jotpeg Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 ale nasypało śniegu!!! chyba najwięcej tej zimy (a jest 15 marca!). jesteśmy zasypani. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 U nas już nie sypie, na razie ;), ale mróz trzyma :shake:. Jak się czujesz, mam nadzieję, że już lepiej :lol:. Quote
jotpeg Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Jasza napisał(a):Tylko jak się wyleczyć do końca jak się ma psy....:p na spacerach nad Wisłą poznałam Pana Wyprowadzacza. Spacerujemy w porach, kiedy większość ludzi ciężko pracuje. Pan Wyprowadzacz za opłatą wyprowadza psy, ma kilku stałych klientów i kilku okresowych. Często wyprowadza tak cały dzień - bo najczęściej wyprowadza pojedynczo. Jest świetny - z tego, co obserwuję, to psy są z nim często szczęśliwsze niż z własnym państwem. Lubię, jak Norek chodzi z jego podopiecznymi - że się przekonuje, że są normalne nieagresywne psy płci męskiej. Ale Pana Janka zostawiam na ostateczną ostateczność. Quote
Jasza Posted March 15, 2013 Posted March 15, 2013 Oj, przydałby mi się taki w Świętochłowicach do Elzy... Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Norek jak tam w Krakowie ? U nas wczoraj było minus :shocked!: 15 stopni, dzisiaj tylko ;) minus 7. Miałam ostatnio problemy z dogo :shake:. Nadal nie wszystko funkcjonuje u mnie na dogo tak, jak powinno. Poprosiłam nawet moda o pomoc, może się doczekam :lol:. Quote
jotpeg Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Czy będziemy mieć tylko trzy pory roku? http://www.dziennikpolski24.pl/pl/aktualnosci/kraj/1267011-cztery-pory-roku-bez-zmian-wiosna-w-kalendarzu-zostaje.html Quote
jotpeg Posted March 26, 2013 Posted March 26, 2013 Nie odzywałam się, bo jestem sobą załamana. W sobotę obcinałam Miciusiowi (Panu Kotu) pazurki. I obcięłam jeden za bardzo!!! Nie wiem, jak to się mogło stać, tyle razy to robiłam. :shake: Krwawy horror. Biedny kot. Wet doradził zastosowanie kryształków nadmanganianu potasu - trzeba przyłożyć do ranki (zamykają uszkodzone naczynka). Pomogło, ale przedtem... :shake: Teraz już jest dobrze, ale mam wyrzuty sumienia, że go naraziłam na taki stres (Miciuś ma 15 lat!) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 [FONT=Helvetica][SIZE=3][COLOR=#000000]Z okazji Wielkanocy życzę Wam wiosny, wiosny, wiosny ! [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Helvetica] [/FONT][FONT=Helvetica][SIZE=3][COLOR=#000000]Pękających pąków, krokusów i przebiśniegów. [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Helvetica] [/FONT][FONT=Helvetica][SIZE=3][COLOR=#000000]Topniejących śniegów, ziemi, która zaczyna pachnieć, [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Helvetica] [/FONT][FONT=Helvetica][SIZE=3][COLOR=#000000]słońca, które nie tylko świeci, ale wreszcie także grzeje. [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Helvetica] [/FONT][FONT=Helvetica][SIZE=3][COLOR=#000000]Wiosny w przyrodzie i w życiu rodzinnym, [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Helvetica] [/FONT][FONT=Helvetica][SIZE=3][COLOR=#000000]w pracy, na koncie bankowym i gdzie tam jeszcze komu zimno ... [/COLOR][URL="http://smayliki.ru/smilie-200608647.html"][COLOR=#000000][IMG]http://s2.rimg.info/5dd3f09be53720cb900e88aa10f10d5d.gif[/IMG][/COLOR][/URL][COLOR=#000000] A życzenia składa też ten napotkany przez nas ostatnio w śniegu :-D wielkanocny zajączek. [IMG]http://i49.tinypic.com/28vt65y.jpg[/IMG] [/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
jotpeg Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/703/kr130323ak029.jpg/][IMG]http://img703.imageshack.us/img703/8572/kr130323ak029.jpg[/IMG][/URL] [COLOR=#ff8c00][B][I]Dobrych Świąt życzą krakusy!!!!!!!!![/I][/B][/COLOR] Quote
