Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzis w Krk taka wstętna pogoda, że postanowiłam wrócić do nieodległych wspomnień lepszej twarzy jesieni:

musze wypatrzec, gdzie moja pancia? gdzies sie zgubila...

o, jest!

hurra, jestesmy w komplecie!

możemy ruszać w drogę

mamy trasę do zrobienia

• 3 weeks later...
Posted

Przepraszam, ze zasmiecam, ale to pilne. Bardzo prosimy o pomoc dla suni Warki z zabrzanskiego schroniska... Warka przebywa w schronisku od 9 lat, zaczyna juz podupadac na zdrowiu, tylne łapki zaczynaja odmawiac posluszenstwa. :-( Chcemy jej dac odrobine szczescia na ostatnie lata jej zycia. Zbieramy na hotelik, ale brakuje jeszcze 83 zl miesiecznych deklaracji. Bardzo prosimy o wsparcie, kazdy grosz sie liczy... 10zl, 5 zl, 1zl miesiecznie... cokolwiek... :modla: Bez pełnego kompletu deklaracji Warka do hotelu nie pojedzie. Czy 83 zl ma przesądzic o jej losie??? :placz:

Oto jej watek, jesli mozesz pomoc, prosze zajrzyj:

http://www.dogomania.pl/threads/2473...le-za-kratkami-(

• 1 month later...
Posted

Listopad byl dla nas bardzo trudny z wielu względów; ale jeśli chodzi o zwierzaki, to po sąsiedzku rozegrał się dramat. Jak wiecie, wszyscy dookola mają koty, odwiedzające się nawzajem. Koteczka z sąsiedztwa, adoptowana niecały miesiąc temu ze schroniska zmarła na FIP :-( - śmiertelnie groźną kocią chorobę. Ponieważ jest to, niestety, zaraźliwe, martwiliśmy się o pozostałe koty. Nasz seniorek Miciuś został wywieziony do babci, staraliśmy się wrowadzić kwarantannę i izolować koty od siiebie, ale i tak mieliśmy świadomość, że może już być za późno - zaraża się wcześniej, zresztą w ogóle mało co wiadomo na pewno o tej chorobie, poza tym że jest śmiertelna. Na szczęście, jak na razie - a minął miesiąc - wszystkie koty są zdrowe.

Miciuś na ulubionym miejscu - pod bim-bomem:

A tu zimowa - taką zimę mamy - podmiejska wycieczka Norka:

wszystko muszę zbadać - pomost też;

lecę, bo chcę;

punkt obserwacyjny;

• 2 weeks later...
Posted

Puk puk... ja tylko na chwilę... Ślad malutki pragnę zostawić w Waszym świecie, nie potrzeba więcej.
Koszyk życzeń świątecznych niosę ze sobą,
życzeń wymarzonych,
od tych najmniejszych cichutkich jak westchnienie,
po te największe z zapachem przygody.
Wiarę w nim mam, nadzieję , miłość,
Ciszę Wigilijnego wieczoru,
Zapach choinki, skrzypiący śnieg pod butami,
Leniwie mruczące koty
- to wszystko jest teraz Wasze.
Dobrych Świąt!!!

życzą Norek z Miciusiem i Ludziami

Posted

:x-mas: :tree1: :x-mas:

Wesołych, zdrowych i pogodnych Świąt
nasza ulubiona Rodzinko psio-kocio-ludzka :loveu:
oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku
życzą
Rodzysia i Tofcio
z obsługą :lol:
czyli Toską

Posted

wellington napisał(a):
Jotpeg, jak przeczytalam o tym Fip'ie w sasiedztwie Waszym to az mi serce stanelo...czy mozna juz odetchnac ?
Miciunio ukochany pod bim-bomem :loveu:

nie wiem, jak to powiedziec, ale Miciuś WIEDZIAŁ o FIP-ie. Od początku nie znosil Piotrusi, bał sie jej, unikal, i chcial wyeliminowac ze stada. Nie i nie. No i okazało się, czemu.
Odpukać, skończyło się na jednej ofierze. Szkoda, że nawet dobrze jej nie poznaliśmy.

Posted

Toska1 napisał(a):
:x-mas: :tree1: :x-mas:

Wesołych, zdrowych i pogodnych Świąt
nasza ulubiona Rodzinko psio-kocio-ludzka :loveu:
oraz wszelkiej pomyślności w Nowym Roku
życzą
Rodzysia i Tofcio
z obsługą :lol:
czyli Toską

dziekujemy!! :loveu: dobre o tej obsłudze :lol!:

Posted

jotpeg napisał(a):
nie wiem, jak to powiedziec, ale Miciuś WIEDZIAŁ o FIP-ie. Od początku nie znosil Piotrusi, bał sie jej, unikal, i chcial wyeliminowac ze stada. Nie i nie. No i okazało się, czemu.
Odpukać, skończyło się na jednej ofierze. Szkoda, że nawet dobrze jej nie poznaliśmy.

To jest niesamowite - to wyczucie Miciunia wobec smiertelnie chorego kota :shake:

• 3 weeks later...