Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

prosze, jakie ciotki spostrzegawcze! :lol:
tak jest, Norek dostal nowe szelki, a poprzednie zostaly uprane, bo byly strasznie brudne - nic dziwnego - chodzil w nich od polowy kwietnia! :oops: a poza tym potrzeba, zeby byly na zmiane, o czym przekonalismy sie, jak deszcz ciagle padal i szelki nie schly (miedzy spacerami), brrr.

Posted

a tak! Przechodnie nawet nie moga spojrzec na Norka, bo jak napotka czyjes spojrzenie, to od razu szczeka czlowiekowi prosto w twarz!!! :diabloti:
nie, tak jak inne psy, na swojej wysokosci, tylko zadziera glowke do gory i szczeka prosto w twarz: na co sie gapisz?!!! :diabloti:
strach sie bac :eviltong:
ostatnio na spacerze:
1. cichaczem obsikal lawke, na ktorej odpoczywala matka z dzieckiem; wozek chyba tez dostal rykoszetem; matka nic nie zauwazyla...
2. zrobil kupke pod opalajaca sie kobietka (tez cichaczem)
3. obsikal torbe, ktora zostawil na trawniku facet z psem (facet widzial, ale nie reagowal) :crazyeye::evil_lol:

Posted

:evil_lol::evil_lol:pszczoło nie rozrabiaj tyle!
Jotpeg, Ty uważaj na niego. Dzisiaj na osiedlu spotkałam dwa norkopodone psy: staruszka i dorosłego. Potem na rynku jeszcze jednego-seniora. Przypominam o mieszkającym po sąsiedzku Brunie-Pudzianie. To 4, wystarczy wyjść z domu i same Norki wszędzie. Co to będzie? Norek - ci seniorzy to może Twoi przodkowie. To bardzo plenna rasa jest-norkowców:diabloti: Tak że uważaj, bo w mig na ulicach Krakowa zaroi się od Norków;)

Posted

no co ty , Alfa, zobacz sama, Norek to jeszcze szczeniaczek :evil_lol:
(tak wygląda na tym zdjeciu):

a tu Norek (maciopeńki) pod Kopcem Piłsudskiego :cool3:

taką jestem jesienną pszczołą:

Posted

:evil_lol: ja z Kraka , ale sama chętnie bym Norkowe szeleczki ubrała :evil_lol:, dała się zapiąć na smyczkę :eviltong: i powędrowała z Jotpeg na takie wspaniałe spacery !!!

Posted

Marmar, Toska - zapraszamy!!! :p

Tymczasem wiesci nie sa dobre - dzisiaj odwiedzilismy weta (tylko 2,5 godziny czekania, ale trudno); stwierdzono, ze Noras ma zapalenie gardla. Dostal dwa zastrzyki (przepisuje z ksiazeczki): tolfedine i synergal, a od jutra ma brac augmentin (antybiotyk). Oslonowo ma jesc jogurty.
Oprocz tego sprawdzono gruczoly okoloodbytowe, cos-niecos wycisnieto (malo), łapinke (OK! lepiej nie bedzie), zwazono Noraska (9,35 kg! wiele nie przytył). Goraczki brak. Najtrudniejsze bylo zagladanie psu do gardła, ale przy wydatnej pomocy TZ-ta ładnie sie udalo, no i okazało sie, ze gardlo czerwone. :sadCyber:
Norek był bardzo dzielny i cierpliwy. Na poczatku oszczekal psy i ich wlascicieli, a potem czekal cierpliwie (na kolankach u panci) na swoja kolej.
Zdecydowalismy sie isc do weta, bo w nocy byla pobudka (Norek nigdy nie oszukuje przy wychodzeniu, a noc sluzy do spania), potem jedzenie trawy przez 10 min, potem kilkakrotne kupkanie, a poznym wieczorem (na ostatnim spacerze) bylo to samo. Raz juz sie tak zdarzylo, dokladnie tydzien temu, ale myslelismy, ze zjadl za duzo rosolku z marchewka, ktore uwielbia. Ale wczoraj jadl tylko purine, wiec co to? na polu nic nie zjadl, bo Norek nie jest smieciarzem i na polu nie poluje na zarcie. Bardzo mily lekarz stwierdzil, ze to przeziebienie, obmacal brzuszek, ale nic. Moze sie czyms zarazil.
Doktor zalecil chodzenie w kubraczku, widzialam tu na dgm ktos szyje, trzeba bedzie zamowic i przekonac Noraska do tego.
Noras jest wesół, nic po nim nie znac, ze jest chory. Chetny na spacer i do zabawy. Mamy nadzieje, ze mu to przejdzie. :modla:

