Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hahaha płacze z tych cytatów :( w ogóle ta ksywa Culineo lol :D

chociaż do zlotu może go trochę wygolę to będzie łysolem, a nie kudłaczem.

i nikt nie będzie musiał go wtedy czesać hihi :)

czuję się wspaniale z myślą, że nie biorę mojego psa, bo nad morze to chyba bym zginęła zamartwiając się podróżą :D

• Replies 759
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gops, pamiętaj jednak, że to jest zlot i psy raczej na smyczach nie będą cały czas :) Nawet jak ktoś nad psem panuje, to przecież nie uniknie się kontaktu. Mój pies np trzyma się mnie jak pracujemy - przestajemy pracować i idzie szukać przygód, odwołam go to przyleci, ale dostanie smaka i poleci znowu. Zobaczę, jak będzie z posłuszeństwem u niego w sierpniu, najwyżej będzie na lince, ale jak będzie odwoływalny, to go na smyczy trzymać nie będę cały czas.
Tym bardziej, że teren ogrodzony.

Posted

dog193 napisał(a):
Gops, pamiętaj jednak, że to jest zlot i psy raczej na smyczach nie będą cały czas :) Nawet jak ktoś nad psem panuje, to przecież nie uniknie się kontaktu. Mój pies np trzyma się mnie jak pracujemy - przestajemy pracować i idzie szukać przygód, odwołam go to przyleci, ale dostanie smaka i poleci znowu. Zobaczę, jak będzie z posłuszeństwem u niego w sierpniu, najwyżej będzie na lince, ale jak będzie odwoływalny, to go na smyczy trzymać nie będę cały czas.
Tym bardziej, że teren ogrodzony.

raczej chodziło mi o to żeby psy szukające zaczepki nie latały bez kontroli , mały , młody fox raczej na moim psie nie zrobi wrażenia ;)
ja wymagam i od siebie i od innych , jeśli moja będzie wariować to będzie na lince , i oczekuje tego od innych , nie mówię o psach które na pewno nie będą się burzyć .ale wolałabym uniknąć problemów .
zresztą może się okazać że moja będzie zbyt wystraszona by być agresywna :lol:
i to by było chyba najlepsze.

Posted

gops napisał(a):
ja od razu mówiłam żeby pilnować swoich suczek aby nie podchodziły do mnie i mojej ;) ewentualnie na smyczach nie luzem bo różnie się skończyć może .
jak każdy będzie swojego psa pilnował to dla mnie się super zapowiada, bo nie zniosę biegających luzem bez kontroli psów , albo jak się ktoś spiję i psa ma gdzieś ..
mam nadzieję że nie będzie tak źle :evil_lol:

Gops, ja (i pozostali za pewne też) swojego psa nie mam zamiaru trzymać cały zlot. Mała jest w 100% odwoływalna, ale zawsze może sie zdarzyć, że ja nie zauważę i a nóż podejdzie. Pilnowanie, pilnowaniem, ale jedziemy tam wypocząć, i my i psy, wiec wydaje mi się, że one też zasłużyły sobie na trochę luzu.
Bierz Misie jak najbardziej, będzie to dobra lekcja dla niej, ale nie stawiaj tym samym właścicieli wszystkich suk w niefajnej sytuacji.

Posted

może faktycznie źle napisałam , bo miało to być w innym sensie ;)
nie lubię tylko jak psy biegają luzem bez żadnej kontorli i co rusz podchodzą , co innego jak zdarzy się to raz czy dwa danemu psu a co innego jak co chwila a właściciel ma to gdzieś , stąd wolałam napisać za w czasu .
byłam juz raz na zlocie i było kilka takich psów ;) tylko wtedy mi one mi nie przeszkadzały .

Posted

Jakbyśmy jechali, to musiałabym mu kupić porządny kaganiec, bo teraz ma taki na odczepkę skórzany...
Jestem ciekawa jakby Misia na mojego zareagowała, bo on uwielbia podbiec do psa, pozaczepiać, a potem olać. :P
Jetsan byłby cały czas na lince oczywiście :D Chociaż jak ten teren dobrze ogrodzony, to chętnie robiłby za stróża :evil_lol:

