Dana i Muszkieterowie Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Piękne krakowskie foty, marzy mi się od dawna wypad do Krk, może latem coś z tego jednak wyjdzie :roll:. Mały/wielki zółty pies Norek ma super szeleczki, a jak fajnie zagląda w górę do swojego ludzia :lol::lol:. W Nowym Roku życzymy Wam dużo zdrowia , radości i uśmiechu, wszystkiego dobrego od Murzyniaków ;). Quote
Toska1 Posted January 1, 2013 Posted January 1, 2013 [SIZE=4]Dobrego i zdrowego [SIZE=4]Nowego Roku !!! Quote
jotpeg Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 (edited) Dziękujemy za życzenia!!! Powidoki z krakowskiego Kazimierza* * Kazimierz - przedwojenna dzielnica żydowska, po wojnie miejsce, gdzie łatwo można było dostać w dziób w biały dzień i gdzie mieszkał Karol Kot (18-letni morderca-maturzysta. Zabijał dla przyjemności. Po tym, jak zabił kobietę w kościele, zapanowała w mieście panika. Niektórzy zabezpieczali się, wkłądając pod ubranie... pokrywkę od garnka), ale też miejsce sklepików, jakich już nie uświadczysz - typu szwarc, mydło..., warsztatów złotych rączek. Teraz - knajpiane zagłębie, czyli imprezownia dla każdego. Mekka turystów i balangowiczów. Odkąd stał się modne, zniknęły warsztaty i sklepiki, wszędzie knajpy z tzw. klimatem i sklepiki z wyrobami dla turystów. Na 4. zdjęciu od góry jest tzw. okrąglak na pl. Nowym. Na tym placu co niedziela odbywa się targ, gdzie kupisz/wytargujesz każdy ciuch i każde perfumy. Krakusy mówią: iść na żyda (co niepoprawnie politycznie oznacza zakupy na pl. Nowym). Edited January 3, 2013 by jotpeg Quote
Jasza Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Piękny jest Kazimierz. Byłam tam lata temu w kawiarence Młynek na naleśnikach. Quote
Toska1 Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Piękne fotki :) ale kiedy robione,że tak na nich pusto ?aż się wierzyć nie chce :) wszystkie miejsca znam :) ,baaardzo lubię szwendawki po Kazimierzu, jest tam wiele wspaniałych zaułków, knajpek ,galerii... a że mam blisko,to korzystam :) Quote
jotpeg Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 [quote name='Toska1']ale kiedy robione,że tak na nich pusto ?aż się wierzyć nie chce :) wszystkie miejsca znam a to znasz? :crazyeye::lol: fotki były robione w II dzień Świąt - dlatego tak niewiarygodnie pusto :lol: Quote
Toska1 Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 a pewnie,że znam :) kilka osób z mojej klasy z podstawówki mieszkało pod 13 :) Quote
jotpeg Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Jasza napisał(a):Piękny jest Kazimierz. Byłam tam lata temu w kawiarence Młynek na naleśnikach. dawno już wyrzekłam się ambicji, zeby wiedzieć, gdzie są jakie knajpy, więc tej akurat nie znam, czyli nie nadążam. Naleśniki czasem jemy w "Kolanku" (dawniej tam był sklepik/warsztat hydraulika). Toska - a pewnie! Grzegórzki rzondzom :evil_lol: dla innych - z lewej, za garażami jest boisko szkolne i szkoła, a z prawej za murem - cmentarz żydowski (jedyny czynny). Quote
Toska1 Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 jotpeg napisał(a):dawno już wyrzekłam się ambicji, zeby wiedzieć, gdzie są jakie knajpy, więc tej akurat nie znam, czyli nie nadążam. Naleśniki czasem jemy w "Kolanku" (dawniej tam był sklepik/warsztat hydraulika). Toska - a pewnie! Grzegórzki rzondzom :evil_lol: dla innych - z lewej, za garażami jest boisko szkolne i szkoła, a z prawej za murem - cmentarz żydowski (jedyny czynny). no ja dziewczyna z Grzegórzek jestem,to kto ma rządzić :evil_lol: moja szkoła za tymi garażami... oj, kiedy to było... aż strach liczyć ile lat temu :evil_lol: a Kolanko tez nawiedzam,naleśniczki niczego sobie :facelick: :eating: ,zwłaszcza latem w uroczym wewnętrznym ogródku ! a Młynek to na rogu Dajworu i placu Wolnica jest :) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 Nadrabiam obiektywne ;) zaległości :lol:. Kazimierz, Kolanko, Grzegórzki, same cuuuda :multi:. Jotpeg, ta fotka ttp://img547.imageshack.us/img547/4513/img3854i.jpg i ta http://img607.imageshack.us/img607/2787/img3853p.jpg to jest to samo miejsce ? Widzę, że naprawdę ten Kraków muszę odwiedzić, narobiłam sobie na tą wycieczkę wielkiego apetytu ;). Quote
