Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no faktycznie, na mozg mi sie rzuca :lol:
dorota1 pokazala mi fajna bardzo kwatere w Pobierowie; my prawie nie znamy Zachodniego Pomorza, wiec bylibysmy chetni, ale w tym roku nie wyszlo.
jezdzimy stale do Ostrowa, DW Sztorm, bardzo dobre miejsce dla nas, czyli spokojna kaszubska dziura, duza plaza, 5 min na łąki na spacer z psem, pyszne pączki w Karwi, swiatowe zycie w Jastrzebiej Gorze (ktorego unikamy :lol:)
zyczliwi gospodarze, ludzie przyjezdzaja z psami i kotami. I nie jest drogo :lol:
Jedziemy samochodem; Norek jest swietnym podroznikiem - od poczatku, jak jechal pierwszy raz, to byl u nas zaledwie 3 miesiace i wszystko wiedzial; do czego jest postoj, ze sie nie nalezy oddalac itp. Pewnie, ze po tylu godzinach jazdy jestesmy wszyscy wymeczeni; ale zebyscie widzialy, jak sie Norek cieszy na plazy; biega, szczeka, tarza w piasku!!! Morza (jak i wszelkiej wody) nie cierpi - nie ma mowy zeby zamoczyc koniuszek lapki! za to biegi po plazy - to jest to!!!

Posted

jotpeg napisał(a):
owszem, zbieramy sie pod koniec czerwca.
nie do P., ktore bardzo nam przypadlo do gustu (dziekuje za foty!) - jakiez bylo moje rozczarowanie, kiedy, zadzwoniwszy w lutym, dowiedzialam sie, ze w >naszym< terminie nie ma juz miejsca; coz, trzeba bylo dzwonic w styczniu :cool1:
jedziemy wiec - jak zawsze - do O. tez sie ciesze, tylko ta podroz przez cala Polske - meczaca okropnie; chocby nie wiem co, nie bedziemy wczesniej niz po 10 godzinach na miejscu (zwykle robimy trzy przystanki). Norek bedzie tam trzeci raz. Mysle ze bedzie zachwycony. Kocur w tym czasie jedzie na kolonie do mojej mamy.

Jestem bardzo zaskoczona. Ja w ubiegłym roku rezerwowałam to miejsce dopiero w kwietniu i na termin przełom sierpnia/wrzesnia były jeszcze wolne miejsca. Może Twój czerwcowy termin jest bardziej oblegany?;)
Poza tym domki dwuosobowe są towarem deficytowym. Dla 3,4 i większej liczby osób można znaleźć multum ofert, a dla dwóch i na dodatek z psem już niestety nie.
Może w przyszłym roku się Wam uda?:lol:
My w tym roku robimy sobie przerwę z morzem i będziemy tylko na wsi, której nam na szczęście nie zalało, choć niewiele brakowało.

Posted

dorota1 napisał(a):
Może Twój czerwcowy termin jest bardziej oblegany?;) Poza tym domki dwuosobowe są towarem deficytowym. My w tym roku robimy sobie przerwę z morzem i będziemy tylko na wsi, której nam na szczęście nie zalało, choć niewiele brakowało.

wlasnie takie odnioslam wrazenie - ze dwojek w tym terminie brak.
wakacje na wsi - dla zwierzakow to jest to!! :)
faktycznie, macie letnisko poblizu dramatu powodziowego. my bylismy teraz na wsi, musze powiedziec, ze jest znacznie gorzej :shake: niz po pierwszej fali powodziowej; nas tez nie zalalo, ale woda wszedzie stoi, na polach i lakach. Niewesolo bylo w nocy z czwartku na piatek, kiedy byla ta calonocna burza - myslalam, ze zaraz odfrune z domkiem i zwierzakami.
no i plaga komarow i wszelkiego robactwa :shake:

Posted

[quote name='dorota1']Fajne portrety:lol: A czy w wakacje będziecie też na wsi ( w "naszych" stronach)?

owszem, w sierpniu, ale tylko na tydzien. w miedzyczasie bedziemy sie starali wpadac na weekendy. tak jak ten czerwcowy, z ktorego pochodza zdjecia;
to byl czas powtornej powodzi; najedlismy sie troche strachu.

