Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zdjęcia piękne :). Jak to wszystkie zwierzaki uwielbiają te przestrzenie do spacerów. My też dusimy się w Krakowie (dosłownie - smog, i w przenośni) i jak tylko mamy możliwość uciekamy choćby na jeden dzień na wieś. Po powrocie za to obie moje dziewczyny padają na pysk i tylko chrapanie słychać.

Posted

Zdjęcia piękne :). Jak to wszystkie zwierzaki uwielbiają te przestrzenie do spacerów. My też dusimy się w Krakowie (dosłownie - smog, i w przenośni) i jak tylko mamy możliwość uciekamy choćby na jeden dzień na wieś. Po powrocie za to obie moje dziewczyny padają na pysk i tylko chrapanie słychać.

no właśnie, zwierzaki czują, co jest dla nich dobre! Jak mi brakuje w mieście słońca i przestrzeni!!!
a szczególnie w tak wstrętny (z nieba leci błoto) dzień jak dziś!!!

Piękne macie to letnisko. Norek jako pan na włościach tu akurat szczekał

haha, akurat tu entourage jest paskudny, ale Norek i tak w swoim żywiole, można szczekać, ile wlezie!!!

Hej! Mnie wywiało w góry, gdzie śnieg bieluchny i bez soli

no to bardzo czekam na fotorelację!!!

napuszony Norek na włościach! Gdyby mu dłuższe nóżki doprawić, to by robił za owczarka jak nic!

on tak wychodzi na zdjęciach, chyba dlatego, że ma masywny kark i sporą głowę, a tak naprawdę to mały piesek jest - raptem 10 kg, maluch,
za to wielki duchem! :)
Posted

ale skąd! :) siedzimy w Krk i mamy wiosnę;

2uf7s6f.jpg

sl1fgk.jpg

to jest ulubiona pozycja Norka podczas spacerków - sam sobie wymyślił taką "budkę":

1zcg229.jpg

a to lodowisko (taki tor jednokierunkowy):

x6lu0h.jpg

spacer wzdłuż Rudawy (w tle Kopiec Kościuszki):

2hxwthl.jpg

i Kraków:

2447gh4.jpg

Posted

Piękny Kraków wiosenny, oj tak :)

Reksio też lubi siedzieć między moimi nogami :)

I jeszcze mruczy niezadowolony jak zapominam go głaskać za uchem.

Tłumaczy "ręcznie", żebym się nie zapominała.

Zresztą, Reks wszystko tłumaczy swoją prawą łapką ;)

"Daj jeść", "Podziel się", "Kładź talerz na stół", "Dawaj to", "Patrz na mnie" ;);)

Posted

Wypadek. Wczoraj wieczorem wychodzimy na spacer. Norek radośnie, jak zwykle, zbiega ze schodów (II piętro) i nagle coś się stało, coś poszło nietak; Noruś spadł ze schodów :( Potłukł się, kulał na łapkę przednią (tę co zawsze) bardziej, tylna też coś źle. Szybko siku, minka nieszczęśliwa, jakby go kara spotkała, wróciliśmy do domu i oglądamy, dotykamy, obserwujemy. Odpoczął, wyspał się. Na szczęście chyba nic się nie stało. Potłukł się, niefajnie to wyglądało. Biedaczek.

Posted

Wypadek. Wczoraj wieczorem wychodzimy na spacer. Norek radośnie, jak zwykle, zbiega ze schodów (II piętro) i nagle coś się stało, coś poszło nietak; Noruś spadł ze schodów :( Potłukł się, kulał na łapkę przednią (tę co zawsze) bardziej, tylna też coś źle. Szybko siku, minka nieszczęśliwa, jakby go kara spotkała, wróciliśmy do domu i oglądamy, dotykamy, obserwujemy. Odpoczął, wyspał się. Na szczęście chyba nic się nie stało. Potłukł się, niefajnie to wyglądało. Biedaczek.

Ojej, biedny Noruś   :(.  To ta łapka, która była chora... Jak ta łapinka dzisiaj ? Mam nadzieję, że wszystko w porządku.

