Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jasza napisał(a):
Tylko jak się wyleczyć do końca jak się ma psy....:p

na spacerach nad Wisłą poznałam Pana Wyprowadzacza. Spacerujemy w porach, kiedy większość ludzi ciężko pracuje.
Pan Wyprowadzacz za opłatą wyprowadza psy, ma kilku stałych klientów i kilku okresowych.
Często wyprowadza tak cały dzień - bo najczęściej wyprowadza pojedynczo.
Jest świetny - z tego, co obserwuję, to psy są z nim często szczęśliwsze niż z własnym państwem.
Lubię, jak Norek chodzi z jego podopiecznymi - że się przekonuje, że są normalne nieagresywne psy płci męskiej.
Ale Pana Janka zostawiam na ostateczną ostateczność.

• 2 weeks later...
Posted

Nie odzywałam się, bo jestem sobą załamana.
W sobotę obcinałam Miciusiowi (Panu Kotu) pazurki.
I obcięłam jeden za bardzo!!! Nie wiem, jak to się mogło stać, tyle razy to robiłam. :shake:
Krwawy horror.
Biedny kot.
Wet doradził zastosowanie kryształków nadmanganianu potasu - trzeba przyłożyć do ranki (zamykają uszkodzone naczynka). Pomogło, ale przedtem... :shake:
Teraz już jest dobrze, ale mam wyrzuty sumienia, że go naraziłam na taki stres (Miciuś ma 15 lat!)

Posted

[FONT=Helvetica][SIZE=3][COLOR=#000000]Z okazji Wielkanocy życzę Wam wiosny, wiosny, wiosny ! [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Helvetica]
[/FONT][FONT=Helvetica][SIZE=3][COLOR=#000000]Pękających pąków, krokusów i przebiśniegów. [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Helvetica]
[/FONT][FONT=Helvetica][SIZE=3][COLOR=#000000]Topniejących śniegów, ziemi, która zaczyna pachnieć, [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Helvetica]
[/FONT][FONT=Helvetica][SIZE=3][COLOR=#000000]słońca, które nie tylko świeci, ale wreszcie także grzeje. [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Helvetica]
[/FONT][FONT=Helvetica][SIZE=3][COLOR=#000000]Wiosny w przyrodzie i w życiu rodzinnym, [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Helvetica]
[/FONT][FONT=Helvetica][SIZE=3][COLOR=#000000]w pracy, na koncie bankowym i gdzie tam jeszcze komu zimno ...

[/COLOR][URL="http://smayliki.ru/smilie-200608647.html"][COLOR=#000000][IMG]http://s2.rimg.info/5dd3f09be53720cb900e88aa10f10d5d.gif[/IMG][/COLOR][/URL][COLOR=#000000]

A życzenia składa też ten napotkany przez nas ostatnio w śniegu :-D wielkanocny zajączek.

[IMG]http://i49.tinypic.com/28vt65y.jpg[/IMG] [/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/703/kr130323ak029.jpg/][IMG]http://img703.imageshack.us/img703/8572/kr130323ak029.jpg[/IMG][/URL]

[COLOR=#ff8c00][B][I]Dobrych Świąt życzą krakusy!!!!!!!!![/I][/B][/COLOR]

Posted

[quote name='jotpeg']Nie odzywałam się, bo jestem sobą załamana.
W sobotę obcinałam Miciusiowi (Panu Kotu) pazurki.
I obcięłam jeden za bardzo!!! Nie wiem, jak to się mogło stać, tyle razy to robiłam. :shake:
Krwawy horror.
Biedny kot.
Wet doradził zastosowanie kryształków nadmanganianu potasu - trzeba przyłożyć do ranki (zamykają uszkodzone naczynka). Pomogło, ale przedtem... :shake:
Teraz już jest dobrze, ale mam wyrzuty sumienia, że go naraziłam na taki stres (Miciuś ma 15 lat!)

Jak się czuje Miciuś ? Jotpeg, te kryształki nadmanganianu szybko pomagają. Stosowałam to Bariemu, kiedy miał mocno skaleczonego pazurka. Nakładałam nadmanganian na patyczek higieniczny zwilżony wodą i przykładałam do zranionego pazurka. Pomogło :lol:. Jeszcze raz świątecznie pozdrawiamy

Posted

[quote name='dorota1']Zdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych:lol: od Doroty, Mili i Pusi
bardzo dziękujemy!! i czekamy na wiosenne wyjazdy w plener...

[quote name='Toska1']Wesołych,zdrowych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych,smacznego Jajka, mokrego Dyngusa i duuużo odpoczynku :)
życzy
Toska z Tofciem i Pysią

dziękujemy miłym sąsiadom!

[quote name='dana']Jak się czuje Miciuś ? Jotpeg, te kryształki nadmanganianu szybko pomagają. Stosowałam to Bariemu, kiedy miał mocno skaleczonego pazurka. Nakładałam nadmanganian na patyczek higieniczny zwilżony wodą i przykładałam do zranionego pazurka. Pomogło :lol:. Jeszcze raz świątecznie pozdrawiamy

było dokładnie tak. Miciuś sponiewierany był bardzo, ale teraz już zapomniał o sprawie, a ja mam nauczkę.
dziękujemy za życzenia i zajączka!!!

[quote name='Jasza']Hanysy też życzą dobrych Świąt!

Dziękujemy i pozdrawiamy Śląsk!!

Posted

wczoraj na Kopcu Kraka było święto rękawki;

to nasze ulubione tereny spacerowe (byle nie zimą!)

a dziś sypie śnieg, i za oknem jest jak u Ciebie, Dano...

Posted

[quote name='Jasza']Co to jest święto rękawki??[/QUOTE]
takie jaby prasłowiańskie święto wiosny (hehe), zawsze we wtorek po Wielkanocy, kościól tolerował, bo nie miał wyjścia, coś niby odpust, ale od kilku lat poszło w kierunku zlotu bractw rycerskich.
Ze świętem rękawki związana jest legenda o kopcu Kraka, usypanym po śmierci króla. Według tradycji ziemię, z której powstał kopiec, noszono w rękawach - stąd nazwa święta.

Posted

[quote name='dana']Norek też sobie oglądał to ciekawe święto rękawki ?[/QUOTE]
eee, nie dla Norasa takie zbiegowiska :diabloti:

[quote name='Jasza']I jak tam? Dotarła już ta wiosna?[/QUOTE]
jedziemy jutro otwierac nasz letni dom - przez dlugą zime po pol roku :roll: nieobecnosci! - bardzo sie niecierpliwie i niepokoje, czy bedzie OK.
zwierzaki się ucieszą! :multi:
fotorelacja w przyszlym tygodniu.