Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

2 godziny temu miałam telefon od osoby z Czeladzi, która zauważyła przy pętli tramwajowej, na wysepce leżącego niedużego, czarnego, gładkowłosego, podpalanego psiaka. Wróciła do domu po jedzenie, żeby łatwiej go złapać, w międzyczasie ktoś zadzwonił po straż miejską. Piesek nie da się złapać, podobno ktoś go tam widuje od kilku dni. Psiak ma rozerwaną obrożę i nie da się zwabić nawet na jedzenie. Czy ktoś mieszkający w pobliżu mógłby się zainteresować psiną? Ja mieszkam w Sosnowcu i nie jestem zmotoryzowana, nie znam Czeladzi zupełnie. Mróz straszny na dworze :-(:-(:-(...

Posted

Dzwoniła do mnie dzisiaj Edyta w sprawie tego psiaka, kontaktowała się z nią chyba też ta kobieta. Ja mieszkam na Piaskach, to kawałek, poza tym leżę w łóżku, rozłożyło mnie...CatAngel jest też z Czeladzi, chyba z centrum.

Posted

Moja koleżanka dwukrotnie wieczorem była na miejscu, gdzie poprzednio widziano pieska...Możliwe, ze Straż Miejska jednak go odłowiła, bo mieli być około 18 na jakimś koncercie chyba, w pobliżu i obiecali zajrzeć. Wtedy psiak zostałby wywieziony do schroniska w Zawierciu...Albo moze ktoś się zlitował nad nim...Ale skoro on taki płochliwy był i poprzednio nie dał się złapać :(...A może on jednak ma dom i tylko w dzień biega samopas, a na noce wraca...Był tam widziany od kilku dni, a w takie straszne mrozy nie przeżyłby na dworze tyle czasu...Snuję domysły, bo spokoju mi to nie daje... :( :( :(