Posted

Naklejka napisał(a):
Jakbyśmy jechali, to musiałabym mu kupić porządny kaganiec, bo teraz ma taki na odczepkę skórzany...
Jestem ciekawa jakby Misia na mojego zareagowała, bo on uwielbia podbiec do psa, pozaczepiać, a potem olać. :P
Jetsan byłby cały czas na lince oczywiście :D Chociaż jak ten teren dobrze ogrodzony, to chętnie robiłby za stróża :evil_lol:

mamy super psiego kumpla niufka pies koło 80kg samiec , ciągle ja podrywa :lol:
a ona udaje zadziorna , tu niby merda ogonem , wygłupia się a jak tamten chcę zajżec pod ogon to go za morde łapie i straszy , a tamten wielkie cielsko odskakuję i zdziwiona marysia o co chodzi ;) więc myślę że duże samce nie stanowia żadnego problemu . zresztą raczej żadne samce nie stanowią .

nie gadajcie za dużo bo ja muszę już iść :evil_lol: żebym jutro nie nadrabiała nie wiadomo ile :eviltong:

Posted

mój ma problem z dużymi psami, a tu widzę same duże będą :D

chociaż na ostatnim zlocie z tego co pamiętam nie zaczepiał pierwszy, biegał z Lu i Dolcem i spięć nie było. Więc mam nadzieje, że tym razem będzie podobnie :D

Posted

[quote name='dogomanka_']w kolejce na najpiękniejszego psa zlotu ustawiam mojego kudłacza. :diabloti: chociaż do zlotu może go trochę wygolę to będzie łysolem, a nie kudłaczem. :diabloti:
Jakiej, przepraszam KOLEJCE? Najpiękniejszy, najmądrzejszy i najzajebistszy jest tylko jeden pies:diabloti:
[quote name='dogomanka_']
Karilka, jesteś miszczuniem bezinteresowności. :diabloti:

:roll:
[quote name='Avaloth']też tak uważam :diabloti:
.
...:oops:

:evil_lol:

[quote name='C&B']
Burżuje, myślicie, że nikt mnie nie zje na zlocie, jak suka będzie spała przed domkiem uwiązana? :cool1: Bo inaczej to ja tego nie widzę :roll:
pekińczyk? Może go zjeść ten wielki Kot, co polował na psy.

"CO ZA BUC KUPIŁ MOZZARELLE???:evil_lol:"

[quote name='C&B']myślisz, że towarzystwo dogomaniaków jest godne go w ogóle poznać? :diabloti: skoro on taki zajebisty jest :evil_lol:
Ale nie TAK zajebisty.:cool3:
[quote name='Naklejka']Jakbyśmy jechali, to musiałabym mu kupić porządny kaganiec, bo teraz ma taki na odczepkę skórzany...

To lepiej z nami tego nie próbuj sprawdzać.
Taa.. ja bierem kolce. I krótszy łańcuch.

Posted

Tak, tak Karilka, pekinczyk :evil_lol:
Nie, moje drugie zło :evil_lol:

Phi, a moja suka w żadnej kolejce się nie ustawia - ona już wie, że i tak jest najzajebistsza :cool1:

Posted

Marta a Ty tylko z Aresem czy jeszcze z Maylo albo TZ z pozostałą dwójką?

Karilka z Dog 1 9 3 się chyba na zlocie pobiją który pies jest bardziej zajebisty :diabloti: i widzę że nie tylko one xd

Posted

Karilka napisał(a):
Jakiej, przepraszam KOLEJCE? Najpiękniejszy, najmądrzejszy i najzajebistszy jest tylko jeden pies:diabloti:

Właśnie właśnie :diabloti: Jupi wygrywa w przedbiegach :D

Karilka napisał(a):
Ale nie TAK zajebisty.:cool3:

No, przeca wiadomo, że jeszcze bardziej ;)

Mój zajebisty foks rozciął sobie łapę na jakimś dziadostwie i myślałam, że się mi wykrwawi, krew się strumieniem lała... Tylko widziałam, jak się śnieg czerwony robi. A teraz robi minę pokrzywdzonego pieseczka i myśli, że go za to wpuszczę do pokoju :diabloti: Nie ma tak dobrze, dopiero jak będę iść spać.

