Cantadorra Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 ocelot napisał(a):Wecie co? warto walczyć:) Warto, bo przynajmniej jest szansa, że się wygra, a jak nie walczysz, to takiej szansy nie masz wcale :) Ależ mi Er/Momik poprawił humor na wieczór :) Quote
Paula95 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Nawet nie wiem, co powiedzieć. Tak się ogromnie cieszę. :) Quote
Tymonka Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 Cantadorra napisał(a):Nareszcie dobre wiadomości, tak bardzo się cieszę :) Czy możemy już się tak na dobre cieszyć? Jak dalej dbać o niego, żeby to cholerstwo nie wróciło? Jakaś karma, leki, czy co? Jutro rano zrobią kolejne badania krwi , żeby sprawdzić czy kreatynina i mocznik nie wzrastają po odstawieniu kroplówek , jeśli wzrosną znaczy ,że trzeba go jeszcze popłukać , jeśli nie to przechodzimy na leki doustne , maluch czuje się lepiej , zaczął dreptać , pić i z tego co zrozumiałam jeść . Karma RC renal lub hils . Zaraz będę zamawiać . Quote
Tymonka Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 Cantadorra napisał(a):Warto, bo przynajmniej jest szansa, że się wygra, a jak nie walczysz, to takiej szansy nie masz wcale :) Ależ mi Er/Momik poprawił humor na wieczór :) Moje psy się po kontach pochowały jak pani wpadła do kuchni i najpierw piszczała i skakała , a później zaczęła ryczeć :D:D Quote
Alicja Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Anja2201 napisał(a):kreatynina 0,89 norma 0,70 ,mocznik 51 norma 49 . Nie wierze !!!!Lekarz chyba ogłuchł od moich krzyków radości Ocelot zresztą chyba też . Nasz maluch jest właściwie zdrowy , oczywiście nadal będzie pod opieką wet , badania będziemy robić często , ale już nie ma zagrożenia , dzisiaj jeszcze go na wszelki wypadek popłuczą , ale już jutro go chyba będę odbierać , mam rano dzwonić . Nie moge uwierzyć !!!! To jest cud !!!! :bigcool::bigcool: :calus: Anja2201 napisał(a):Jutro rano zrobią kolejne badania krwi , żeby sprawdzić czy kreatynina i mocznik nie wzrastają po odstawieniu kroplówek , jeśli wzrosną znaczy ,że trzeba go jeszcze popłukać , jeśli nie to przechodzimy na leki doustne , maluch czuje się lepiej , zaczął dreptać , pić i z tego co zrozumiałam jeść . Karma RC renal lub hils . Zaraz będę zamawiać . :kciuki: Quote
Tymonka Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 ja dzisiaj chyba oszaleję ze szczęścia :):) Quote
RuletkaK Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Anja2201 napisał(a):ja dzisiaj chyba oszaleję ze szczęścia :):) :iloveyou::iloveyou: Tak się cieszę :) Cały dzień myślałam o chłopaku :loveu: Quote
azalia Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Cieszę się jak wariatka,radość nie do opisania. Już mi się nawet imię zaczęło podobać,Momo,Momik,fajnie. Mojemu psu,jak miał chory ogon bardzo wzrósł mocznik i kreatynina. Lekarz powiedział,że stan zapalny tak wpłynął,po lekach się wszystko unormowało i już nie wróciło.A ja oczywiście zakupiłam wór karmy nerkowej, która później okazała się zbędna,bo mocznik spadł poniżej normy. Pewnie te chore łapki i ogólne osłabienie miało też wpływ na wyniki. Także,może nie kupujcie dużego wora karmy,lepiej dokupić. Quote
Tymonka Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 azalia , tu nerki jednak zostały lekko uszkodzone , najprawdopodobniej narkoza je uszkodziła , lekarz zalecił taką dietę do końca życie , a na pewno przez najbliższe parę lat . Quote
renatka_s Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Super wiadomość, nie wiem co napisać, ale ogromnie się cieszę, wierzyłam, że się uda:multi: Quote
MALWA Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Pełnia szczęścia! Momo przechytrzył... przede wszystkim okrutny los... Quote
marra Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Super wiadomośći :) Momo trzymaj się dzielnie :) Quote
Tymonka Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 i znów złe wiadomości :( dzisiejsze wyniki - kreatynina 6,61 mocznik 300 za godzinę mam dzwonić co dalej , mały znów pod kroplówką :( Quote
