Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

elik napisał(a):
Jak mi jutro przypomnisz, to zadzwonię do bardzo miłej pani, która ma wiele stworzeń w domu i chyba także żółwia, którego myślę, że oddałaby w dobre ręce.
Jak widać nie poganiały :)

Przypomnę napewno :) dziękuje :)

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ziutka napisał(a):
Nie, szukam do adopcji, żółwia lądowego i nic, znaleźć nie mogę, albo szukać nie umiem :evil_lol:

hehe, zólwia Ci sié zachcialo ;p mialam kiedys 4 takie potffffory :O wielkie terrarium a potem ganialy mnie po calym domu i obgryzaly palce dziady. zólwie potrafiá biegac wbrew pozorom :)

Posted

emilia2280 napisał(a):
hehe, zólwia Ci sié zachcialo ;p mialam kiedys 4 takie potffffory :O wielkie terrarium a potem ganialy mnie po calym domu i obgryzaly palce dziady. zólwie potrafiá biegac wbrew pozorom :)

Mi się nie zachciało, tylko siostrze :)
Zrobili piękne duże terrarium a żółwia brak :evil_lol:

Posted

Ziutka napisał(a):
Mi się nie zachciało, tylko siostrze :)
Zrobili piękne duże terrarium a żółwia brak :evil_lol:

:D :D na pewno się znajdzie żólwik :)

Lusinka, pięknoto nasza, witaj z samego rana.

Posted

Justyna Lipicka napisał(a):

Ziutka-udanych poszukiwań żółwia:)

A dziekuje Justynko :)
Dzwonił mój wet, że być może będzie miał żółwia, ale jeszcze nic pewnego...

Posted

Witam serdecznie wszystkie sympatyczki Lusi i poszukujących żółwie równie serdecznie :loveu:
Zaraz dzwonie do zaprzyjaźnionego zwierzyńca z zapytaniem o żółwisko.

Posted

elik napisał(a):
Witam serdecznie wszystkie sympatyczki Lusi i poszukujących żółwie równie serdecznie :loveu:
Zaraz dzwonie do zaprzyjaźnionego zwierzyńca z zapytaniem o żółwisko.

A witamy, witamy :loveu:
Czekamy na wieści o żółwiu, zaraz się okaże, że i mój wet ma żółwia i ciocia elik :evil_lol: trzeba będzie szukać kogoś na drugiego :evil_lol:

Posted

Ziutka napisał(a):
Czekamy na wieści o żółwiu, zaraz się okaże, że i mój wet ma żółwia i ciocia elik :evil_lol: trzeba będzie szukać kogoś na drugiego :evil_lol:

Hehehe. Fajne uczucie - tutaj zwierzat pod dostatkiem, a tu sytuacja, ze nie ma takiego dostepnego :D

Posted

Ziutka napisał(a):

Soreczki, że nie odpowiedziałam od razu, chociaż od razu zadzwoniłam. Zajatka takie pilne były, że nie był oczasu zmieścić. Niestety żółwia moja znajomej już niet. Zachorował na ta kurtka chorobę, co... no właśnie zabyło mi sie. Taka bakteryjna w szitalu tym się zarażają.
Ale sie będziecie ze mnie smiały. Kurtka No w każdym bądź razie musieli żółwika uśpi, bo cierpiał i nie było ratunku.
Przypomniała bhym sobie, ale sie bardzo spiesze, musze już wychodzić. Zmykam.

Posted

elik napisał(a):
Soreczki, że nie odpowiedziałam od razu, chociaż od razu zadzwoniłam. Zajatka takie pilne były, że nie był oczasu zmieścić. Niestety żółwia moja znajomej już niet. Zachorował na ta kurtka chorobę, co... no właśnie zabyło mi sie. Taka bakteryjna w szitalu tym się zarażają.
Ale sie będziecie ze mnie smiały. Kurtka No w każdym bądź razie musieli żółwika uśpi, bo cierpiał i nie było ratunku.
Przypomniała bhym sobie, ale sie bardzo spiesze, musze już wychodzić. Zmykam.

Buuu...biedny żółwik :shake:

A o Lusie jakieś telefony były ? Czy narazie cisza ?

Posted

Ziutka napisał(a):
Buuu...biedny żółwik :shake:

Noooo jak pozałatwiałam to i owo, jak już głowizna spokojna, to mi się i przypomniało na co to żółwisko zmarło. Wyobraź sobie, na sepsę :crazyeye:
Żółw i na ludzka chorobę. Nie wiedziałam, że na to draństwo i zwierzaki mogą chorować.

Ziutka napisał(a):
...A o Lusie jakieś telefony były ? Czy narazie cisza ?

