Halo (Alfa i Zuzia) Posted November 14, 2007 Author Posted November 14, 2007 tak ,dzięki, zdrowam jak nie wiem co. Wczoraj tak mnie przewiało, że wszystkie bakterie wyginęły :ghost_2: :ghost_2::ghost_2::ghost_2::ghost_2::ghost_2: co nowego słychać? Quote
jotpeg Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Wszyscy, ktorzy znaja Norka (chocby z i-netu), prosze, niech tu zajrza i choc podniosa: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=95061 czy to mozliwe, zeby Noras mial blizniaka/krewnego nad morzem???? Quote
moana Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 jotpeg napisał(a):Wszyscy, ktorzy znaja Norka (chocby z i-netu), prosze, niech tu zajrza i choc podniosa: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=95061 czy to mozliwe, zeby Noras mial blizniaka/krewnego nad morzem???? O matko, wlasnie tam zagladalam... Rzeczywiscie blizniaczo podobne! :lol: Ale tu cos nowych zimowych zdjec z Noraskiem jakby brak.... Koty i owszem, pajaki nawet... :razz: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted November 18, 2007 Author Posted November 18, 2007 hehe, świat jest pełen Norków! :loveu: Quote
jotpeg Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 moana napisał(a): Ale tu cos nowych zimowych zdjec z Noraskiem jakby brak... no, brak, bo musze tu zdradzic, ze ja nienawidze zimy!!! nic mi sie nie chce, blocko wstretne wszedzie, fotoaparatu nie nosze, bo zimno w rece i w ogole - zagrzebalabym sie w sterte suchych lisci i przespala do wiosny :evil_lol: Noras ma sie dobrze, jest z nami ponad 7 miesiecy (kiedy to zlecialo?), jest ukochanym i przemadrym psem :loveu: Rano i wieczorem wychodzi na spacer ubrany w baleron; tak nazwalam ubranko z Karuska, w ktorym paraduje, bo taki jakis pogrubiony i sznurowka przewiazany w talii (Norek nie spaceruje, tylko truchta/galopuje, wiec ubranko mu spadalo i wisialo na szyi niczym szalik :evil_lol: ). Na szczescie ubranko mu nie przeszkadza w niczym, nawet jakby zadowolony byl... troche... :cool3: Quote
jotpeg Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 niektórzy wyśpią się za wszystkie czasy: Quote
moana Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 jaciee:loveu::loveu::loveu: jotpeg napisał(a): Quote
jotpeg Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 ale mają odjazd, nie? :lol::cool3::lol::p Quote
moana Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 jotpeg napisał(a):ale mają odjazd, nie? :lol::cool3::lol::p chyba cisnienie spadlo... :razz: Quote
Toska Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 :lol: jak ja lubię oglądać Wasze zdjęcia :loveu: głaski dla sierściuchów , pozdrowienia dla Ciebie :lol: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 jakie miłe zdjęcia. Jak im dobrze :loveu: Pewnie teraz już Norasowi tak nie wyłazi sierść kłębami jak po azylu, prawda? Widzę że piękny i gładki jest. Babolek jeden:p Quote
jotpeg Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Alfa i Zuzia napisał(a):Pewnie teraz już Norasowi tak nie wyłazi sierść kłębami jak po azylu, prawda?p niestety, z mala przerwa (1 miesiac - czerwiec), siersc traci koszmarnie!!! caly czas! jestesmy zasypani!!! :-? sprzatam, za chwile jest to samo :grab: nie lysieje, wet powiedzial, ze tak ma, ale moze ktos zna jakies dobre tabletki?? Ratunku!!! :cry: dziekuje wszystkim, ktorzy lubia nasze zdjecia, a przede wszystkim - nasze zwierzaki! :B-fly::B-fly::B-fly: Quote
Amanita Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Ale się sennie zrobiło;) Norasek w swoim żywiole - ciepełko, mięciutko, głaski, przytulanko...;) Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 4, 2007 Author Posted December 4, 2007 Na nadmierne wypadanie sierści polecam efa olie-wydajny olejek w cenie około 30zł, do kupienia u dobrym sklepie zoologicznym, poza tym preparaty z biotyną, cynkiem, nienasyconymi kwasami tłuszczowymi: Oprócz efa olie jest też kerabol(ale moja suka nie chce tego zjadać z karmą), flawitol Dr Seidla(zestaw witami i minerałów , w tym biotyna), Biotiderm-dla zwierząt futerkowych, to jest sama biotyna, w formie proszku, bdb środek, na woreczku podane dawkowanie dla psa. To trzeba pewnie zamówić i weta albo w jakimś sklepie dobrym zool. Jeśli zwierzę dostaje karmę Royala, to dawki zalecane zmniejszyć trzeba, bo w RC są dodatki witaminowe. Quote
jotpeg Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 o, Amanita, dzieki za odwiedziny! :loveu: Alfo, dziekuje za rady. :multi: Moze on tak ma, i tylko ja uwazam, ze za duzo... :cool3: tak wet sugerowal. Norek dostawal tabletki z biotyna, ale to nie pomoglo. Olejek czy proszek raczej odpada, bo jak on mi to zje? Przeciez nawet marchewke z jedzenia potrafi wybrac i wypluc, fuj :angryy: makaronu czy ryzu sie nie chwyci. Tyle tego nakupowalam - musialam sama jesc :evil_lol: wiec w gre wchodza tylko tabletki - Noras w parowce zje wszystko :cool3: No i musze kupic inna szczotke, bo ta jest do kitu, sypie wlosy dookola, wszystko fruwa, chociaz Noras szczotkowania nie lubi, poddaje mu sie z rezygnacja (jego mina mowi: robie to tylko dla ciebie :evil_lol: ) Quote
jotpeg Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 komórkowe foty: dziś ciepło i spacer był udany :lol: : Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 5, 2007 Author Posted December 5, 2007 jaakie ładne fotki, takie krakowskie, ech :loveu:, a Noras jaki piękny - jak zwykle. Do czesania Norka polecam takie gumowe zgrzebło, nakładane na rękę. Bardzo dobrze się sprawdza na takim typie sierści jak on ma, świetnie wyciąga kłaczyska. Takie jak dla koni. Norasku i Koteczku:* Quote
Toska Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 :lol: pięknie sobie spacerujecie , po moich szlakach :evil_lol: i prawie pod moim blokiem :evil_lol: i tak pusto nad Wisłą :crazyeye: ja coś nie mam szczęścia -ile razy się wybieram z Tosią , to tłumy :cool3: Quote
jotpeg Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Toska napisał(a):i tak pusto nad Wisłą Teraz jest o wiele mniej ludzi z psami niz latem, spaceruja glownie mlode matki i starsi panstwo. My chodzimy miedzy 13 a 14 i frekwencja - jak widac Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 10, 2007 Author Posted December 10, 2007 a jaką ten Noras ma linię idealną! :loveu: Prawdziwy komandos! Quote
jotpeg Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Alfa i Zuzia napisał(a):Prawdziwy komandos! hmhm, to nie tylko sprawa linii i figury :cool3: kilka dni temu na spacerze z TZ Norek spotkal średniego białego pudla - zza zakrętu, zza którego dobiegały warkoty i charczenia, wypadł Noras z kłębem białej sierści w paszczy... :diabloti: Quote
Toska Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 :evil_lol: no pięknie , pięknie :evil_lol: ale wojownicze psisko sobie wyhodowałaś :lol:, kto by pomyślał , noooooo :lol: Quote
jotpeg Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Alfa i Zuzia napisał(a):a jaką ten Noras ma linię idealną! i do tego jest estetą: kiedys wrocilismy ze spacerku, a tu psisko sie kreci, co sie polozy, to wstaje, co sie dzieje, boli go cos?? okazalo sie, ze wlazl pod blokiem w g..., do lapki sie przylepilo i nie dawalo spokoju - trzeba bylo ratowac i wycierac :lol: Quote
Recommended Posts