renatka_s Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 No nie, a już myślałam, że wszystko będzie dobrze:-( Quote
Tymonka Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 dzwoniłam do tej kliniki w Lublinie , mają do mnie oddzwonić w ciągu godziny co proponują , to specjaliści od nerek . Quote
azalia Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 No,ale kreatynina w normie,a ponoć ona jest ważniejsza,no cóż czekamy na decyzję. Quote
Tymonka Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 azalia napisał(a):No,ale kreatynina w normie,a ponoć ona jest ważniejsza,no cóż czekamy na decyzję. Kreatynina jest podwyższona o 5 jednostek , to bardzo dużo :( Rozmawiałam z lekarzem , wczorajsze wyniki nie były wiarygodne bo krew była rozrzedzona płynem z kropłowek , dlatego były takie dobre , wiarygodne są te dzisiejsza czyli : kreatynina 6,61 mocznik 300 co oznacza , że od środy nastąpiła poprawa , a dzisiaj żadnego pogorszenia nie było , rzeczywisty spadek to kreatynina o 4,72 jednostki , a mocznik o 290 jednostek . Quote
MALWA Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Anja2201 napisał(a):Kreatynina jest podwyższona o 5 jednostek , to bardzo dużo :( Rozmawiałam z lekarzem , wczorajsze wyniki nie były wiarygodne bo krew była rozrzedzona płynem z kropłowek , dlatego były takie dobre , wiarygodne są te dzisiejsza czyli : kreatynina 6,61 mocznik 300 co oznacza , że od środy nastąpiła poprawa , a dzisiaj żadnego pogorszenia nie było , rzeczywisty spadek to kreatynina o 4,72 jednostki , a mocznik o 290 jednostek . Kurcze, za szybko sie ucieszyłam! Ale chłopak jest młody, będzie walczyć, musi , jest silny... Ania, to w sumie jest jakaś poprawa czy nie, bo chyba już nei rozumiem, czy jest tak jak było, bo coś mi sę zdaje, ze teraz to jednak mniejsze wartości widzę niż wcześniej .... Quote
Selenga Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Moja sunia kpod koniec życia miała kłopoty z nerkami i mocznicę tak zaawansowaną, że weci nie dawali jej szans przeżycia. Uparłam się żeby ją leczyć i się udało. Ale była płukana kroplówkami przez dwa tygodnie, na początku 2 razy dziennie a jak się wyniki poprawiły to raz. Żyła potem jeszcze kilka lat zanim ją nowotwór wątroby wykończył. Jeżeli bez kroplówki wyniki się nie pogorszyły to chyba dobrze, to znaczy, że nerki pracują. Na pewno trzeba je wspomagać lekami i karmą i trzeba wypłukać toksyny, ale jeśli nerki pracują to jest nadzieja. Quote
Tymonka Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 MALWA napisał(a):Kurcze, za szybko sie ucieszyłam! Ale chłopak jest młody, będzie walczyć, musi , jest silny... Ania, to w sumie jest jakaś poprawa czy nie, bo chyba już nei rozumiem, czy jest tak jak było, bo coś mi sę zdaje, ze teraz to jednak mniejsze wartości widzę niż wcześniej .... Jest poprawa , ale nie taka jak myśleliśmy wczoraj , kreatynina spadła z 11,33 na 6,61 a mocznik z 590 na 300 . Rozmawiałam z panią doktor z Lublina (klinika specjalizująca się w chorobach nerek ) zaleciła dodatkowe badania , mają być jeszcze dzisiaj , jutro rano mam jej przekazać wyniki i będziemy dumać co dalej . Quote
MALWA Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Dzięki za odpowiedź. To jestem teraz z WAMI, trzymam całym sercem za Momo, jego wyniki i dumanie... Quote
azalia Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Wierzę,że będzie dobrze. Ale zastanawiam się,dlaczego narkoza uszkodziła neki,może za dużo środka usypiającego. Quote
pucka69 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 (edited) No ten pierwszy wynik to mi się zbyt dobry wydał. Ale po drugim widać że następuje poprawa. I oby tak dalej! A zrobiłam mu taki bazarek z psimi ciastkami : http://www.dogomania.pl/threads/223141-W%C4%85tr%C3%B3bkowe-ciastka-dla-ps%C3%B3w-na-leczenie-Momo-do-22.02 Edited February 14, 2012 by pucka69 Quote
Recommended Posts