Dana i Muszkieterowie Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='jotpeg']Nie odzywałam się, bo jestem sobą załamana. W sobotę obcinałam Miciusiowi (Panu Kotu) pazurki. I obcięłam jeden za bardzo!!! Nie wiem, jak to się mogło stać, tyle razy to robiłam. :shake: Krwawy horror. Biedny kot. Wet doradził zastosowanie kryształków nadmanganianu potasu - trzeba przyłożyć do ranki (zamykają uszkodzone naczynka). Pomogło, ale przedtem... :shake: Teraz już jest dobrze, ale mam wyrzuty sumienia, że go naraziłam na taki stres (Miciuś ma 15 lat!) Jak się czuje Miciuś ? Jotpeg, te kryształki nadmanganianu szybko pomagają. Stosowałam to Bariemu, kiedy miał mocno skaleczonego pazurka. Nakładałam nadmanganian na patyczek higieniczny zwilżony wodą i przykładałam do zranionego pazurka. Pomogło :lol:. Jeszcze raz świątecznie pozdrawiamy Quote
Toska1 Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Wesołych,zdrowych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych,smacznego Jajka, mokrego Dyngusa i duuużo odpoczynku :) życzy Toska z Tofciem i Pysią Quote
jotpeg Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Wielkanocny zajączek krakowski dla wszystkich :grins: Quote
dorota1 Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Zdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych:lol: od Doroty, Mili i Pusi Quote
jotpeg Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 [quote name='dorota1']Zdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych:lol: od Doroty, Mili i Pusi bardzo dziękujemy!! i czekamy na wiosenne wyjazdy w plener... [quote name='Toska1']Wesołych,zdrowych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych,smacznego Jajka, mokrego Dyngusa i duuużo odpoczynku :) życzy Toska z Tofciem i Pysią dziękujemy miłym sąsiadom! [quote name='dana']Jak się czuje Miciuś ? Jotpeg, te kryształki nadmanganianu szybko pomagają. Stosowałam to Bariemu, kiedy miał mocno skaleczonego pazurka. Nakładałam nadmanganian na patyczek higieniczny zwilżony wodą i przykładałam do zranionego pazurka. Pomogło :lol:. Jeszcze raz świątecznie pozdrawiamy było dokładnie tak. Miciuś sponiewierany był bardzo, ale teraz już zapomniał o sprawie, a ja mam nauczkę. dziękujemy za życzenia i zajączka!!! [quote name='Jasza']Hanysy też życzą dobrych Świąt! Dziękujemy i pozdrawiamy Śląsk!! Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 2, 2013 Posted April 2, 2013 Śliczne pisanki http://img577.imageshack.us/img577/2350/19174461.jpg :lol:. Norek i Miciuś też już pewnie z utęsknieniem ;) czekają na wiosnę... Quote
jotpeg Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 wczoraj na Kopcu Kraka było święto rękawki; to nasze ulubione tereny spacerowe (byle nie zimą!) a dziś sypie śnieg, i za oknem jest jak u Ciebie, Dano... Quote
jotpeg Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='Jasza']Co to jest święto rękawki??[/QUOTE] takie jaby prasłowiańskie święto wiosny (hehe), zawsze we wtorek po Wielkanocy, kościól tolerował, bo nie miał wyjścia, coś niby odpust, ale od kilku lat poszło w kierunku zlotu bractw rycerskich. Ze świętem rękawki związana jest legenda o kopcu Kraka, usypanym po śmierci króla. Według tradycji ziemię, z której powstał kopiec, noszono w rękawach - stąd nazwa święta. Quote
Jasza Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 No właśnie ta nazwa mnie nurtowała. Dzięki za wyjaśnienia. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Norek też sobie oglądał to ciekawe święto rękawki ? Quote
jotpeg Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 [quote name='dana']Norek też sobie oglądał to ciekawe święto rękawki ?[/QUOTE] eee, nie dla Norasa takie zbiegowiska :diabloti: [quote name='Jasza']I jak tam? Dotarła już ta wiosna?[/QUOTE] jedziemy jutro otwierac nasz letni dom - przez dlugą zime po pol roku :roll: nieobecnosci! - bardzo sie niecierpliwie i niepokoje, czy bedzie OK. zwierzaki się ucieszą! :multi: fotorelacja w przyszlym tygodniu. Quote
Recommended Posts