, Pan Norycjusz musi się szanować.

Jego zainteresowanie kuchnią rośnie.

Posted

Dano, Norkowe łapki jakby lepiej, odkąd przyjmuje artho...cośtam. Norek ma dużo energii i jest radosny. Byle nie było mokro, nie lubi się tego. I skrajne temperatury też nie są odpowiednie, tak niskie, jak i wysokie - jak to u osób w pewnym wieku.

2lcn0wy.jpg

Posted

Dano, Norkowe łapki jakby lepiej, odkąd przyjmuje artho...cośtam. Norek ma dużo energii i jest radosny. Byle nie było mokro, nie lubi się tego. I skrajne temperatury też nie są odpowiednie, tak niskie, jak i wysokie - jak to u osób w pewnym wieku.

No tak, ten wiek psiaków... A to arthro ... coś ;), to może Arthrofos ? Super, że Norek ma taką energię :). Czemu to się Norek tak przypatrywał: http://i58.tinypic.com/2lcn0wy.jpg :).
Posted

Jestem pewna, że Pan Kot też tęskni. Bardzo.
Z Norciem jest inaczej; on jest szczęśliwy, byle z nami razem.
Oczywiście, ze na letnisku jest najlepiej, ale miejsce jest mniej ważne od tego, żeby być RAZEM.

30jn0xd.jpg

29vlxts.jpg

drctnt.jpg

2lxup9c.jpg

2d0cd1g.jpg

Posted

Bjutko, dla osób wywodzących się stamtąd (tych starszych) może to być niełatwe doświadczenie...
Lwów ma niepowtarzalny urok, nawet w paskudny listopadowy dzień (padał śnieg z deszczem!)

2eknhp4.jpg

powyżej: dawne Ossolineum, teraz biblioteka

51eq8i.jpg

pierzeja Rynku

2n6f3sx.jpg

Pałac Potockich, teraz - muzeum sztuki

10ypa4k.jpg

Orlęta

3486bd4.jpg

i coś odmiennego w nastroju, bo Lwów nie jest smutnym miastem, lecz zaczarowanym. 
Jak w Krk - pełno kawiarni i knajp z dobrym jedzeniem, piciem i rozbawionymi ludźmi  :)

Posted

Że Norek się na moją zjeżdżalnię wybierał , to widzę :evil_lol:
ale gdzie Miciuś sobie zorganizował to "bocianie gniazdo "to nie wiem ...

"bocianie gniazdo" to koszyk, wstawiony na wiszącą szafkę w łazience. Jest to Miciusiowe miejsce wypoczynkowe, poza tym można stamtąd obserwować, nie będąc widzianym, co dla kota-komandosa jest bardzo istotne  ;)

:) Fajnie wszedł ten czerwony cień na kocie! :)

ten cień to mój ręcznik  ;)

i ciąg dalszy zabaw na placyku;

5b1d94.jpg

398w.jpg

jb02z4.jpg

Posted

Czyli masz asystenta przy kąpieli ?
czy tylko samotne chwile w łazience się liczą ?
widzę , że Norek, podobnie jak mój Tofcik  z upodobaniem uprawia tzw. "grzebactwo" :evil_lol: