Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

marzec i kwiecien przemknęły błyskawicznie - w pracy.

ale tu Norek szaleje wsród zbóż:

Miciuś uwielbia psie posłanie:

Koledzy;

Zmęczenie po całodziennej pracy - dyżur ogrodowy polega na obszczekaniu każdego, ale wcześniej trzeba przebiec galopem przez cały ogród do furtki:

Posted

o, tak to wygląda (ja tu pan, ja tu gospodarz!);

po pracach w ogrodzie i świeżym powietrzu wszyscy padali wykończeni, nawet Don Mizio Na zdjęciu w swoim ulubionym fotelu, którego tylko on używa) :p

pozdrawiamy majowo!!!

Posted

Alfo, nie poznałabys go! ważniak jak nie wiem co!!! jak do nas przyszedł, to mama mówi: ten pies to w ogóle szczeka?! teraz pilnuje i stróżuje dzielnie (wścieka się bardzo, kiedy przechodzi inny przedstawiciel gatunku psowatych), ale najbardziej szczeka, kiedy wychodzi na spacer (w mieście) - ekscytuje się, szczeka człowiekowi prosto w twarz, kiedy ubierasz buty, wypada z klatki ze szczekaniem - jak ktoś przechodzi, może się przestraszyć... kiedy wraca z wieczornego spaceru, szczeka - domaga się jedzenia. Nie wiem, kto go tego nauczył... Fachowo żebrze, wie do kogo zrobić maślane oczęta i udaje dziecko z etiopii.

jednym słowem - zepsułam psa idealnego (reszta rodziny jest stanowcza i rozsądna).

na wsi szybko przeobraża się w wiejskiego kundla - napada na ludzi na rowerach, chce pokąsać w gumofilce, warczał na obcego kota! wszystko, co rusza się i hałasuje (np. warczące motory) koło naszej bramki zostaje objechane wściekłym szczekiem i warkotem. Jeż na grzbiecie i karku pozwala mu urosnąć te kilka centymetrów... Wredny dla innych psów ze wsi, a nawet bezlitosny.
ale - nie jest śmieciarzem (i nigdy nie był), nie ruszy niczego na polu. nie kłamie i nie oszukuje (np. w sprawie spacerów). pozwala na wszystko swojemu kotu i kotom sąsiadów. uwielbia przytulanie, (nadal) pokazuje wtedy chora łapkę. do innych/obcych ludzi ma dystans. jest bardzo czysty. fantastycznie chodzi bez smyczy i słucha język gestów. zawsze pogodny i w dobrym humorze.

jest idealny!!! :loveu::loveu::loveu:

Posted

Dzisiaj było szczepienie Norka. Wyczekaliśmy się u weterynarza długo, Norek był dzielny, choc trochę zniecierpliwiony. Przycięte pazury w kciukach, których sobie nie ściera.

Posted

wróciliśmy.
szczęśliwie, nasza miejscowość nie ucierpiała (chociaż przepływa tamtędy Dunajec i sporo potoków-ciurtoków), poza podtopionymi piwnicami i zalanymi - jak gąbka -polami - droga będzie fasola (sztandarowa uprawa z okolic) w tym roku.
na Dunajcu zerwało prom, ale zdołali go złapać, zanim zerwał jedyny most w okolicy.

Posted

Czytałam dzisiaj coś o zwyczajach na Haiti i wyczytałam, że w czasie pełni księżyca jada się tam ... żółte psy. Ponoć ma to przynosić szczęście... :shake: Już się na Haiti nie wybieram!

Posted

hm, a ja czytalam, ze w Chinach wlasnie zolte psy uchodza za najsmaczniejsze :shake:
kiedy mijamy jakiegos azjate na ulicy, zawsze (rasizm?) dopatruje sie, czy aby nie ma wypisane na twarzy: o, jaki fajny rosół! :angryy:

Posted

Ja też mam uprzedzenie do azjatów... właśnie przez ich praktyki kulinarne, a słyszałyście o tym, że im więcej zwierze wycierpi przed śmiercią tym lepsze mięso, oszczędze Wam opisów co te zwierzaki przeżywają przed śmiercią ;(
O Haiti nie słyszałam... masakra...

Posted

owszem, zbieramy sie pod koniec czerwca.
nie do P., ktore bardzo nam przypadlo do gustu (dziekuje za foty!) - jakiez bylo moje rozczarowanie, kiedy, zadzwoniwszy w lutym, dowiedzialam sie, ze w >naszym< terminie nie ma juz miejsca; coz, trzeba bylo dzwonic w styczniu :cool1:
jedziemy wiec - jak zawsze - do O. tez sie ciesze, tylko ta podroz przez cala Polske - meczaca okropnie; chocby nie wiem co, nie bedziemy wczesniej niz po 10 godzinach na miejscu (zwykle robimy trzy przystanki). Norek bedzie tam trzeci raz. Mysle ze bedzie zachwycony. Kocur w tym czasie jedzie na kolonie do mojej mamy.

Posted

jotpeg, no czemu P. czemu O.?? A nie tak po imieniu? Ja dwa dni temu wróciłam z J. ;) po 8 latach znowu zobaczyłam morze a nie tylko góry i góry :) bez Morulca, bo jechałam pociągami, co dla mojej rudej bestii jest do przeskoczenia tylko gdy trwa nie dłużej niż 3 h, Wy jedziecie autem? Czy Norek sobie radzi z kilkunastogodzinną podróżą pociągiem?
Ale byłam pod wrażeniem, mnóstwo psiaków, po prostu zatrzęsienie, zadbane, kochane, szczęśliwe, mogły wchodzi wszędzie, na plaże, do sklepów, restauracji itd itp