Posted

[quote name='wellington']W Krakowie czy tam, tam, daleko daleko na wschodzie :) ?

Chyba nie w Krakowie bo Micius siedzialby w doniczce pod oknem, prawda ?

tak jest, to na naszej podtarnowskiej wiosce (ktora od kilku lat jest znowu miastem)

Czyż koty to nie (kochane) dranie? :lol:

a psy - słodziaki? :p

a tu Norek najeżony, bo właśnie szczekał - mają samopomoc sąsiedzką - szczeka cała ulica :evil_lol:

Posted

ma więcej takich zdjęć; :p jak sie robi tyle zdjęć, to zawsze się coś na każdego znajdzie :evil_lol:
Don Mizio uważa, że ładnemu we wszystkim ładnie :cool3:

• 4 weeks later...
Posted

Norek jest fantastycznym podroznikiem! Zadne slowa nie opisza, jak sie cieszyl na widok plazy i piasku - wie, ze to wakacje, ze caly czas jestesmy razem!

Posted

Norek byl trzeci raz nad morzem. Poznal dom i miejsce. :p Na zdjeciach łąkowych są łąki, na które chodzimy na spacery. Jest tam interesująco, ponieważ rano można spotkać sarny, a o każdej porze - zające. Niestety, kiedyś poszłam nieodpowiednią ścieżką i Noras spotkał tubylca; doszło do bójki :angryy: obaj zawodnicy tej samej rasy i postury oraz temperamentu :angryy: skończyło się na strachu. Norek najgorzej się zachowuje, jak widzi psa tej samej wielkości, sprytnie unika większych samców, ale trzeba go pilnować. Natomiast naszego domu skutecznie pilnował inna wczasowiczka, owczarka - do ludzi super, ale inne psy tolerował z trudem - trzeba było unikać. Oprócz wymienionych były jeszcze na wczasach dwa yorki oraz psy gospodarzy. Kotów tym razem nie było, oprócz właściciela terenu. Miciek jest na kolonii u babci, gdzie obżera się i wprowadza dyktorskie rządy.

Posted

miło, że nas odwiedzacie!!!

Norek miał zrobioną specjalną budę, żeby mieć cień:

braliśmy go rano (oczywiscie z miską i wodą), a później - jeśli było za gorąco - jedno z nas odprowadzało psa do domu;

lubił też sobie powyglądać i poobserwować ruch na plaży. Był tak cicho, że psa tak jakby nie było. Dwa lata temu jeszcze ciągał się do innych psów na plaży; teraz już nie, tylko bezgłośna obserwacja;

w domu można takiego chomiczka zrobić (podpatrzył sposób przesuwania się pod łóżkiem u kota - na grzbiecie, odbijamy się łapkami od łózka i przesuwamy szybko):

Posted

Ale fajne wakacje miał Norek:loveu: Ja jestem z Milunią na wsi i wpadłam tylko na dwa dni do Krakowa, a cały czas myślę, co ona tam robi beze mnie ( a przecież jest pod opieką mojej mamy;)).
Zapraszamy w odwiedziny, jakbyście byli w tamtych stronach:lol:

Posted

witaj dorota1!
wakacje byly suuuper, ale sie skonczyly i teraz krakowskie nudy i upały...
niestety, odkad wrocilismy Norek nie byl na prawdziwym dlugim spacerze - jest za goraco...
zazdroszcze pobytu na wsi - tam sie inaczej znosi upal; no i naturalny chlod starych wiejskich domow... rozmarzylam sie.
dziekujemy za zaproszenie; w >nasze< strony jedziemy w polowie sierpnia. do tego czasu musimy wytrzymac w Krk :shake: