stupid-girl Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 sprawa tym razem nie dotyczy moich psow, ale 4 miesiecznej suni (sznaucer sredni), z ktora bawi sie moj pies. Wlascicielka jest cala w strachu bo to jej drugi pies - oprocz tego ma juz doroslego 7 letniego tez sznnaucera. I ten dorosly pies przygniata sunie do ziemi i wykonuje ruchy kopulacyjne. Do faktycznego ''zblizenia'' nie dochodzi, ale pani boi sie, ze z czasem moze tak byc no i nie wie, czy bedzie to miec jakis negatywny wplyw na psychike suni - nie wie czy ma ignorowac takie cos czy karcic psa. Szczerze powiedziawszy pierwszy raz sie spotykam z takim zachowaniem i nie wiem co jej poradzic - kastracja nie wchodzi w gre bo pies jest reproduktorem :p Quote
ziele77 Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 W takim zachowaniu nie ma nic dziwnego.Jak długo ta pani ma nową sunię?Prawdopodobnie na suni jest jeszcze zapach matki i dlatego dorosły pies tak na nią reaguje.Często zdarza się że szczeniaczki są molestowane przez dorosłe psy.To zachowanie powinno przejść samo za jakiś czas,a narazie trzeba po prostu ukrucać takie zachowanie,odwracać uwagę psa,nagradzać ignorowanie suczki. Quote
Ank@ Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 ja miałam podobne problemy z mim psem . kiedy miał 2 -3 mies. psy kopulowały na nim dość często. Teraz kiedy jest już starszy psy się nim nie interesują. Mój kolega też ma 2 psy. Sytuacja była pardzo podobna starszy samiec kopulował na szczeniaku suczce. Z czasem przeszło :cool3: Quote
stupid-girl Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 Dzieki za odpowiedzi - uspokoilam juz pania a przy okazji siebie bo pare dni temu mojego Aresa zmolestowal golden :cool3: I w sumie wyszlo, ze to ja uspokajalam wlascicielke goldena, ktora rzucila sie odciagac swojego psa:p Quote
Recommended Posts