Jump to content
Dogomania

LIMANOWA - znaleziono spa rasy (prawdopodobnie) border collie

Recommended Posts

Posted

dnia 02.02.2012 w drodze do pracy znalazłem młodziutkiego, prawie zamarzniętego szczeniaczka, oczywiście jako miłośnik psów włożyłem maluszka pod kurtke i pobiegłem do pracy. Figa(tak ją nazwałem) po przyniesieniu do salonu groomerskiego (jestem groomerem) doszła do siebie, i zaczęła jeść. Prawdopodobnie nie ma nawet 2 miesięcy gdyż nie wyrosły jej jeszcze wszystkie mleczaki.
Od razu dostała karme RC maxi junior (wybrałem ją dlatego że piesek wygląda kropka w kropke jak border collie, w dodatku nie ma 5 pazurów, co przechyla szale na to że jednak szczeniak jest rasowy).
Poszukuję właściciela, lub osoby chętnej do adopcji. Dopóki nie znajdzie się dom piesek zostanie u mnie w salonie gdzie ma jedzenie i ciepłe lokum.
tel. kontaktowy 535 193 003

Posted

hejo, na dogo wszyscy są "zapsieni", tutaj bardziej znajdziesz porady i wsparcie psychiczne, a nie dom dla psiaka!

najlepiej "pokaż" małą na gumtree, tablica.pl z ładnymi fotkami, napisz fajną treść ogłoszenia i telefony się rozdzwonią.

Warto zawrzeć klauzulę o wizycie przed i poadopcyjnej (sprawdzanie potencjalnego domu) - wtedy dzwoni mniej "oszołomów". I również, o co Cię bardzo proszę, zawrzyj klauzulę o koniecznej sterylizacji gdy sunia osiągnie odpowiedni wiek. Żeby bezdomniaków było mniej.

Pozdrawiam.
(też mam sunię "z mrozu", siedzi u mnie 2-gi tydzień, domek już znaleziony, właśnie dochodzi do siebie po sterylce i w czwartek wędruje na nową kanapę :))
Ogólnie zrobiłam 10 ogłoszeń = 2 h mojego czasu przed kompem.

Posted

Hej,
Dzięki za odpowiedź.
Mam parę pytań związanych z Figą :)
Pracuje codziennie po 8 godzin (9-17 czasami do 18) ale jest problem z weekendem, w sobote jak dziś jestem tylko do 13-14, a w niedziele jest zamknięte. Z racji tego że to jest malutki szczeniaczek szukający kontaktu z człowiekiem mam dylemat moralny co zrobic z niedzielą. Do domu jej nie wezme (małe dziecko które jest uczulone na psią sierść), więc musi zostać w salonie. Plus tego jest taki że ma temperature + 20 miske z wodą i karmę.
Daje jej starter z royala dla medium junior.
Prawdopodobnie zostanie u mnie dłużej ( zastanawiam się czy nie na stałe) w tedy przerzucę ją na BARFA.
Z góry dzięki za odp, chodzi generalnie o to czy bedzie mogla przebywac sama w salonie(są tam w klatce jeszcze 2 głośnie papugi, też adoptowane :P)