toyota Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 (edited) Sunia 3 dni temu została pogryziona. Pracownik zauważył podczas karmienia, że kapie jej z pyszczka krew. Obrażenia były na tyle poważne, że została przeniesiona do izolatki. Jest to starsza, maleńka suczka, umęczona życiem. Zdjęcia sprzed pogryzienia. Jutro postaram się o aktualne :( : Edited July 15, 2013 by toyota Quote
Gosiapk Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Czy ona w te mrozy jest w budzie zewnętrznej? Quote
toyota Posted February 2, 2012 Author Posted February 2, 2012 (edited) Gosiapk napisał(a):Czy ona w te mrozy jest w budzie zewnętrznej? W tej chwili jest w izolatce, nie mam pojęcia jakie tam są warunki. Zapewne siedzi w klatce. Edited February 2, 2012 by toyota Quote
Gosiapk Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Dobrze, że jest w izolatce i nie marznie na zewnątrz. Quote
Akrum Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 dobrze, że mała ma już swój wątek. może łatwiej będzie teraz jej pomóc, znów ściągniemy tu ciotki, moze znajdzie sie jakieś DT... jeśli jest mocno pogryziona, to powinna mieć teraz odpowiednią opiekę. Mam nadzieję, że wet ją widział i oczyścił chociaż rany, podał jakieś środki przeciwbólowe? chociaż pamiętając sytuację mojego tymczasowego Kubusia, który po pogryzieniu siedział trzy dni z na pół oderwanym, już prawie martwym uchem w kojcu, bez pomocy weta... to nic mnie nie zdziwi. Quote
Guest monia3a Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Jestem. Póki co nie mogę pomóc,bo mam chorego szczeniaka na DT Quote
agatamakowska6@wp.pl Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 witam się u was trzymam kciuki za małą Quote
malagos Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 toyotka, juz tę sunię gdzieś widziałam, na którymś wątku ją pokazałaś, prawda? Ma coś z oczkiem, 3 powieka, czy jakaś narośl? Quote
Guest monia3a Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Ona na drugim zdjęciu wygląda na taką troszkę jamnikowatą, co ?? Quote
Gosiapk Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 monia3a napisał(a):Ona na drugim zdjęciu wygląda na taką troszkę jamnikowatą, co ?? Tez mi sie tak wydaje. Można by ją ogłaszać jako mix jamnika :) Quote
Guest monia3a Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Najbardziej jej potrzebny jest DT. Kto może jej go dać ?? Quote
toyota Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 malagos napisał(a):toyotka, juz tę sunię gdzieś widziałam, na którymś wątku ją pokazałaś, prawda? Ma coś z oczkiem, 3 powieka, czy jakaś narośl? Tak, na wątku Okruszki, która znalazła DS: http://www.dogomania.pl/threads/221575-Okruszek-w-schronisku. Dziewczyny zasugerowały, żeby zrobić tej małej odzielny wątek. Niestety nie udało mi się zrobić jej zdjęć dzisiaj. Byłam w schronisku po inną suczkę (Farcię) i wiozłam ją dzisiaj na RTG, ale tak dużo czasu spędziłam w tej lecznicy, że jak wóciłam wszystkie pomieszczenia w schronie były pozamykane. Quote
malagos Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Ciekawe, jak ta mała..........Czy choć opatrzono jej te rany? Quote
feliksik Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 jestem z wątku Okruszki - zapisuję także maleństwo Quote
toyota Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Niestety nie byłam w stanie tam dojechać. Schronisko jest czynne tylko do godziny 16, więc muszę jeździć tam w godzinach pracy i nie zawsze mogę. Quote
malagos Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 to czekamy na wieści, oby dobre.......... Quote
malagos Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Martwię sie o nią, czy nie została bez pomocy?.... Quote
Gosiapk Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 też się zastanawiam; Przydałyby się nowe zdjęcia i więcej info o niej, może ktoś mógłby zrobic jej FB? Quote
toyota Posted February 11, 2012 Author Posted February 11, 2012 Sunia już w DS. Mieszka w bloku, śpi w łóżku, umie chodzić na smyczy, utrzymuje czystość. Adoptowali ją starsi Państwo :). Quote
Recommended Posts