Dzika_Figa Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Szpilka, Banerki widać, super a ja tez swój zrobiłam Quote
Agula99 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 Dzika_Figa napisał(a):Szpilka, Banerki widać, super a ja tez swój zrobiłam Figa, Twój banerek też super!!! :) dzięki za pomoc!!! :) Quote
barb Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Pytalam na glownym wątku ale zapytam jeszcze tutaj; Czyli w gabinecie weterynaryjnym w Boguchwale nie ma rtg? A gdzie jest najblizsze od Boguchwały rtg dla zwierząt ? Albo jakiś całodobowy szpitalik dla zwierząt ? Bo na Kundelku w informacji o Promyczku jest napisane, że w Rzeszowie nie ma ? Quote
majuska Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Nie ma w Boguchwale RTG, jeździ się do zaprzyjaźnionego Azora w Rzeszowie i szpitalika całodobowego nie ma, ( buduje się, musimy poczekać, na pewno Promyczek z niego teraz nie skorzysta ) Quote
Irka Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Przywiozłam, popłakałam i piszę .... Agula dołączy zdjęcia ... boże, każda łapa oddzielnie i bezwiednie się rozłazi w różnym kierunku - nawet nie usiłuje stać ... w ogóle ... Ale ZJADŁ !!!!! MISECZKĘ SCHABU KNIAZIA :) i wody miseczkę wypił !!!! i po posiłku łapę jedną zaczął myć :) Quote
matinestka Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Promyczku wszystko bedzie dobrze. ps. Psina juz opanowuje fcb :) Quote
Dzika_Figa Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Och, to wspaniale, że je! A te jego łapki to w jakim stanie są? Quote
Irka Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 I oczom nie wierzę - pół godziny mnie nie było a tu tyle rzeczy powstało - i banerki i wpis na kundelku, z którym już na FB ruszyłam - super. Jestem pod takim wielkim wrażeniem Waszej/ już Naszej :):) rodziny .... Wtedy można wiarę odzyskać, bo jak na Promyka leżącego patrzyłam to się mocno znów zastanawiałam co jest miarą człowieczeństwa ... Quote
majuska Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Ale połamany, czy po prostu wycieńczony i bez sił? Quote
barb Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 majuska napisał(a):... szpitalika całodobowego nie ma, ( buduje się, musimy poczekać, na pewno Promyczek z niego teraz nie skorzysta ) W Rzeszowie nie ma ? Quote
Irka Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Dzika_Figa napisał(a):Och, to wspaniale, że je! A te jego łapki to w jakim stanie są? jakby każda w inną stronę, tak jakby w obręczach się nie trzymały - jest cały wiotki i nie ma mowy, żeby choćby próbować go postawić - po prostu wszystkie na raz się rozjeżdżają jak do szpagatu Quote
Irka Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 majuska napisał(a):Ale połamany, czy po prostu wycieńczony i bez sił? Pani Ula powiedziała, że nic nie wskazuje na to by był połamany - ma czucie we wszystkich kończynach, nie piszczy i jakby nic nie bolało - jest po prostu chyba tak wycieńczony, ale jak nie będzie wykazywał oznak i chęci wstawania do popołudnia jutro to zacznę szukać rtg - ono sprawę potwierdzi Quote
Agula99 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 Fotki od Irki! Tu cały rozjechany, jak widać, bidulek...:( Quote
Agula99 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 A tu się ładnie prezentuje, ale wstawać nie chce :shake: chłopie, no wstawaj!!! :mad: Quote
Dzika_Figa Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Irka, pytałam o stan poduszek i ogólny wygląd łap. Bo to przecież najbardziej chyba narażone na odmrożenia cześci psiego ciała. No ale skoro nic nie piszesz, to pewnie nie jest bardzo źle. Mam nadzieję, że się chłopak na tym schabie wzmocni i wróci powoli do normy. EDIT Oj, dość przerażająco to wygląda na zdjeciach... Ale musi być dobrze! Quote
Agula99 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 I popatrzcie na niego!! Czy on nie jest cudny??? :) Quote
Irka Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 mama go do zdjęć trzymała - słabe są bo światło słabe i nie chciałyśmy go męczyć. I nie śpi w piwnicznej łazience - został przeniesiony do ciepłej ludzkiej, zamykanej na klucz a ludzie będą na siuski chodzić sobie do piwnicy dziś w nocy :):) a co !!! Quote
Irka Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Dzika_Figa napisał(a):Irka, pytałam o stan poduszek i ogólny wygląd łap. Bo to przecież najbardziej chyba narażone na odmrożenia cześci psiego ciała. No ale skoro nic nie piszesz, to pewnie nie jest bardzo źle. Mam nadzieję, że się chłopak na tym schabie wzmocni i wróci powoli do normy. poduszki nie są odmrożane - a stan tej co ma pod głowę też dobry :):):) humor mi wraca :) on myśle przy tym cmentarzu padł z wycieńczenia. I co BARDZO CIEKAWE : NIE MA żadnych oznak obroży czy bycia trzymanym na uwięzi. Może mu właściciel umarł ... Quote
Dzika_Figa Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Agula99 napisał(a):I popatrzcie na niego!! Czy on nie jest cudny??? :) No, z pyska to całkiem przystojny, trzeba przyznać. Bardzo gustowne uszy ma, choć trochę... damskie? :) Irka napisał(a):mama go do zdjęć trzymała - słabe są bo światło słabe i nie chciałyśmy go męczyć. I nie śpi w piwnicznej łazience - został przeniesiony do ciepłej ludzkiej, zamykanej na klucz a ludzie będą na siuski chodzić sobie do piwnicy dziś w nocy :):) a co !!! I tak powinno być w każdym domu :diabloti: Quote
Roszpunka Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Irka napisał(a):mama go do zdjęć trzymała - słabe są bo światło słabe i nie chciałyśmy go męczyć. I nie śpi w piwnicznej łazience - został przeniesiony do ciepłej ludzkiej, zamykanej na klucz a ludzie będą na siuski chodzić sobie do piwnicy dziś w nocy :):) a co !!! Są przecież stany wyższej konieczności ;) Quote
majuska Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Mam nadzieję, że to tylko osłabienie i "pomrozowe odrętwienie", że rano będzie o niebo lepiej, może jakiegoś rosołku mu nagotować? Jak dojdzie do siebie to postaram się jakoś umówić z Wami i go wykąpiemy w specjalnej odżywce, to powinny się te kołtuny rozczesać, będzie jeszcze cudniejszy niz jest i domek mu superowy znajdziemy. Barb nie ma w Rzeszowie szpitalika, będzie kiedyś bo jest obecnie w budowie. Quote
pomóżpomagać Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Irka napisał(a):ludzie będą na siuski chodzić sobie do piwnicy dziś w nocy :):) a co !!! Urozmaicenia nudnego schematu zawsze są mile widziane:D Na tym ostatnim zdjęciu wygląda na normalnego, zdrowego psiaka ale aż serce ściska jak wczesniejsze przyjdzie oglądać. Promyczku wracaj do zdrówka, cudny jesteś:) A tu dzisiaj ruch :D Quote
Agula99 Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 pomóżpomagać napisał(a): Na tym ostatnim zdjęciu wygląda na normalnego, zdrowego psiaka No właśnie, na tym zdjęciu wygląda całkiem nieźle, ale to co zobaczyłyśmy z Irką na tym pustym polu, to.....tam normalnie leżały zwłoki, szłyśmy już z myślą, że idziemy po zwłoki.....:( Quote
Recommended Posts