choba Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 i na dodatek ma nieznośnych sasiadów w postaci kłótliwego husky'ego ;) Quote
soboz4 Posted March 10, 2012 Author Posted March 10, 2012 biedny haszczak też może powiedzieć: "kto z kim przestaje, takim się staje" Rulon jest sfrustrowany, na początku był znacznie mniej kłótliwy, dobija go pobyt w schronisku... Quote
keakea Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 choba napisał(a):koszyczka już nie ma - pozostał mu kocyk Oooooo :( Co się stało? Czy mogę mu sfinansować nowy koszyk? Quote
Romina_74 Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 Dowód prawdziwej, dzisiejszej tolerancji Rulona ;) Quote
soboz4 Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 keakea napisał(a):Oooooo :( Co się stało? Czy mogę mu sfinansować nowy koszyk? obawiam się, że chodzi o kwestię mycia boksów, nie o sam koszyczek, bo Rulon nie niszczył go, zapytam jak będę w czwartek, pewnie uznali, że wiosna... Quote
Isadora7 Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 [quote name='Romina_74']Dowód prawdziwej, dzisiejszej tolerancji Rulona ;) Jaki on jest ładny Quote
maciaszek Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 saphira18 napisał(a):Kasiu jakbym się rządziła to pisz śmiało;) ale myślę że skoro są pieniądze i DT taki się znajdzie to jestem za.Nie rządzisz się, odpisałam z przymrużeniem oka, bez absolutnie żadnej złośliwości. Przecież te pieniądze po to by pomagać właśnie są! Quote
keakea Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Hop, biedaku, do Dużych, co Cię przygarną :( Quote
aeriel Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 (edited) Rulon ma nowe ogłoszenie tutaj: http://www.slaskieogloszenia.pl/ogloszenie/katowice/53329/rulonstarszy-jamnikowaty-pieszczoszek-o-barwie-czekolady-szuka-domu.html Dzięki soboz 19 marca ogłoszenie Rulona ukaże się w gazecie "Śląskie Ogłoszenia" - Bielsko-Biała. Kontakt jest na Ciebie, choba :) Edited March 15, 2012 by aeriel Quote
keakea Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Będziemy mocno trzymać łapki za Ciebie, Rulon :) Quote
choba Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Rulon bardzo dziękuje za ogłoszenie :) I za zaciskanie łapek :) Mam nadzieje, że ktoś go w końcu wypatrzy... A dzisiaj minął nam kolejny spacerek. Właściwie był całkiem zwyczajny, nic nowego się nie wydarzyło. Wydaje mi się, że nie jest już aż tak wrogo nastawiony do swoich psich kolegów. Wykazuje więcej cierpliwości, czasami powarkuje, ale coraz rzadziej atakuje. A jeśli już nawet do tego dojdzie, to ma to raczej formę ostrzeżenia. Jeżeli inny pies wtedy odsunie się na pewną odległość, to Rulon nie goni go, właściwie od razu daje mu spokój. Marko coś o tym wie ;) No i co tu więcej pisać? Zdjęć też właściwie nie mam. No, może kilka mam - wszystkie z patykiem... Ale szybko zrobiło się na tyle ciemno, że mój aparat nie dawał sobie rady. Quote
Romina_74 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 czyli można by rzec, że się tolerancja u Rulona rozgaszcza ;) Quote
choba Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Dzisiejszy spacerek Rulona Na początku pospacerowaliśmy chwilę po terenie schroniska. Potem usiedliśmy sobie w słoneczku w towarzystwie innych psiaków - Kiki, Mimi, Pikselka, Grota, później przyszli jeszcze Porta i Milva. Co prawda Rulon nie był szczęśliwy w tak licznym towarzystwie, jednak nie było z nim większych problemów. Od czasu do czasu coś sobie powarkiwał pod nosem... Tak wyglądały inne psiaki... ...a tak w tym czasie Rulon Później poszliśmy z Grotem na spacer :) Całkiem nieźle się dogadywali :D Na koniec wróciliśmy na teren schroniska i razem z Cypisem poszliśmy na wykład. Rulon był nawet całkiem grzeczny - chociaż zaliczył spięcie ze Skoczkiem. Na szczęście nie szczekał i mogliśmy zostać do końca wykładu. Później wyszliśmy jeszcze na chwilkę i Rulon musiał wrócić do boksu... Quote
