Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mimblunka napisał(a):
ale być może wet ma jeszcze nadzieje, skoro dalej jest leczony (bardzo na to liczę)... może Ślimak wyzdrowieje...
cały dzień siedziałam jak na szpilkach w oczekiwaniu na dobre wieści...okazały się złe:-(

wet ostatecznie podejmie decyzję, dziś zresztą nie dawał mi nadziei, ale też nie powiedział ostatecznie,więc liczę na cud
żeby chociaż nerki zaczęły pracować :(

Posted

Qurde, Rex, żebys wiedział, co narobiłeś...:-( Ale też uważam, ze nie powinno sie przedłuzać cierpienia ponad konieczną miarę:-( Sama musiałam podjać taka decyzję w stosunku do mojego Lyśka...masakra...przedłuzać cierpienia w nadziei na cud lub skrócić męki...:-(

Posted

Cioteczki przepraszam ale tylko spytam bo wiadomo jak ogolnie jest przewaznie w schroniskach ,czy naprawde te rany sa systematycznie pielegnowane....Absolutnie nie mam nic zlego na mysli....tylko tyle sie czyta jaka jest opieka medyczna w wiekszosci schronisk....:(

Posted

wiesz ja sama widzę, co ma robione, więc akurat opieka jest ok
poza tym staramy się (wolontariusze) zopatrzyć zawsze naszych podopiecznych na maksa - ale akurat weci tu są bez zarzutu
po prostu nerki nie dają rady z taką ilością antybiotyków, a antybiotyk jest konieczny, bo robi się syf w ranach - to są głębokie rany, w 1 łapie aż do stawu włącznie, w pachwinach też, wewnętrzna i zewnętrzna rana ud, na głowie, Rex się postarał z całych sił.

Posted

Basiudzieki...wiesz jak to jest jak czlowiek nie wie....
Tak strasznie przykre to co sie stalo......Juz ma komplet deklaracji,juz by mogl jechac na DT......Slimaczku....
Tak bardzo sie ciesze,ze Wy tam jestescie,ze go przytulicie,poglaskacie....:(
Ja uparcie wierze......licze na cud....:(

Posted

To takie przykre, że jeden psiak, któremu staramy się pomóc zmasakrował drugiego, kochanego, przytulaśnego. Ślimaczku, jestem cała za tobą, może będzie przełom? Tak bardzo tego dla ciebie pragniemy wszyscy...........

Posted

yłam przy rozmowie o Ślimaku.Wet mówił ,że trzeba sie liczyć z decyzją ,żeby nie przedłużać jego męki,ale powiedział też ,że pies na razie ma wolę życia. Weci w naszym schronie są ogólnie w porządku. Perełka była dziś sterylizowana i jestem bardzo zadowolona z podejścia.

Posted

[quote name='Poker']Wet mówił ,że trzeba sie liczyć z decyzją ,żeby nie przedłużać jego męki,ale powiedział też ,że pies na razie ma wolę życia. Weci w naszym schronie są ogólnie w porządku.
Ślimorku, w tym cała nasza nadzieja na cud :modla:

Posted

biedny piesio :(
daczego ludzie wywalaja na starosc swoich zyciowych towarzyszy? akura na starosc, akurat na umieranie w schronie.....
oj, tego Rexa bym nie wiem... nie lubie go kategorycznie.

Posted

kora78 napisał(a):
biedny piesio :(
daczego ludzie wywalaja na starosc swoich zyciowych towarzyszy? akura na starosc, akurat na umieranie w schronie.....
oj, tego Rexa bym nie wiem... nie lubie go kategorycznie.

Wiesz, śledze, wątki ich obu...Rex wrócił z nieudanej adopcji jakiś taki odmieniony, tak pisza dziewczyny które sie nim zajmowały. Był OK, a wrócił z łatką agresywnego. Niestety, przepełnienie w każdym schronie, jak sie nie obrócisz - doopa zawsze z tyłu:shake:

Posted

ja wiem... ale raz widzialam u mnie w schronie, jak psy tak naprawde sie gryza, za glowy i nie zapomne tego nigdy w zyciu. a tego, ktory wygrywal i meczyl drugiego, nienawidzialam prawie. i nie mialam dla niego krzty sympatii i empatii.