Noruś, musisz uważać na schodach ;). Dobrze, że się nie stało nic poważnego :). Mizianko dla Norka i Miciusia :).

Posted

Dobrze, że z łapką już ok.

A przedwiośnie macie piękne!

I plaże...zazdrościmy bardzo!

A Pan Mors w Wiśle się tak pławi??

Brr.

Posted

To zalew w Kryspinowie, takie podmiejskie kąpielisko. Jeździmy tam tylko zimą, jak jest mało ludzi.
W Krk jest b. mało terenów zielonych, o wiele mniej niż u Was.
Mors zrobił sobie przerębel i tak tam siedział. Jak wyszedł, był czerwony jak rak ;)

n3ngvr.jpg

lzfxs.jpg

2yjrfpv.jpg

16h0yed.jpg

r9ph09.jpg

2ldke4z.jpg

Posted

Podbiały!!! Czyli będzie wiosna! A rękawiczka to się może przyśnić...

Wczoraj Siena sobie potłukła łapę i zrobiliśmy okład z altacetu i przeszło. Ale nie wiem czy altacet jest dla psów OK. Norek spadł trochę ze schodów więc pewnie się obtłukł. A Siena to nie wiem, czy przypadkiem nie miała nastroju na bolącą łapkę, bo się z nią wtedy siedzi i głaszcze...

Dobczyce super!

Posted

Wreszcie jesteście :). Bo trochę smutno tu już bez Was było ... Zdjęcia piękne jak zawsze :). Mam nadzieję, że o wypadku i bolącej łapce Norek już dawno zapomniał :). Norek jest bardzo grzeczny :), to się nie wybiera żeby sobie pochodzić po krze: http://i60.tinypic.com/16h0yed.jpg. Ale ten Pan Mors... brrrr... nawet patrzeć nie mogę, natychmiast mi się robi baaaardzo zimno :D.

Posted

no, wzięło mnie dzisiaj na zdjęcia ;)

te są z... Nowej Huty; czyli przedwiośnie na Bulwarowej;

2lkrz89.jpg

141v9yp.jpg

Norek - oczka a'la Azja;

jl12ys.jpg

drób;

2jd2mgj.jpg

Norek a'la Matejko (przy dworku mistrza);

24vi6ib.jpg

a tu kościółek w Krzesławicach tuż obok Matejkowskiego dworku;
Krzesławice Kraków wchłonął, a tam urocze domki z gankami, kapliczki...

jtl1ub.jpg

i jeszcze zalew - lirycznie z wierzbą;

2m78b40.jpg

bohater sobie odpoczywa;

2hwct2u.jpg

Posted

Koty przyleciały! Wiosna!

2zsxz0y.jpg

Dano, Kraków a Nowa Huta, to dwie różne sprawy. Obie ciekawe, choć różne. Na tyle, ze jadąc z Krk mówimy "jadę do Huty",
a nowohucianie mówią "jadę do Krakowa" :)

• Upvote 1
Posted

Zdjęcie z kotami!! Cudne!!

I zazdroszczę patrząc na Wasze zdjęcia, że Norek na każdym bez smyczy.

Grzeczny i kulturalny.

Nie to co jego śląski kuzynek ;)

Posted

Zdjęcie z kotami!! Cudne!!
I zazdroszczę patrząc na Wasze zdjęcia, że Norek na każdym bez smyczy.
Grzeczny i kulturalny.
Nie to co jego śląski kuzynek ;)

Norek faktycznie jest idealny, ale bez smyczy. Na smyczy szczerzy się do każdego psa, więc to nie ma sensu. Na rowery ani ludzi nie zwraca uwagi. Kontakt wzrokowy cały czas. Pięknie współpracuje z TZ (w prawo-w lewo na ruch dłonią), rozumie hasło "stop!". Najfajniejsze jest to, że Norek jest taki sam z siebie. Obserwuje pilnie nasze nogi na przejściu dla pieszych, wie, kiedy ruszamy. To wymaga samodyscypliny i myślenia od ludzia ;) bo każdy gest będzie zinterpretowany.