soboz4 Posted March 17, 2012 Author Posted March 17, 2012 Rulon i Grot prawie razem! Jestem w szoku bo to dwóch warkotających szczekaczy... Beata pytałaś dlaczego zabrali Rulonowi koszyczek, bo ja zaczęłam i mnie zawołali i w końcu się nie dowiedziałam! Quote
choba Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Nie, w końcu też nie zapytałam - wyleciało mi to z głowy... A Rulon z Grotem się dogadują - totalnie się ignorują, więc nie ma problemu ;) Quote
zakar Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Z Cypisem tez się fajnie Rulon dogaduje i nawet obok siebie jedli parówkę:) Quote
miudzioszka Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 jak już zaczyna z nie którymi psami się dogadywać to bardzo dobrze! Z Klarą też się obwąchał i nic ;) Quote
choba Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Bo on się dogaduje - tylko nie życzy sobie bliższych kontaktów. Więc jeśli pies nie jest nachalny, to Rulon nie zwraca na niego uwagi. Cypisowi Rulon raz pokazał zęby, ale ten zrozumiał, że po prostu należy mu dać spokój ;) Gorzej z tolerancją przy misce - w tym momencie to na każdego warczy... Quote
choba Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Dzisiaj dzwonił do mnie pan w sprawie Rulona. Jednak kiedy dowiedział się, że pies przebywa w schronisku, to chyba odechciało mu się adopcji... Mówił coś o tym, że psy w schronisku są po różnych przejściach, a on chciałby już ułożonego pieska, który długo już mieszkał w domu (np. traci dom po śmierci właściciela). Powiedział, że się jeszcze zastanowi, ale nie bardzo na niego liczę. A na razie krótka relacja z kolejnego spaceru. Rulon już naprawdę coraz lepiej dogaduje się z innymi psami :) Najpierw byliśmy na spacerku z Kiki i Dyziem. Nie było żadnych konfliktów czy spięć. Później zaliczyliśmy jeszcze drugi spacer - tym razem z Cypiskiem. Na koniec skorzystaliśmy jeszcze z wolnego wybiegu. Początkowo tylko w towarzystwie Cypisa. Jednak po pewnym czasie dołączyła jeszcze Frania i psinka od Wiktorii. Rulon początkowo pokazał Frani zęby, ale później już nie było problemów. Był bardziej zainteresowany chodzeniem za mną krok w krok. Chyba że za ogrodzeniem zobaczył Lutka - wtedy to od razu chce go zaatakować... Coś się koledzy nie lubią... Po wybiegu poszliśmy do budynku zjeść do końca parówki i Rulon wrócił do boksu. Zdjęć dzisiaj nie ma, bo nie wzięłam aparatu Quote
saphira18 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 przecież pies ze schroniska był kiedyś domowy... zwłaszcza kanapowy Rulon nie rozumiem tych ludzi:( Quote
Nemooo Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Według niektórych ludzi adopcji wygląda tak: "Umiesz zachować czystość, nie szczekasz, jesteś przyjazny??? Tak ??? Byłeś domowym psem??? Nie będę miał z Tobą problemów???"- ohhh to pies wymarzony! Szkoda że jest bardzo nie wiele osób które dadzą dom psu... nie tylko ładnemu i bezproblemowemu, ale też takiemu który jest niekoniecznie piękny, na wystawy, i trudny :/ Choć nie ukrywam że ja miałbym problem przygarnąć takiego psiaka... ale może próbowałbym coś z tym zrobić :( Quote
miudzioszka Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Kamil ma rację, większość ludzi patrzy tylko na wygląd i żeby tylko nie było żadnych problemów, ale kiedyś i tak na pewno się jakieś znajdą i trzeba się z tym liczyć, a potem ludzie myślą, że za dużo problemów i oddają psa z powrotem do schroniska... :( ale i tak trzymam bardzo mocno kciuki za Rulonka ;) Quote
Recommended Posts