Był dzisiaj jeden telefon, akurat jak byłam z tymi olkuskimi psiakami u mojej wetki. Podałam adres e-mail, żeby napisała, to jej poślę ankietę do wypełnienia, ale przekopuję się przez 3 strony korespondencji na razie nie natknęłam się na taki e-mail.

Posted

elik napisał(a):
Noooo jak pozałatwiałam to i oto, jak już głowizna spokojna, to mi sie i przypomniało na co żółwisko zmarło, wyobraź sobie, na sepsę :crazyeye: Żółw i na ludzka chorobę. Nie wiedziałam, że na to i zwierzaki mogą chorować.

Kurcze, ja też bym w życiu nie pomyślała, że może zwierzak na sepsę chorować, proszę bardzo jaka ciekawostka :crazyeye:

elik napisał(a):
Był dzisiaj jeden telefon, akurat jak byłam z tymi olkuskimi psiakami u mojej wetki. Podałam adres e-mail, żeby napisała, to jej poślę ankietę do wypełnienia, ale przekopuję się przez 3 strony korespondencji na razie nie natknęłam się na taki e-mail.

Może się jeszcze dokopiesz :evil_lol: albo ten ktoś nie napisał, znaczy się, że domek nie wart Lusieńki :loveu:

Posted

Ziutka napisał(a):
...Może się jeszcze dokopiesz :evil_lol: albo ten ktoś nie napisał, znaczy się, że domek nie wart Lusieńki :loveu:

Ja raczej za tym drugim optuję :roll:

Posted

elik napisał(a):
Ja raczej za tym drugim optuję :roll:

Jeszcze się ktoś odezwie napewno :)
A jak nie, to się ślicznotkę ogłosi jeszcze raz i domeczek znajdzie :cool3:

A co u niej tak na marginesie ? :loveu:
Jak się pannica miewa ?

Posted

Ziutka napisał(a):
Jeszcze się ktoś odezwie napewno :)
A jak nie, to się ślicznotkę ogłosi jeszcze raz i domeczek znajdzie :cool3:

A co u niej tak na marginesie ? :loveu:
Jak się pannica miewa ?

Kurcze nie wiem co sie ostatnio dzieje. Pisze post, a on sie nie pojawia. Zazwyczaj juz jestem na innym watku i nie wiem, że sie nie pojawił. Tak jak teraz. Odpisałam co u Lusi klepnęłam - wyślij odp - i nie czekając jak sie pojawi pobiegłam na inny watek. Teraz tu przychodzę i nie ma mojego postu?
Lusi bdb grzeczna, piękna dziewuszka, delikatna, całuśna. Ktoś będzie miał z niej pociechę wielką.

Ja mam takie śliczne jej zdjęcia, a widziałam w ogłoszeniach te jeszcze ze schronu :(
Choćby to

czy to

Ziuteczko, czy nie dałoby się podmienić zdjęć. Od zdjęć właśnie zależy skutek ogłoszenia. Plisss

Posted

elik napisał(a):
Ti pierwsze faktycznie jest, ale to drugie to już inne. Podobne, ale inne. Ale faktycznie niewielka różnica. Marudzę tak, że ino w eb :)

To nie marudź ciotka :mad: :eviltong:
Nikt nie dzwonił jak rozumiem, sensowny ?

Cykaj nowe fotki, jak coś, ogłosimy Lusię drugi raz i tak do skutku :cool3:
A gdzie fotki i wątek nowych tymczasów ? Tej piętnastki ?

Posted

Ziutka napisał(a):
To nie marudź ciotka :mad: :eviltong:
Nikt nie dzwonił jak rozumiem, sensowny ?

Cykaj nowe fotki, jak coś, ogłosimy Lusię drugi raz i tak do skutku :cool3:
A gdzie fotki i wątek nowych tymczasów ? Tej piętnastki ?

No przeca uś nie marudzem.Dzwoniła wczoraj jakaś babka z Podgórza, a dzisiaj jej chuop i kcom mojom Lusieneczke wzionć, bo im odeszedł jajnik, ale cos mi sie nie podobiom.
Lusia jeszcze trochu poczeka :)

Posted

elik napisał(a):
No przeca uś nie marudzem.Dzwoniła wczoraj jakaś babka z Podgórza, a dzisiaj jej chuop i kcom mojom Lusieneczke wzionć, bo im odeszedł jajnik, ale cos mi sie nie podobiom.
Lusia jeszcze trochu poczeka :)

a to nie dawaj. niech wezmá mniej wychuchaná psinké w potrzebie ;ppp

Dziéki Ziutko za ogloszenia, maszyna od ogloszen jezdes!

Posted

emilia2280 napisał(a):

Dziéki Ziutko za ogloszenia, maszyna od ogloszen jezdes!

Nie dziękować :cool3: tylko słać, jak macie jakieś psiaki do ogłoszeń ;)