soboz4 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 (edited) Rulon jest za TM Starszy pies w typie jamnika, ładnej, zgrabnej sylwetce, Ma oryginalny kolor sierści o barwie gorzkiej czekolady. Na spacerze z wolontariuszami był dopiero jeden raz, w dodatku było zimno, a Rulon jak każdy przyzwoity jamnior ceni ciepełko, więc po szybkim sik ciągnął do budynku Bez problemu dał się zabrać na ręce, nie był przy tym zestresowany, nawet mu to sprawiło przyjemność. Bardzo lubi głaskano i czochrano, jest wielkim pieszczochem. Nic nie wiemy o przeszłości psa, nie wiemy również czy Rulon zna jakieś komendy. Nie reagował na obecność innych psów, jest przyjaźnie usposobiony zarówno do psów jak i suczek. Niestety pobyt w schronisku to dla niego wielki stres, piesek jest cały czas spięty i nawet przy wyjściu na spacer nie wykazywał radości. Jest wykastrowany, odrobaczony i zaszczepiony. Kontakt w sprawie adopcji: soboz4@gmail.com, 503-364-290 Zdjęcia Rulona: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Rulon4412810Lat9Kg30Cm11012012RZuzannaMarchelewicz# Edited March 31, 2012 by soboz4 Quote
soboz4 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 Zdjęcia marne, przy tych mrozach nawet aparat fotograficzny nie chciał działać. Z Rulonem była nowa wolontariuszka Zuzanna, na razie nie jest zarejestrowana na dogo, ale mam nadzieję że może przejmie wątek. Quote
soboz4 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 http://jamniki.eadopcje.org/psiak/606 na razie na stronie SOS dla jamników Quote
soboz4 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 jeszcze na facebooku, udostępniajcie proszę! http://www.facebook.com/events/103675663089488/?context=create Quote
Mika31 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 i jestem mam nadzieje ze znajdzie taki super ds jak po przedni Rulon Quote
aeriel Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Ogłoszenie dla Rulona: http://tablica.pl/oferta/rulon-starszy-jamnikowaty-pieszczoszek-o-barwie-czekolady-IDIHHH.html Więcej nie będę na razie robić, zamówię mu pakiet 40 ogłoszeń z bazarku :) Quote
keakea Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Cześć Rulon, tu Rulon :) Trzymam łapy za Twoich nowych Dużych, żeby jak najszybciej się znaleźli :) Quote
keakea Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 soboz4 napisał(a):jeszcze na facebooku, udostępniajcie proszę! http://www.facebook.com/events/103675663089488/?context=create Udostępnione :) Quote
soboz4 Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Dziękuję za obecność na wątku i udostępnianie. Gdy byłam z Zuzanną w pawilonie zabrać Rulona z boksu widziałam, że na razie mieszka sam, to fajnie, choć biedak nie ma tam koszyczka gdzie mógłby się położyć, przeszedł już z izolatki a na pawilonach jest znacznie zimniej. To stanowczo nie jest temperatura dla ciepłolubnych jamników. Rulon nie jest taki długi jak jego imiennik, który jest chyba najdłuższym jamnikiem jakiego znam, ale też jest całkiem jamniczy i bardzo miziasty. Szkoda, że zdjęcia wyszły takie marne, dałam na początku aparat Pawłowi i zdjęcia były znacznie ostrzejsze, przestawił na automat i może nie były takie super ostre, ale nie rozmazane, ja chciałam zrobić funkcją, która daje lepsze zdjęcia i wyszło do du... Ale poprawię się i za tydzień na pewno Rulon dostanie lepsze, chyba że do tej pory znajdzie domek! Oby!!!! Zuzanna nie miała szczęscie w pierwszy dzień, przyszli na wolontariat z Markiem i na Marka rzuciły się psy, które już od dłuższego czasu uciekają przez dziurę w płocie z MPGK, na szczęście szczepione, ale Marek w obronie swojego podopiecznego został bardzo mocno ugryziony (porwał swojego psa na ręce). Niestety musiał jechać na zastrzyk p.tężcowy do szpitala i spacerek szybko się skończył. W poniedziałek MPGK dostanie już oficjalne pismo o pogryzieniu, bo telefony nie wystarczyły żeby załatać plot, szlag mnie trafia dlaczego nie można zrobić coś przed tym, zanim się wydarzy nieszczęście, pomimo że wszyscy o tym wiedzą to olewają, musi dojść do wypadku żeby załatać 1 m2 siatki... Dlatego Rulon był bardzo krótko a i tak miał wiele szczęścia, bo nie chciał iść na dwór, ciągnął na kanapę, a Czaki z chłopakiem Zuzanny chciał spacerować, gdyby Rulon nie był taki ciepłolubny albo został by ciężko pogryziony, albo Zuzanna mogła paść atakiem tych psów. Tym bardziej, ze to są dwa spore i jeden mniejszy psy, które atakują naprawdę nie pozorują dla obrony.... Quote
aeriel Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Zazanno i Marku - mam nadzieję, że się nie zrazicie do wolontariatu :( Dziękujemy, że obroniliście Rulona :Rose::Rose: Quote
soboz4 Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 Rulon był w budynku, Marek obronił Czakiego Quote
aeriel Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Rozumiem - ważne, że obronił psiaka, mam nadzieję, że winni zostaną ukarani i wreszcie załatają dziurę w ogrodzeniu. Quote
soboz4 Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 aeriel napisał(a):Ogłoszenie dla Rulona: http://tablica.pl/oferta/rulon-starszy-jamnikowaty-pieszczoszek-o-barwie-czekolady-IDIHHH.html Więcej nie będę na razie robić, zamówię mu pakiet 40 ogłoszeń z bazarku :) Bardzo dziękujemy Rulon na pewno będzie bardzo wdzięczny jak uda mu się znaleźć domek, to straszne, że ludzie na starość wyrzucają swoich przyjaciół... Quote
aeriel Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 soboz4 napisał(a):to straszne, że ludzie na starość wyrzucają swoich przyjaciół... Jestem naprawdę bardzo spokojną osobą, ale jak czytam o ludziach, którzy ot tak wyrzucają psa, to po prostu się we mnie gotuje... :angryy: :angryy: :angryy: Quote
Romina_74 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 I jak tu nie przyznać racji Markowi Kondratowi a propos stosunku ludzi do zwirzaków: "W ludziach ciągle widzę mniej, niż więcej ..." 100% true :( Quote
saphira18 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 no to pierwszy dzień zaczął się dla Marka nie zaczął się szczęśliwie... te psy biegają gdzie chcą... aż się dziwię że nie wpadły pod auto (bo przecież tam ruchliwa ulica obok)...ale winni przede wszystkim właściciele no i płot oczywiście Quote
kiyoshi Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Przyznaje, te psy są prawdziwą zmorą wolontariuszy...sama nie raz się bałam, by mi i Mobiemu czegoś nie zrobiły:( To było tylko kwestią czasu, aż dojdzie do nieszczęścia...niestety ludzka (właścicieli!!) głupota nie zna granic.... Podobnie jest z Rulonem...jak można porzucić wiernego psa w takim wieku, w dodatku w najgorsze mrozy!! Śliczny piesek:) Trzymam kciuki, by znalazł domek. Quote
Recommended Posts