Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zakrzówek! Tam się wybierałam jakieś 3 lata i nie zdążyłam dojechać. Za to Norek owszem:loveu:
A Metamorfozy usiłuję obejrzeć, ale filmik się rwie:angryy:
edit: już obejrzałam. Norek-gwiazdor jak zwykle prezentuje się pięknie.
a oto dwa najpiękniejsze zwierzątka, jakże podobne do siebie: koń czystej krwi arabskiej w kłusie i Norek w kłusie, w fazie lotu są.

Posted

Spokojnych i radosnych Świąt, kolorowych pisanek, dni słońcem pomalowanych, mazurka pysznego, śmigusa mokrego i wiosny w serduszkach,

życzą Amanita, TŻ i Aza;)

Posted

Noras zaszczepiony przeciw wsciekliznie i wszelkim paskudnym chorobom.
Był bardzo dzielny. Niepokoił się, bo była kolejka i czekanie, a jemu sie chyba przypomniala pewna niemila wizyta u innego weta-rzeźnika :mad:
Ale nasz pan doktor ma dobre podejscie, uspokoił Noraska :loveu: :p
Norek waży dokładnie 9,56 kg. :p
Pazury przycięte. Gruczoły wyczyszczone.
Doktor optuje za tym, ze Norek ma ok. 4-5 lat - zęby starte, twierdzi.
Oczywiście dla nas ma to znaczenie czysto informacyjne.
Noras jest naszym kochanym i przemądrym psiaczkiem :loveu: i basta.

• 3 weeks later...
Posted

ee, nie, gdziezbysmy dali! Bylismy wszyscy razem na wsi otwierac sezon letniskowy :p
a oto Noras a'la Chopin (wierzby placzace w tle; prapolskie krajobrazy):

a tutaj w nowych szelkach (z odblaskami) od Task:

portrecik:

Posted

[SIZE="3"]16 kwietnia mija rok, odkad Norek jest z nami. W zwiazku z tym zastanawiam sie, moze trzeba przeniesc jego watek na fotoblogi?
Nie sposob opisac, ile psiaczek daje nam radosci!
:laola:
Chyba nawet Panu Kotu... :p

Posted

ależ ten czas leci :crazyeye: - to już rok :lol:
rok wspólnego , wspaniałego dla Norka życia :lol:
oby wszystkie następne dłuuuugie lata upłynęły Wam w zdrowiu i radości :loveu::loveu::loveu:

Noras na zdjęciach piękniś jak zawsze :loveu:

Posted

A więc dziś 16 kwietnia - urodziny Noraska do nowego życia. :cunao:
Fotosik wreszcie działa, wiec do dzieła :lol:
Dziękujemy za wsparcie i pamięć o nas!!! :B-fly:
Wiele zawdzięczamy Noraskowi :klacz:
To bardzo mądry psiaczek jest! :loveu:

a takie rzeczy wiatr robił z uszkami;

uwielbia bieganie;

Posted

:BIG: :gent:z okazji 1 urodzin do nowego życia w nowym domku życzę następnych lat wspólnej radości i szczęścia w Waszym stadku. Patrzę zawsze z radością na te zdjęcia.. to niezwykłe jak udało się Wam odmienić tego smutnego pieska.
Jak wiele razy już pisałam na tym wątku Norek miał wielkie szczęście w nieszczęściu, udało mu sie ocaleć i dostać najlepszy dom jaki pies może mieć. Wspaniale że sie nimi zauroczyliście, w końcu to był tylko mały, żółty piesek po wypadku. No a teraz.. to jest KTOŚ. To nie ten sam psiak-to dumny Noras, pogromca białych pudli. Kwitnie - bo miał dla kogo wyzdrowieć i ma dla kogo żyć. Dzięki Wam, wspaniałym Ludziom:bday:

• 2 weeks later...
Posted

Rok temu, jak Norek do nas przyjechal, moja mama na jego widok powiedziala: nie bylo brzydszego? :angryy::roll::angryy:
Teraz wlasnie nasze minizoo (Kot+Pies) jest u niej przez kilka dni na przechowaniu; sielanka, razem ogladaja TV, mama siedzi na tapcznie, na kolanach Miciek (Pan Kot), pod pachą Norek :evil_lol::p
Ja od zawsze mam slabosc do malych/zoltych psow... :lol:
A Norek podbil nas swoja niezwykla inteligecja!!!
Wszystko zapamietuje w lot, jest bardzo cierpliwy do kota (co widac na 3 zdjeciu; ulubiona kocia zabawa - postraszymy psa; tylko ze pies juz sie wcale nie boi) i zawsze pogodny (czego nie mozna powiedziec o kocie i o nas, ludziach).

Posted

Norek jak zwykle cudny! :lol:
No właśnie, Norek jak Rudek zawsze w dobrym humorze i z uśmiechem na pysku... (że już o inteligencji nie wspomnę) I jak tu takiego nie kochać?! :loveu:

Posted

:) tak tak. małe żółte psy są najlepsze i najmądrzejsze.
a ja dziś jestem pod wrażeniem inteligencji mojego Kocura Czarnego. Otóż leżał sobie Kocur kołami do góry. Stanęłam nad nim i zrzuciałm mu na głowę woreczek z trawą (malutki). Kocur udawał że nic go to nie obchodzi. Po chwili znów stanęłam z woreczkiem nad Kotem i Kot zerwał się i zwiał.:loveu:
Takie mądre są Czarne Kocury:loveu:

Posted

no szacun! Czarny Kot jak się patrzy. Widzę że rozmyśla nad czymś właśnie. Norek na zdjęciu 3 wygląda jak kot-taka pozycja kocia. Kochany żółty pieseczek.
A kot jest rzeczywiście czarny:p Mój wypłowiał na słońcu i zaczyna te już siwieć.

Posted

jak to mówią; ładnemu we wszystkim ładnie :cool3::lol:
Miciuś też ma coraz więcej siwych włosów... i brązowy podszerstek, widoczny pod słońce

a tu zdjęcie pt. francowaty motylek mi uciekł!!

a tak wyglądają nasze śniadania...

i jeszcze dzielny bohater wątku (po śniadaniu);

Posted

Jotpeg , jak Ty to robisz , że zwierzaki na zdjęciach wyglądają tak cudnie ?
Pan Kot niesamowity :loveu:
pozdrowienia od Toski , Tosi i Tofcia :lol:

• 2 weeks later...
Posted

korzystajac z tego, ze chwilowo :roll: udalo mi sie wejsc na dgm, wklejam foty Norasa z wiosennego ogrodka; szybciutko, bo nie wiadomo, ile to szczescie bedzie trwac - ostatnio dgm mi w ogole nie dziala...

no i wreszcie spacer;