Posted

Pewnie , że Noraskowi przejdzie :lol:
nie martwcie się -diagnoza postawiona , leczenie rozpoczęte -idzie ku lepszemu :lol:
jogurciki popijajcie , bo to ważne przy antybiotyku i raz dwa wszystko przejdzie jak ręką odjął :lol:
Głaski specjalne dla Noreczka :loveu:

Posted

no i się nam pszczoła rozchorowała! Pszczółka w kubraczku-to będzie widok ;)
Zdrowiej mordo. Ja się tu teraz trochę opiekuję takim Heniem ze schroniska na Paluchu. Henio ma 11 lat , niedowidzi, ma chore serce i jest bandziorem. Chodzi sobie ładnie na smyczy, a jak jakiś pies go powącha to robi niespodziewane łaaarrruuu i jatka gotowa:) Kochane sierściuchy:loveu:
acha-jotpeg - Norek jest niesamowicie intelignenty. Ja mu tłumaczyłam jeszcze na działce że ma dbać o linię bo jak będzie za gruby to ........(tu mówiłam mu różne niemiłe rzeczy), i on teraz dba o linię..

Posted

Alfa, to prawda, Noras jest nesamowicie inteligentny. Wystarczy mu raz cos pokazac albo powiedziec i on wszystko pamieta. :p TZ twierdzi, ze on wszystko rozumie i ze np. przed wyjsciem na spacer nalezy powiedziec tylko stanowczo: nie szczekamy! i Noras nie szczeka na klatce schodowej. Hm, mnie to srednio wychodzi, ale w ogole Noras sie bardziej TZ-ta slucha :cool3:
Teraz cwicza chodzenie po osiedlu bez smyczy i idzie im bardzo dobrze; Norek swietnie wie, ze ma sie zatrzymac na stoj lub poczekaj, malo tego; TZ nauczyl go reagowac na gest reka - wystarczy drobny gest i Norek wie, w ktora strone isc i czy sie zatrzymac i czekac :loveu: no bomba! :multi:

Posted

to zdjęcia z zeszłej niedzieli. Z ostatniej będą nowe.
Tutaj na Bielanach, na polance tuż koło stacji doświadczalnej AR, mają tam np. stado owiec, Alfa - to chyba zootechnicy tam urzędują?

polana (widok w strone Wisly, nie klasztoru na Bielanach):

Norasek czuje sie chyba nienajgorzej, ale jest oslabiony, szybciej sie meczy na spacerze i wolniej biega. Jogurty lubi. Lekarstwo polyka pieknie w parowce.

Posted

tak, na Bielanach jest stacja doświadczalna katedry owiec i kóz. Bardzo malowniczo położona pod klasztorem Kamedułów. Kiedyś te ziemie należały do klasztoru, ale oddali je AR:loveu:
Ciekawe czy juz zmienili ogrodzenia. Tam były druty kolczaste, a zawsze nam mówili że tak się nie grodzi pastwisk i podawali siebie jako zły przykład:evil_lol:.
Biedny, chory Norasek, dobrze że ładnie łyka lekarstwa. To nam się pszczółka pochorowała na jesień:shake: Zdrowiej bąbelku!

• 2 weeks later...
Posted

Ojjeeej, ale mialam fantastyczna, 40stronicowa lekture:cool3:
Norek jest fantastyczny! A jaki fotogeniczny! No i jak milo poogladac znajome podkrakowskie okolice...
Pozdrowienia! Zdrowiej, Norku!

Posted

Witaj, Moano, na watku Norasa! :multi: Jestem fanka Twojego Rudka :loveu:

Specjalnie dla Moany sesja Norka w Skale Kmity:

a za chwile Norek bedzie mial widok na lotnisko w Balicach:

... i na Kraków:

Posted

A tu widac, w jaki sposob Norek stawia lapke, ktora byla zlamana:

ale to w niczym nie przeszkadza, jest prawie niezauwazalne (tylko dla wprawnego oka, albo jesli ktos wie)

Posted

jotpeg napisał(a):
Witaj, Moano, na watku Norasa! :multi: Jestem fanka Twojego Rudka :loveu:

Specjalnie dla Moany sesja Norka w Skale Kmity:

Oo, jak fajnie, ze pamietasz Rudka, Jotpeg! (choc w sumie nie dziwie sie az tak bardzo... ;))
Teraz juz bede tu zagladala jak tylko bede mogla :) No i oczywiscie zostalam fanka Norka....
:cool3: