soboz4 Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 Tak wygląda zakochany jamnik, nie wiem tylko czy w Beatce czy w parówkach! Quote
Romina_74 Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 zasępił się Rulon ... zamyślił ... słuchając cioci Anety ... Quote
aeriel Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Odnowione ogłoszenie Rulonka :) http://tablica.pl/oferta/rulon-starszy-jamnikowaty-pieszczoszek-o-barwie-czekolady-IDPFp3.html Quote
choba Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 keakea napisał(a):Hej, kolego, co u Ciebie? :) Rulon ze Stolicy Czekam na jutrzejszy spacerek :) Quote
keakea Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Trzymamy za Ciebie łapy i kciuki, i wysyłamy Ci same ciepłe myśli, biedaku... Quote
aeriel Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 (edited) Ukazało się ogłoszenie Rulona :multi: To jedyne ogłoszenie w sprawie pieska w tym wydaniu :) Edited March 8, 2012 by aeriel Quote
soboz4 Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 cisza, a Ania w schronisku mówiła, żeby jak najszybciej dla Rulona dt, Rulon nie jest dżentelmenem i nawet będąc z suczkami (Kiką i Kulą - obie bardzo poczciwe) nie dopuszcza ich do miski, o męskim towarzystwie nawet nie ma co mówić, bo zeżarłby kompana w pierwszej minucie. Tłok w schronisku i hrabia Rulon na razie sam w boksie, ale nie wiem jak długo, jak dostanie kompana większego i hardego to może być mało sympatycznie... :p:p Quote
aeriel Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Może są jakieś fora dla miłośników jamników gdzie można by szukać Rulonowi domku? Quote
soboz4 Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 jest na sos dla jamników i na facebooku jamniczym, "zielone form" jamników to raczej kiepski pomysł, jeszcze żaden jamnik na tym forum nie znalazł domu Quote
saphira18 Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Bożenko napisz w tytule wątku że DT potrzebny... myślę, ale dt z dogo go raczej nie weźmie za 100 zł miesięcznie, a może się mylę? fajnie było by kogoś poszukać z okolic, starszej osoby Quote
aeriel Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Poszperałam trochę w necie i znalazłam coś takiego: http://www.cafeanimal.pl/schroniska-dla-zwierzat/Dom-tymczasowy-Slask,480 Co myślicie? Może warto by było spróbować się z nimi skontaktować? Quote
soboz4 Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 napisać można, ale nie słyszałam o tańszym niż 300 zł dt, zresztą nawet na razie stówki na dt też za bardzo nie mamy, Rulon to zdrowy jegomość, tylko z charakterkiem... Quote
saphira18 Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 soboz4 napisał(a):napisać można, ale nie słyszałam o tańszym niż 300 zł dt, zresztą nawet na razie stówki na dt też za bardzo nie mamy, Rulon to zdrowy jegomość, tylko z charakterkiem... stówka się znajdzie (można poprosić Kasie;) ) ja przelałam wczoraj pieniądze z bazarku... na początek bym proponowała te 100zł z konta katowickiego, a potem bazarki. Tylko dla mnie większy problem to znaleźć DT za 100zł... Quote
choba Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Charakterek Rulona to naprawdę potrafi dać w kość... Jak się wczoraj posprzeczali z Joko, to myślałam, że się zagryzą - zwłaszcza, że obroża Rulona zaczepiła się o smycz Joko. Na szczęście nic się nikomu nie stało. Ale strach był... Oprócz tego Rulon ma problem z zachowaniem czystości - już kilka razy musiałam po nim sprzątać w schronisku... Mam nadzieję, że mimo wszystko znajdzie się dla niego jakiś dt... A najlepiej dom stały... Quote
maciaszek Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 saphira18 napisał(a):stówka się znajdzie (można poprosić Kasie;) Można :). I Kasia się zgodzi :). Quote
saphira18 Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 maciaszek napisał(a):Można :). I Kasia się zgodzi :). Kasiu jakbym się rządziła to pisz śmiało;) ale myślę że skoro są pieniądze i DT taki się znajdzie to jestem za. Jak coś zawsze możemy wspomóc bazarkami:) Quote
choba Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 Na razie trzeba taki znaleźć... A tymczasem nasz hrabia Rulon zaliczył kolejny spacerek. Miał nawet dobry humorek - tylko kilka razy pokazał zęby. Z częścią psów się nawet ładnie przywitał :) Pospacerowaliśmy sobie i poćwiczyliśmy trochę komendę "siad". Coraz lepiej mu to wychodzi. Oczywiście nie obyło się bez gryzienia patyków. Posiedzieliśmy też trochę na słoneczku, między innymi z Lutkiem. Rulonowi nie bardzo podobało się to towarzystwo... Ale mimo to nie zaatakował kolegi. Tylko od czasu do czasu powarkiwał, ale Lutek nic sobie z tego nie robił. Więc w końcu Rulon też dał sobie z tym spokój. Po zakończeniu spacerku i powrocie do pawilonu byłam świadkiem jego kłótni z sąsiadem z boksu obok - husky. Jak zaczęli na siebie szczekać, to myślałam, że się pogryzą nawet przez ściany ;) A ciekawie razem wyglądają - jamnik i husky :D A teraz kilka zdjęć naszego jamniorka Quote
soboz4 Posted March 10, 2012 Author Posted March 10, 2012 Nasz hrabia Rulon specjalnie przybrał taką strategię, wszystko po to by mieszkać samu na pałacach... W końcu, który z naszych psów może się pochwalić samodzielnym boksem? Mały Rulon ma tylko dla siebie tyle przestrzeni, ma swój koszyczek, ma swój mały wybieg, ma swój kawałek podłogi i niestety coś nie chce się wynieśc do nowego domku! Quote
soboz4 Posted March 10, 2012 Author Posted March 10, 2012 o biedny, powinien zrobić awanturę, że mu umeblowanie zdemolowali! Quote
Recommended Posts