jotpeg Posted January 9, 2013 Posted January 9, 2013 [quote name='dana']Nadrabiam obiektywne ;) zaległości :lol:. Kazimierz, Kolanko, Grzegórzki, same cuuuda :multi:. Jotpeg, ta fotka ttp://img547.imageshack.us/img547/4513/img3854i.jpg i ta http://img607.imageshack.us/img607/2787/img3853p.jpg to jest to samo miejsce ? Widzę, że naprawdę ten Kraków muszę odwiedzić, narobiłam sobie na tą wycieczkę wielkiego apetytu ;). zapraszamy :p tak, te foty przedstawiają kawiarnię Stajnia. Jest jeszcze jedna fota z tego miejsca - ta pod zakonnicami (przedostatnia w II poscie). ale jest tak pusto, bo to Święta. Zwykle - tłok. Nie wiem, jak tam ludzie żyją, bo te boczne drzwi, to są zwykłe, prywatne mieszkania. To tak jakby mieszkać w knajpie. a takie widoki mieliśmy w Nowy Rok: Quote
Bjuta Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Nigdy nie leciałam balonem, to chyba jest spora frajda? Quote
jotpeg Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 (edited) [quote name='Bjuta']Nigdy nie leciałam balonem, to chyba jest spora frajda? pewnie tak (jak ktoś nie ma lęku wysokości), ale myśmy nie latali, tylko podziwiali z okna a znacie tego gościa: w Krk często go widzę. Bardzo go lubię, bo uważam, że to jest ZŁY królik (tak mu jakoś źle z oczu patrzy) :diabloti: Edited January 14, 2013 by jotpeg Quote
Bjuta Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Mnie się nie wydaje zły, tylko niezbyt rozgarnięty... Quote
Jagienka Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 Ja królika kojarzę... na ul. .... hmmm no właśnie jak ona się nazywa, ale jakby się wracało z centrum Witek do Krk to się ten właśnie ZŁY królik naśmiewa z ludzi stojących w korku... tzn życzy miłego stania w korku z tego co pamiętam, ale zwraca się na niego uwagę jak się w nim właśnie stoi i wtedy sprawia wrażenie ZŁOśliwego ;) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Ja tego królika zupełnie nie kojarzę :-D. Jak piesek Norek znosi tą zimę i mrozy, łapki nie marzną ? Quote
moana Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 [quote name='jotpeg']a to znasz? :crazyeye::lol: fotki były robione w II dzień Świąt - dlatego tak niewiarygodnie pusto :lol: Ja znam, jaa! Z Rudeczkiem dość często tam chadzaliśmy swego czasu. Nawet do takich uroczych odrapanych miejsc mi się teraz tęskni... :oops: Uściski dla Krakusów :) Quote
jotpeg Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='dana']Jak piesek Norek znosi tą zimę i mrozy, łapki nie marzną ? Quote
Toska1 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 ooo, widzę ,że wczoraj wieczorem "spacerowaliście" :evil_lol: po plantach :lol: jak poszliśmy sioo z Tofciem późnym wieczorem to było jedno lodowisko ! Biedak,co podniósł nogę w ważnej sprawie, to się przewracał i tak śmiesznie to wyglądało,że śmiałam się w głos :oops: a jak Norek sobie poradził ? Quote
jotpeg Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Norek jest biedny bardzo - po tym nie da się chodzić. Wracałam z pracy późnym wieczorem; wszystko, chodniki, ulice, samochody, trawniki, drzewa i krzewy, były pokryte grubą glazurą lodu. Zdjęcia zrobione właśnie wczoraj wieczorem. Wszystko jest polukrowane lodem - bezpieczniej jest ślizgać się (jak w dzieciństwie) niż chodzić (jak pingwin). Dziś sypie śnieg - zobaczymy, co będzie dalej... Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Ło matko :shake:... rzeczywiście Bjuta masz rację, że od samego patrzenia robi się słabo. Jotpeg, a zdjęcia cudniaste :lol:. Jaki masz aparat (moim się nie da zrobić takich zdjęć wieczorem :-() ? Wierzę, że po czymś takim jak na fotkach nie da się za bardzo chodzić. Biedni ludzie i biedne zwierzęta. Też te ulice jak widać wyludnione ;). U nas jest dzisiaj wieczorem już około minus dziewięciu, noc będzie mroźna, ciekawe ile jest w Krakowie ? Norek marźnie w łapinki... Murzynkowi się robią takie kulki lodu między paluszkami, kiedy je wyciągam, to maluch liże mnie po ręce, wie że tak trzeba :lol:. Bari zupełnie nie marźnie, kładzie się w śniegu i zadowolony sobie leży :crazyeye:. Quote
Recommended Posts