Posted

[quote name='Marta_Ares']własnie pies, a nie mini kucyk :evil_lol:
No przynajmniej. Dogo i hipoterapia w jednym. Biznes się kręci.
Nie wiem jaki biznes można rozkręcić na parówko-szczurku... Chyba grillowy. Hahaha

[quote name='Avaloth']
Karilka z Dog 1 9 3 się chyba na zlocie pobiją który pies jest bardziej zajebisty :diabloti: i widzę że nie tylko one xd
Ja tam dogową bardzo lubię i uważam, że prawda jest tylko jedna :).
[quote name='dog193']Właśnie właśnie :diabloti: Jupi wygrywa w przedbiegach :D

Mój zajebisty foks rozciął sobie łapę na jakimś dziadostwie

Za wysokie progi w tym przedbiegu :D

[quote name='dog193'] A teraz robi minę pokrzywdzonego pieseczka i myśli, że go za to wpuszczę do pokoju :diabloti: Nie ma tak dobrze, dopiero jak będę iść spać.
A ja zaraz będe robiła taką mine do mojego zajebistego psa, żeby choć kawałek sunął doopsko i oddał fragment kołdry. Ehh...

Posted

A tak bardzo konkretnie... jak i kiedy można zgłaszać swoją chęć uczestnitwa (potwierdoną wpłatą zaliczki)
Bo faktycznie z tego typu inprezami jest tak, ze na półroku przed terminem jest masa zainteresowanych a jak sie termin zbliża i trzeba wpłacić kase to bywa z tym róznie.
Osoby majace w tym czasie wakacje mają dość komfortową sytuację....
Osoby pracujace muszą natomiast zaplanować urlop.

Jak wiecie jestem początkujacy na tym forum ale bardzo chetnie poznam dogomaniaków i ich dogi.
Kto jest organizatorem tego zlotu?

Posted

[quote name='unkasyr']A tak bardzo konkretnie... jak i kiedy można zgłaszać swoją chęć uczestnitwa (potwierdoną wpłatą zaliczki)
Bo faktycznie z tego typu inprezami jest tak, ze na półroku przed terminem jest masa zainteresowanych a jak sie termin zbliża i trzeba wpłacić kase to bywa z tym róznie.
Osoby majace w tym czasie wakacje mają dość komfortową sytuację....
Osoby pracujace muszą natomiast zaplanować urlop.

Jak wiecie jestem początkujacy na tym forum ale bardzo chetnie poznam dogomaniaków i ich dogi.
Kto jest organizatorem tego zlotu?
Organizatorem jak na ten moment jest ulvhedinn.
Chęć uczestnictwa zgłasza się tu, na wątku, jak tylko Ulv ustali szczegóły co do terminu, ceny i ilości miejsc.

w chińskiej restauracji dobrze płacą :P

Podobno lipa jakaś. 35zł od dużego, mięsistego psa. Chyba sie nie kalkuluje:eviltong:

Typowe dogomaniaczki :diabloti:

Posted

Moj ukochany Bobolin:) Az zaczynam zalowac, ze sprzedalam inf o tym miejscu tutaj przez Olka, i na owczarkowym forum ;)

Pozdrowcie Agnieszke jak tam bedziecie:) Pametajcie tez, ze jej maz jest wetem ;p

W sprawie dojazdu... Pociag do Sławna. Z tej stacji jezdzi mini pociag ;) Kursuje do Darlowa. Bilet jakies grosze kosztuje plus 4zl za psa. Z darlowa mozna isc w kierunku plazy i plaza do Bobolina. Lepsza opcja, ale trzeba wiedziec gdzie szukac plazy, ktora niestety jest pilnowana i ma "zakaz wstepu dla psow". Ale ja temtedy wchodzilam czy wychodzilam kilka krotnie z dwoma psami ;). Mozna isc tez droga 5km- nie polecam. Szczegolnie w srodku dnia. Badz przy stacji Darlowo jest postoj pks. Sa tam dwa rozne pksy! W obydwu troche marudzili, ale z psami nas zabrali! (2009 nie bylo problemu z psami w pks, w 2010 zaczeli marudzic;/).

Las macie niedaleko. Dojscie proste. Polne drogi prowadza. Aczkolwiek do tego lasu nie doszlam ;) Chociaz bylam blisko.

W Dabkach macie tez troche lasu i jezioro. No i piekne miejsce, w ktorym laczy sie jezioro z morzem!

Dodam, ze domki u Agnieszki to nie jedyne fajne miejsce:) Raz bylam u niej(po tmy pobycie dostaliscie inf o tym miejscu tak jak owczarkarze) a innym razem bylam pod namiotem w innym miejscu. Rownie swietnym i przyjaznym psom:)