Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Sunia trafiła z pseudo do Gaju.
Nie wykazuje agresji w stosunku do ludzi i zwierząt. Przechodzi między rezydentami merdając ogonem. Ludzi się boi. początkowo był problem by wyszła z kojca, z budynku. Na spacer poza schronisko przez bramę nie chciała przejść.
Dzisiaj z drobnymi problemami w bramie wyszliśmy na spacer do lasu. Psinka lekko wystraszona ale szybciutko spodobała się jej nigdy nie widziana przestrzeń. Na spacerze podchodzi do opiekuna ale z respektem i drży. Pozwala jednak drapać się pod brodą.
Po powrocie ze spaceru w swoim kojcu odważniejsza. Opiera się łapami o opiekuna, domaga pieszczot i szturcha nosem w plecy.
Fajny psiaczek szuka domu. Aktualnie jest cieczkująca. Do adopcji po sterylizacji.
Kontakt Kajetan 602751299 kajetanwarzecha@op.pl

Edited by Donvitow
Posted (edited)

Sunia w znacznie lepszej kondycji psychicznej. Przez budynek i teren schroniska grzecznie przechodzi na spacer. W furtce jeszcze " cofka". Ale da się wyść. Nie trzeba wynosić. Na spaerze zaczęła wąchać. Na cmokanie podchodzi i się wtula głową ale trzęsie się ze strachu nadal/ już nieco mniej/. Przy podchodzeniu oczka ma przerażone.

Biedne psy- podchodzi mimo że panicznie się boi. Gdy weszła w krzaki i trzasnęła gałązka spojrzenie z paniką w oczach na mnie.
Po powrocie ze spaceru- w kojcu w którym czuje się najpewniej wtuliła się łebkiem i co usłyszałem śmieszne niskie mruczenie.

Zobaczymy jak dzisiaj będzie.

Edited by Donvitow
Posted

Sunia była na spacerku. Ale dzisiaj coś niechętnie. Szybko wróciliśmy. Za to więcej pieszczotek w kojcu.
Te psy są "rozdarte". Z jednej strony ciągną do człowieka ale cały czas w maksymalnym napięciu i strachu. Ale z dnia na dzień coraz lepiej. Foksie i kundliszka już są prawie ok.

Posted

Dzisiaj sunia przywitała mnie wesoło. Oparła się o mnie łapkami i przytuliła łepek. Wyjście ze schronu już wesołego, merdającego psiaka. W dfurtce troszkę się zatrzymała ale przed jej nosem Spot wyskoczył przez furtkę. Ruszyła za nim. Na spacerze super wesoła. Na Spota się ucieszyła.
Fajny spacerek jak z domowym pimpkiem.

Posted

Tak. Obwąchały się . Ucieszyły. Spot wywracał oczami jak casanova. Jednak gdy się za bardzo spoufalił- jedno warknięcie i Spot znowu " walił" maślane oczy - co ty ja niewinny. Fajny był spacerek.

Posted

Donvitow napisał(a):
Sunia w znacznie lepszej kondycji psychicznej. Przez budynek i teren schroniska grzecznie przechodzi na spacer. W furtce jeszcze " cofka". Ale da się wyść. Nie trzeba wynosić. Na spaerze zaczęła wąchać. Na cmokanie podchodzi i się wtula głową ale trzęsie się ze strachu nadal/ już nieco mniej/.

Cudne wieści :-)
Donvitow napisał(a):
Przy podchodzeniu oczka ma przerażone.

Donvitow napisał(a):
Biedne psy- podchodzi mimo że panicznie się boi. Gdy weszła w krzaki i trzasnęła gałązka spojrzenie z paniką w oczach na mnie.

bidusia... :-(

Donvitow napisał(a):
Po powrocie ze spaceru- w kojcu w którym czuje się najpewniej wtuliła się łebkiem i co usłyszałem śmieszne niskie mruczenie.

kochany mruczek :loveu:

Posted

Donvitow napisał(a):
Sunia była na spacerku. Ale dzisiaj coś niechętnie. Szybko wróciliśmy. Za to więcej pieszczotek w kojcu.
Te psy są "rozdarte". Z jednej strony ciągną do człowieka ale cały czas w maksymalnym napięciu i strachu. Ale z dnia na dzień coraz lepiej. Foksie i kundliszka już są prawie ok.

Teraz już będzie coraz lepiej ;-) Zobaczą że człowiek może być przyjacielem a nie oprawcą bez serca...

Donvitow napisał(a):
Dzisiaj sunia przywitała mnie wesoło. Oparła się o mnie łapkami i przytuliła łepek. Wyjście ze schronu już wesołego, merdającego psiaka. W dfurtce troszkę się zatrzymała ale przed jej nosem Spot wyskoczył przez furtkę. Ruszyła za nim. Na spacerze super wesoła. Na Spota się ucieszyła.
Fajny spacerek jak z domowym pimpkiem.

Postępy są :smile: Super :multi:
Spocik też pomoże przezwyciężyć strach :-)

Donvitow napisał(a):
Tak. Obwąchały się . Ucieszyły. Spot wywracał oczami jak casanova. Jednak gdy się za bardzo spoufalił- jedno warknięcie i Spot znowu " walił" maślane oczy - co ty ja niewinny. Fajny był spacerek.

A to podrywacz :evil_lol:
Oni wszyscy niewinni :diabloti:

Czy Alma była sprawdzana pod kątem dzieci :mdrmed: ???

Posted

AST Alma.
Bardzo radośnie wita się w kojcu. Opierałapkami o opiekuna. Wtula astowo całą głową i z dużum natężeniem. Przytula całym ciałem i pomrukuje. W kojcu grzeczna . Siedzi lub leży i obserwuje. Nie będzie raczej miała lęku separacyjnego czy niszczyła. Jest przyzwyczajona do samotności .
Wychodzi na spacer już bardzo wesoło. Między psami przebiega merdając ogonkiem. Nie reaguje na drobne mruknięcia i szczylki "luzaczki" które Ją zaczepiają.
Nadal drobne zatrzymanie w furtce. Na spacerze już lepiej. Trochę węszy i podbiega ale chwilami zamiera i stara się zawrócić. Dzisiaj na spacerku poznała dziecko które miało ją na smyczy gdy robiłem foty. Zadnej reakcji.
Mogła by jechać do Domu/ jednak mającego trochę doświadczenia z TTB i psami z " odzysku"

Posted

Donvitow napisał(a):
AST Alma.
Bardzo radośnie wita się w kojcu. Opierałapkami o opiekuna. Wtula astowo całą głową i z dużum natężeniem. Przytula całym ciałem i pomrukuje. W kojcu grzeczna . Siedzi lub leży i obserwuje. Nie będzie raczej miała lęku separacyjnego czy niszczyła. Jest przyzwyczajona do samotności .
Wychodzi na spacer już bardzo wesoło. Między psami przebiega merdając ogonkiem. Nie reaguje na drobne mruknięcia i szczylki "luzaczki" które Ją zaczepiają.
Nadal drobne zatrzymanie w furtce. Na spacerze już lepiej. Trochę węszy i podbiega ale chwilami zamiera i stara się zawrócić. Dzisiaj na spacerku poznała dziecko które miało ją na smyczy gdy robiłem foty. Zadnej reakcji.
Mogła by jechać do Domu/ jednak mającego trochę doświadczenia z TTB i psami z " odzysku"

Duże postępy :multi: Bardzo się cieszę :multi:
Coraz ładniejsza się robi gwiazda :-)

Posted

agaga21 napisał(a):
troszkę za wcześnie. poczekaj aż balbina się w pełni oswoi i da lepiej poznać ;)

wiem wiem ;-)
Balbina się dopiero rozkręca:diabloti:

Posted

Donvitow napisał(a):
Kurcze przymierzam się by na fb zrobić kącik ogłoszeniowo-psi./

To ja chyba sobie w końcu profil sprawie :oops:
Była dziś Ślicznotka na spacerku??? :razz:

Posted

Alma była na spacerze.
Mimo mrozu było nas więcej. Zabraliśmy Spota na smyczy jako przewodnika i Almę. Na początku bardzo drobne zahamowania w furtce. ale potem jak się rozruszała na spacerku puściłem ją razem z linką. Ale się cieszył. Pobiegała sobie. Pilnowała się nas bardzo ładnie/ czytaj Spota/. Pod koniec tylko wypuściła się biegiem w stronę schroniska. Aśka za nią. Sunia czekała pod furtką.
Potem jeszcze raz wyszła z wolontariuszkami i Foksiem. Radosna, merdająca.
Jest już naprawdę dobrze.