Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 759
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Avaloth']też tak uważam :diabloti:

ja do tej pory nie mam pojęcia z czego Wy tak wtedy piałyście, ale było śmiesznie :evil_lol:
ja też się coraz bardziej na zlot nakręcam.
jak to z czego? ze wszystkiego. :diabloti: z tego, że miałyście w kuchni Culineo, z opowieści Anki o tym jak to Wena załatwiając się strasznie piszczała, a Anka się pod ziemie zakopywała bo ludzie myśleli, że psa maltretuje. :diabloti: albo z waszych drzwi do łazienki też. :D

[quote name='gops']ja od razu mówiłam żeby pilnować swoich suczek aby nie podchodziły do mnie i mojej ;) ewentualnie na smyczach nie luzem bo różnie się skończyć może .
jak każdy będzie swojego psa pilnował to dla mnie się super zapowiada, bo nie zniosę biegających luzem bez kontroli psów , albo jak się ktoś spiję i psa ma gdzieś ..
mam nadzieję że nie będzie tak źle :evil_lol:
a jak mój kudłaty "podejdzie" do Twojej suki dosyć szybko, może wręcz na nią naskoczyć, to ona mu odwinie? bo on tak zazwyczaj nowe znajomości zaczyna, ale od razu psa zostawia w spokoju jeśli ten go nie atakuje. Niestety dalej nie mogę go tego oduczyć. :roll:

[quote name='Karilka']No przynajmniej. Dogo i hipoterapia w jednym. Biznes się kręci.
Nie wiem jaki biznes można rozkręcić na parówko-szczurku... Chyba grillowy. Hahaha
umarłam.:evil_lol:

[quote name='dog193']Jurek! Jasne, że Jurek :D
Kiedy to było? Pierwsze ognisko, drugie?

Haha, zgadza się, wygrywasz czajnik :diabloti:
pierwsze ognisko to było na bank. :diabloti:

[quote name='C&B']Jurek, Jurek :evil_lol: no, ale nie imie tu jest najwazniejsze :diabloti:
to sama idea jest najważniejsza. :evil_lol:

[quote name='Kava']ok, tam ale nie ma informacji jakie wymiary maja te domki.... a ja mam trzy psiaki....
nie wiem czy to dobrze funkcjonuje gdy 4 osoby i dziesiec psow na malej ilosci metrow kwadratowych przebywaja..
zapytaj Ulv, to ona chyba zazwyczaj ma ze sobą najwięcej psów i jakoś zawsze dawała radę. :diabloti:

znowu się trochę boję o to jak Dulux się będzie zachowywał, ale on na nieswoim terenie i wśród obcych jest o wiele mniej pewny siebie i raczej nie powinien sobie zaczynać z nikim, chyba jednak też w linkę jakąś zainwestuje, tak na wszelki wypadek. ;)
zlot zlot zlot :loveu: nie moge się doczekac. :D

Posted

To taj, jak mój... I ma teraz nadłamanego pazura, mam mu ograniczyć ruch przez tydzień - HAHAHA! Poza tym nie wiem, czy te pazur się przytwierdzi do łapy, on jest cały luźny...

Posted

dogomanka_ napisał(a):

a jak mój kudłaty "podejdzie" do Twojej suki dosyć szybko, może wręcz na nią naskoczyć, to ona mu odwinie? bo on tak zazwyczaj nowe znajomości zaczyna, ale od razu psa zostawia w spokoju jeśli ten go nie atakuje. Niestety dalej nie mogę go tego oduczyć. :roll:

nie będzie źle po to są smycze i kagańce w razie czego .

dog193 napisał(a):
To taj, jak mój... I ma teraz nadłamanego pazura, mam mu ograniczyć ruch przez tydzień - HAHAHA! Poza tym nie wiem, czy te pazur się przytwierdzi do łapy, on jest cały luźny...

moja miała już 2 razy wyrywanego pazura u weta bo wisiał z niewiadomych przyczyn , gdzieś na dworze sobie załatwiała.

Posted

gops napisał(a):
nie będzie źle po to są smycze i kagańce w razie czego .

moja miała już 2 razy wyrywanego pazura u weta bo wisiał z niewiadomych przyczyn , gdzieś na dworze sobie załatwiała.

z tym, że Dulux jak jest na smyczy rzuca sie 100% bardzej niz bez smyczy. Dlatego chciałam wczesniej zapytac czy w razie czego ona go tylko postraszy, czy od razu bedzie go atakowac bo jak na poczatku sie zraza do siebie to potem będzie źle chodzic na wspolne spacery itp. :)

Poza tym przypomnialo mi się jak tą pizze zamówiliśy i bleeee, niedobrze mi jak o niej myśle. :diabloti:

Posted

dogomanka_ napisał(a):
z tym, że Dulux jak jest na smyczy rzuca sie 100% bardzej niz bez smyczy. Dlatego chciałam wczesniej zapytac czy w razie czego ona go tylko postraszy, czy od razu bedzie go atakowac bo jak na poczatku sie zraza do siebie to potem będzie źle chodzic na wspolne spacery itp. :)
:

a no chyba że tak , ona tylko straszy jeśli pies nie dominuję/atakuję więc ewentualnie trochę futra wyrwie ale krzywdy nie zrobi , myślę że będzie jak najbardziej ok .
ona głównie suk nie lubi i też nie to że chcę zabić , lubi pyskówki i awantury , jak się będą 2 psy gryzły mogę być pewna że moja wskoczy w środek się gryźć obojętnie kogo aby była awantura . nie będzie tak źle , jeśli w domku nie będę miała większej suki która będzie prowokować lub reagować na prowokację mojej to poza domkiem będzie dobrze z resztą ,tylko to mieszkanie wspólne mnie martwi i ewentualne spacery luzem.

Posted

i mam jescze ważne pytanie !

na stronie ośrodka piszę że domki są 4-7 osobowe ale piszę również że mają 4 łózka ;) więc 3 osoby na podłodze? polówkach ? nie wiem na czym .
jak to było ostatnim razem ?

Posted

[quote name='gops']i mam jescze ważne pytanie !

na stronie ośrodka piszę że domki są 4-7 osobowe ale piszę również że mają 4 łózka ;) więc 3 osoby na podłodze? polówkach ? nie wiem na czym .
jak to było ostatnim razem ?

zapewne dostawki w formie rozkładanego fotela ;)

Ale ja zamawiam łóżko i to sporych rozmiarów na wypadek gdyby któryś z psów (nie licząc M.) postanowił ze mną spać, jak było to ostatnim razem :evil_lol:

Posted

Marta_Ares napisał(a):
ale tam nie ma rozkladanych foteli :P

łozko małzenskie- 2 osoby,
piętrowe - 2 osoby
jedna wersalka 1/2osobowa
i jedno mniejsze lozko- 1 osoba

to ja mogę parter piętrowego łóżka bo wspinać się nie będę - ot co :diabloti: