Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Lutek to średniej wielkości, ok. 3 - letni rudy kundelek w białej krawatce i pięknych białych skarpetach. Jest bardzo spokojny, miły, cierpliwy i przyjaźnie nastawiony do ludzi oraz większości psów. Na niektóre niestety reaguje nerwowym warczeniem, ale sytuacja w jakiej się znalazł nie jest przecież normalna. Lutek jest grzeczny i bardzo stara się być uważny. Wykazuje duży potencjał do nauki. Okazuje strach, gdy w rękach opiekuna pojawiają się większe przedmioty, jak drewniana szczotka, czy miarka, co może świadczyć o tym, iż doznał fizycznej krzywdy ze strony człowieka. Ma smutny wyraz oczu, który niebywale rozczula. Lutek lubi głaskanie i nie opiera się przed braniem go na ręce. Choć nie okazuje radości, momentami jakby zapominał o miejscu, w którym się znalazł i chętnie oddaje się zabawie. Jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany.

Kontakt: AgataPiatkowska@poczta.fm, tel.: 790 420 278

Zdjęcia Lutka: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Lutek77123Lata81Kg38Cm18012012RAgataPiatkowska#

Edited by Romina_74
ADOPCJA
  • Replies 253
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AgaDe napisał(a):
Hehe! On mi trochę przypomina moją Tinkę

Faktem jest - podobieństwo uderzające :) Mam nadzieję, że i Lutek będzie tak spokojnie sobie drzemał u swojego człowieka :)

Posted

Mam pytanie następujące: na boksach psiaków znajdują się karty z opisem i zdjęciem. Czy zrobienie takiej karty należy do opiekuna psiaka, czyli w przypadku Lutka do mnie? Ja oczywiście bardzo chętnie przygotuję taką kartę - tyle tylko, że poprosiłabym o wzór, na którym mogła bym się oprzeć ;)

Posted

Zawsze robię i laminuję, wzór moge przesłać, zawsze to dla mnie mniej pracy.

W schronisku potrzebuję 3 egzemplarze formatu A5, dwie laminowane - jedna na kółeczko żeby pokazywać ludziom, przydatne na wszelkich akcjach adopcyjnych i jak przychodzą adoptować psa, a nie mają nic upatrzonego, druga laminowana idzie na boks, nie łapie wtedy tak wilgoci, inaczej trzeba wymieniać co 2 tygodnie

Trzecia nie laminowana idzie do segregatora do biura, gdy ludzie dzwonią o psa to zazwyczaj podają imię a nie numer i wtdy w biurze nie wiedzą o jakiego psa chodzi...