anka11 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 hahaha płacze z tych cytatów :( w ogóle ta ksywa Culineo lol :D chociaż do zlotu może go trochę wygolę to będzie łysolem, a nie kudłaczem. i nikt nie będzie musiał go wtedy czesać hihi :) czuję się wspaniale z myślą, że nie biorę mojego psa, bo nad morze to chyba bym zginęła zamartwiając się podróżą :D Quote
dog193 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Gops, pamiętaj jednak, że to jest zlot i psy raczej na smyczach nie będą cały czas :) Nawet jak ktoś nad psem panuje, to przecież nie uniknie się kontaktu. Mój pies np trzyma się mnie jak pracujemy - przestajemy pracować i idzie szukać przygód, odwołam go to przyleci, ale dostanie smaka i poleci znowu. Zobaczę, jak będzie z posłuszeństwem u niego w sierpniu, najwyżej będzie na lince, ale jak będzie odwoływalny, to go na smyczy trzymać nie będę cały czas. Tym bardziej, że teren ogrodzony. Quote
gops Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 dog193 napisał(a):Gops, pamiętaj jednak, że to jest zlot i psy raczej na smyczach nie będą cały czas :) Nawet jak ktoś nad psem panuje, to przecież nie uniknie się kontaktu. Mój pies np trzyma się mnie jak pracujemy - przestajemy pracować i idzie szukać przygód, odwołam go to przyleci, ale dostanie smaka i poleci znowu. Zobaczę, jak będzie z posłuszeństwem u niego w sierpniu, najwyżej będzie na lince, ale jak będzie odwoływalny, to go na smyczy trzymać nie będę cały czas. Tym bardziej, że teren ogrodzony. raczej chodziło mi o to żeby psy szukające zaczepki nie latały bez kontroli , mały , młody fox raczej na moim psie nie zrobi wrażenia ;) ja wymagam i od siebie i od innych , jeśli moja będzie wariować to będzie na lince , i oczekuje tego od innych , nie mówię o psach które na pewno nie będą się burzyć .ale wolałabym uniknąć problemów . zresztą może się okazać że moja będzie zbyt wystraszona by być agresywna :lol: i to by było chyba najlepsze. Quote
Ola164 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 gops napisał(a):ja od razu mówiłam żeby pilnować swoich suczek aby nie podchodziły do mnie i mojej ;) ewentualnie na smyczach nie luzem bo różnie się skończyć może . jak każdy będzie swojego psa pilnował to dla mnie się super zapowiada, bo nie zniosę biegających luzem bez kontroli psów , albo jak się ktoś spiję i psa ma gdzieś .. mam nadzieję że nie będzie tak źle :evil_lol: Gops, ja (i pozostali za pewne też) swojego psa nie mam zamiaru trzymać cały zlot. Mała jest w 100% odwoływalna, ale zawsze może sie zdarzyć, że ja nie zauważę i a nóż podejdzie. Pilnowanie, pilnowaniem, ale jedziemy tam wypocząć, i my i psy, wiec wydaje mi się, że one też zasłużyły sobie na trochę luzu. Bierz Misie jak najbardziej, będzie to dobra lekcja dla niej, ale nie stawiaj tym samym właścicieli wszystkich suk w niefajnej sytuacji. Quote
gops Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 może faktycznie źle napisałam , bo miało to być w innym sensie ;) nie lubię tylko jak psy biegają luzem bez żadnej kontorli i co rusz podchodzą , co innego jak zdarzy się to raz czy dwa danemu psu a co innego jak co chwila a właściciel ma to gdzieś , stąd wolałam napisać za w czasu . byłam juz raz na zlocie i było kilka takich psów ;) tylko wtedy mi one mi nie przeszkadzały . Quote
Naklejka Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Jakbyśmy jechali, to musiałabym mu kupić porządny kaganiec, bo teraz ma taki na odczepkę skórzany... Jestem ciekawa jakby Misia na mojego zareagowała, bo on uwielbia podbiec do psa, pozaczepiać, a potem olać. :P Jetsan byłby cały czas na lince oczywiście :D Chociaż jak ten teren dobrze ogrodzony, to chętnie robiłby za stróża :evil_lol: Quote
gops Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Naklejka napisał(a):Jakbyśmy jechali, to musiałabym mu kupić porządny kaganiec, bo teraz ma taki na odczepkę skórzany... Jestem ciekawa jakby Misia na mojego zareagowała, bo on uwielbia podbiec do psa, pozaczepiać, a potem olać. :P Jetsan byłby cały czas na lince oczywiście :D Chociaż jak ten teren dobrze ogrodzony, to chętnie robiłby za stróża :evil_lol: mamy super psiego kumpla niufka pies koło 80kg samiec , ciągle ja podrywa :lol: a ona udaje zadziorna , tu niby merda ogonem , wygłupia się a jak tamten chcę zajżec pod ogon to go za morde łapie i straszy , a tamten wielkie cielsko odskakuję i zdziwiona marysia o co chodzi ;) więc myślę że duże samce nie stanowia żadnego problemu . zresztą raczej żadne samce nie stanowią . nie gadajcie za dużo bo ja muszę już iść :evil_lol: żebym jutro nie nadrabiała nie wiadomo ile :eviltong: Quote
zootechniczka Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Za to mojemu Jetsan może nie przypaść do gustu. Choć do takiego wielkiego to raczej nie zacznie.Ale ja już będę tego mojego łobuza pilnować więc myślę że nie będzie problemu. Quote
Marta_Ares Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 mój ma problem z dużymi psami, a tu widzę same duże będą :D chociaż na ostatnim zlocie z tego co pamiętam nie zaczepiał pierwszy, biegał z Lu i Dolcem i spięć nie było. Więc mam nadzieje, że tym razem będzie podobnie :D Quote
Karilka Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='dogomanka_']w kolejce na najpiękniejszego psa zlotu ustawiam mojego kudłacza. :diabloti: chociaż do zlotu może go trochę wygolę to będzie łysolem, a nie kudłaczem. :diabloti: Jakiej, przepraszam KOLEJCE? Najpiękniejszy, najmądrzejszy i najzajebistszy jest tylko jeden pies:diabloti: [quote name='dogomanka_'] Karilka, jesteś miszczuniem bezinteresowności. :diabloti: :roll: [quote name='Avaloth']też tak uważam :diabloti: . ...:oops: :evil_lol: [quote name='C&B'] Burżuje, myślicie, że nikt mnie nie zje na zlocie, jak suka będzie spała przed domkiem uwiązana? :cool1: Bo inaczej to ja tego nie widzę :roll: pekińczyk? Może go zjeść ten wielki Kot, co polował na psy. "CO ZA BUC KUPIŁ MOZZARELLE???:evil_lol:" [quote name='C&B']myślisz, że towarzystwo dogomaniaków jest godne go w ogóle poznać? :diabloti: skoro on taki zajebisty jest :evil_lol: Ale nie TAK zajebisty.:cool3: [quote name='Naklejka']Jakbyśmy jechali, to musiałabym mu kupić porządny kaganiec, bo teraz ma taki na odczepkę skórzany... Jestem ciekawa jakby Misia na mojego zareagowała, bo on uwielbia podbiec do psa, pozaczepiać, a potem olać. :P To lepiej z nami tego nie próbuj sprawdzać. Taa.. ja bierem kolce. I krótszy łańcuch. Quote
C&B Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Tak, tak Karilka, pekinczyk :evil_lol: Nie, moje drugie zło :evil_lol: Phi, a moja suka w żadnej kolejce się nie ustawia - ona już wie, że i tak jest najzajebistsza :cool1: Quote
Marta_Ares Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='Karilka']Najpiękniejszy, najmądrzejszy i najzajebistszy jest tylko jeden pies:diabloti: ARES :evil_lol: :loveu: :loveu: Quote
Marta_Ares Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='Karilka']Marta : PIES :P własnie pies, a nie mini kucyk :evil_lol: Quote
Avaloth Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Marta a Ty tylko z Aresem czy jeszcze z Maylo albo TZ z pozostałą dwójką? Karilka z Dog 1 9 3 się chyba na zlocie pobiją który pies jest bardziej zajebisty :diabloti: i widzę że nie tylko one xd Quote
dog193 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Karilka napisał(a):Jakiej, przepraszam KOLEJCE? Najpiękniejszy, najmądrzejszy i najzajebistszy jest tylko jeden pies:diabloti: Właśnie właśnie :diabloti: Jupi wygrywa w przedbiegach :D Karilka napisał(a):Ale nie TAK zajebisty.:cool3: No, przeca wiadomo, że jeszcze bardziej ;) Mój zajebisty foks rozciął sobie łapę na jakimś dziadostwie i myślałam, że się mi wykrwawi, krew się strumieniem lała... Tylko widziałam, jak się śnieg czerwony robi. A teraz robi minę pokrzywdzonego pieseczka i myśli, że go za to wpuszczę do pokoju :diabloti: Nie ma tak dobrze, dopiero jak będę iść spać. Quote
Marta_Ares Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Ares + Mayka resztę wstyd gdziekolwiek zabierać :D Quote
Naklejka Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Oj tam... mój też wstydu mi narobi :evil_lol: Quote
Karilka Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='Marta_Ares']własnie pies, a nie mini kucyk :evil_lol: No przynajmniej. Dogo i hipoterapia w jednym. Biznes się kręci. Nie wiem jaki biznes można rozkręcić na parówko-szczurku... Chyba grillowy. Hahaha [quote name='Avaloth'] Karilka z Dog 1 9 3 się chyba na zlocie pobiją który pies jest bardziej zajebisty :diabloti: i widzę że nie tylko one xd Ja tam dogową bardzo lubię i uważam, że prawda jest tylko jedna :). [quote name='dog193']Właśnie właśnie :diabloti: Jupi wygrywa w przedbiegach :D Mój zajebisty foks rozciął sobie łapę na jakimś dziadostwie Za wysokie progi w tym przedbiegu :D [quote name='dog193'] A teraz robi minę pokrzywdzonego pieseczka i myśli, że go za to wpuszczę do pokoju :diabloti: Nie ma tak dobrze, dopiero jak będę iść spać. A ja zaraz będe robiła taką mine do mojego zajebistego psa, żeby choć kawałek sunął doopsko i oddał fragment kołdry. Ehh... Quote
Marta_Ares Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 w chińskiej restauracji dobrze płacą :P Quote
Karilka Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Podobno lipa jakaś. 35zł od dużego, mięsistego psa. Chyba sie nie kalkuluje:eviltong: Quote
Asia&Kleo Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Marta_Ares napisał(a):Ares + Mayka resztę wstyd gdziekolwiek zabierać :D A ja tak bym chciała Mayloka zobaczyć:roll: Z moją suczą jak najbardziej by się dogadał :) Quote
unkasyr Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 A tak bardzo konkretnie... jak i kiedy można zgłaszać swoją chęć uczestnitwa (potwierdoną wpłatą zaliczki) Bo faktycznie z tego typu inprezami jest tak, ze na półroku przed terminem jest masa zainteresowanych a jak sie termin zbliża i trzeba wpłacić kase to bywa z tym róznie. Osoby majace w tym czasie wakacje mają dość komfortową sytuację.... Osoby pracujace muszą natomiast zaplanować urlop. Jak wiecie jestem początkujacy na tym forum ale bardzo chetnie poznam dogomaniaków i ich dogi. Kto jest organizatorem tego zlotu? Quote
Avaloth Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='unkasyr']A tak bardzo konkretnie... jak i kiedy można zgłaszać swoją chęć uczestnitwa (potwierdoną wpłatą zaliczki) Bo faktycznie z tego typu inprezami jest tak, ze na półroku przed terminem jest masa zainteresowanych a jak sie termin zbliża i trzeba wpłacić kase to bywa z tym róznie. Osoby majace w tym czasie wakacje mają dość komfortową sytuację.... Osoby pracujace muszą natomiast zaplanować urlop. Jak wiecie jestem początkujacy na tym forum ale bardzo chetnie poznam dogomaniaków i ich dogi. Kto jest organizatorem tego zlotu? Organizatorem jak na ten moment jest ulvhedinn. Chęć uczestnictwa zgłasza się tu, na wątku, jak tylko Ulv ustali szczegóły co do terminu, ceny i ilości miejsc. w chińskiej restauracji dobrze płacą :P Podobno lipa jakaś. 35zł od dużego, mięsistego psa. Chyba sie nie kalkuluje:eviltong: Typowe dogomaniaczki :diabloti: Quote
marmara_19 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Moj ukochany Bobolin:) Az zaczynam zalowac, ze sprzedalam inf o tym miejscu tutaj przez Olka, i na owczarkowym forum ;) Pozdrowcie Agnieszke jak tam bedziecie:) Pametajcie tez, ze jej maz jest wetem ;p W sprawie dojazdu... Pociag do Sławna. Z tej stacji jezdzi mini pociag ;) Kursuje do Darlowa. Bilet jakies grosze kosztuje plus 4zl za psa. Z darlowa mozna isc w kierunku plazy i plaza do Bobolina. Lepsza opcja, ale trzeba wiedziec gdzie szukac plazy, ktora niestety jest pilnowana i ma "zakaz wstepu dla psow". Ale ja temtedy wchodzilam czy wychodzilam kilka krotnie z dwoma psami ;). Mozna isc tez droga 5km- nie polecam. Szczegolnie w srodku dnia. Badz przy stacji Darlowo jest postoj pks. Sa tam dwa rozne pksy! W obydwu troche marudzili, ale z psami nas zabrali! (2009 nie bylo problemu z psami w pks, w 2010 zaczeli marudzic;/). Las macie niedaleko. Dojscie proste. Polne drogi prowadza. Aczkolwiek do tego lasu nie doszlam ;) Chociaz bylam blisko. W Dabkach macie tez troche lasu i jezioro. No i piekne miejsce, w ktorym laczy sie jezioro z morzem! Dodam, ze domki u Agnieszki to nie jedyne fajne miejsce:) Raz bylam u niej(po tmy pobycie dostaliscie inf o tym miejscu tak jak owczarkarze) a innym razem bylam pod namiotem w innym miejscu. Rownie swietnym i przyjaznym psom:) Quote
Recommended Posts