Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 945
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

obraczus87 napisał(a):
Mam problem z dogomanią. Dwa razy już pisałam długiii post i nic... nie pojawił się. :roll:

Napiszę tylko, że Myszka znalazła domek ;) :razz:

w Ząbkach u młodego małżeństwa, którw niedługo się powiększy?

no to gratuluję Marta ;)

Posted

Jestem.... :)

No więc tak... Państwo byli, ale.... Panu się Myszka nie spodobała. Poza tym został mocno obszczekany przez Myszola... Pani mocno nalegała... ale jak się okazało - Pan by wolał mieć psiaka na podwórku, a nie w domu...

I decyzja zapadła... Myszka zostaje z nami już na zawsze. We wtorek minęło 7 miesięcy od kiedy Myszka jest u mnie. Mój Karol od dawna chciał Ją zostawić, o oddaniu nie było mowy... ale ostateczna decyzja należała do mnie. No i stało się - decyzję podjęłam. Powiedziałam sobie, że albo teraz Ją oddam tym ludziom z wakacji, albo zostaje już u nas.

Nie wyobrażam sobie życia bez tego szczekacza. Nie ukrywam, że boję się troszkę tego co mnie czeka gdy sie pojawi dziecko.. bo jak wiemy Myszka dzieci nie lubi... ale jakoś damy radę. :) chyba...

Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc, wsparcie i obecność na wątku :) Myślę, że Myszka jest zadowolona z takiego zakończenia ;) przynajmniej mam taką nadzieję :)

Posted

Gratuluję decyzji! :multi:
Co do psów i dzieci to jedna z moich suk od początku źle reagowała na dzieci. Mniejsze, większe od razu było burczenie. Jak się pojawiła moja siostrzenica na początku trzymała się z daleka (ale nikt nie zabraniał jak chciała się zorientować co to). Przełomem się okazał moment jak dziecko podrosło na tyle, że zaczęło podkarmiać psy (tym co samo jadło). Od tego momentu Nanna ją uwielbia, a jej imię było jednym z pierwszych słów powiedzianych przez Małą. A byłam pewna, że nigdy ich kontakty nie będą dobre.

Posted

malawaszka napisał(a):
jakem podczytywacz Myszkowego wątku tak baaardzo się cieszę i GRATULUJĘ decyzji!!!! Dacie radę - Myszka się przyzwyczai jak dzidziuś będzie maleńki :loveu:

Dzięki :)

Nikaragua napisał(a):
Wróciłam na ten wątek , po przerwie, a tu takie cudne wieści!!!
Gratulacje :) i niech Mycha grzeczna będzie :)

Mysza jest coraz bardziej niegrzeczna, ale co ja na to poradzę :)

Posted

obraczus87 napisał(a):

Mysza jest coraz bardziej niegrzeczna, ale co ja na to poradzę :)
Koniecznie musisz ćwiczyć z nią podstawy posłuszeństwa: siad, nie wolno, zostań, na miejsce... sama wiesz na pewno :)

Posted

Nikaragua napisał(a):
Koniecznie musisz ćwiczyć z nią podstawy posłuszeństwa: siad, nie wolno, zostań, na miejsce... sama wiesz na pewno :)

Musimy poćwiczyć szczególnie "na miejsce". :evil_lol:

Posted

obraczus87 napisał(a):
d

I decyzja zapadła... Myszka zostaje z nami już na zawsze. We wtorek minęło 7 miesięcy od kiedy Myszka jest u mnie. Mój Karol od dawna chciał Ją zostawić, o oddaniu nie było mowy... ale ostateczna decyzja należała do mnie. No i stało się - decyzję podjęłam. Powiedziałam sobie, że albo teraz Ją oddam tym ludziom z wakacji, albo zostaje już u nas.

Nie wyobrażam sobie życia bez tego szczekacza. Nie ukrywam, że boję się troszkę tego co mnie czeka gdy sie pojawi dziecko.. bo jak wiemy Myszka dzieci nie lubi... ale jakoś damy radę. :) chyba...

Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc, wsparcie i obecność na wątku :) Myślę, że Myszka jest zadowolona z takiego zakończenia ;) przynajmniej mam taką nadzieję :)

ale trafiłam z tym domem :evil_lol:

rozumiem, że Myszolińska zostaje w ramach Twojego preferowania dużych psów ? ;)

gratuluje i Wam i Myszce :)

Posted

Jaka z tej Myszolindy cwana bestyjka, no... Obszczekać, zniechęcić i dostać DOM, jaki się chciało ;)
Co do Maleństwa... U mnie zadziałało to, że nie odpychałam suni od dziecka, pozwoliłam pogłaskać, polizać po gołej pięcie i w efekcie Nutka Tomka... uszczeniakowała :)

Posted

3 x napisał(a):
ale trafiłam z tym domem :evil_lol:

rozumiem, że Myszolińska zostaje w ramach Twojego preferowania dużych psów ? ;)

gratuluje i Wam i Myszce :)

Kochana - duży czarny pies prędzej czy później pojawi się w moim życiu :evil_lol:
Może kiedyś uda nam się wybudować mały domek poza W-wą, a wtedy... Myszka pójdzie na dwór - bo ona zachowuje się jak typowy Burek :diabloti: a duży pies będzie w domu :evil_lol:

Nutusia napisał(a):
Jaka z tej Myszolindy cwana bestyjka, no... Obszczekać, zniechęcić i dostać DOM, jaki się chciało ;)
Co do Maleństwa... U mnie zadziałało to, że nie odpychałam suni od dziecka, pozwoliłam pogłaskać, polizać po gołej pięcie i w efekcie Nutka Tomka... uszczeniakowała :)

Dzięki Magda za radę :)
Nie planuję Myszki izolować... ale nie ukrywam, że boję się tego, że jak Myszka się wystraszy (bo akurat np. podejdzie do dziecka, żeby je polizać, a dziecko zacznie płakać itp) to może ugryźć... chociaż Ona zazwyczaj gdy się boi to ucieka. Ale mądra z Niej suczynka wiec poradzimy sobie :)

• 3 weeks later...
Posted

Halo Halo, czy ktoś jeszcze pamięta Myszolka?? :mad::mad::mad:

U Myszki wszystko w porządku. Dziewczyna na całego się otworzyła, szaleje, wskakuje mi na głowę po spacerze gdy ja jeszcze śpię :mad:
Dzisiaj Mysza została wykąpana. Niezbyt się Jej to podobało, ale cóż, nie miała za bardzo nic do powiedzenia :)

Na spacerach startuje do dużooo większych psów :mad: do tych małych też się rzuca :mad:

Oprócz tego, że jest okropnym łobuzem - nie wyobrażam sobie życia bez Niej :)

A leniuch z Niej straszny - tylko się załatwi i już stoi pod drzwiami i chce do domu :razz:

Czasami próbuje być też niewidzialnym psem :evil_lol: