asiuniap Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 Nie odzywałam się, bo nie miałam kontaktu z wolontariuszką. Wg zapewnień dziś lub jutro powinnam mieć zdjęcia. A to tekst o zachowaniu suni, skopiowałam z maila. Czesc, Sunia jest bardzo przymilna i lagodna dla ludzi, jest bardzo spragniona kontaktu z czlowiekiem, bardzo sie przytula, gdy zostaje sama w domu to nic nie niszczy, nie broudzi, zalatwia sie tylko na dworze, ale potrafi ujadac i szczekac, jezeli zostaje na dluzej. Jest psem dla kogos, kto moglby poswiecic jej troche czasu, nie zostawiac na dlugo samej(tzn. nie chodzi mi o 8 godzinny dzien pracy, tylko np. zostawianie jej czesto na caly dzien lub noc, no chyba ze maja bardzo cierpliwych sasiadow, ktorzy zniosa szczekanie:)) Jest dosc spokojna, chociaz nerwowa. Latwo ja wystraszyc. Na dlugo zapamietuje rzeczy, ktore ja wystraszyly i ich unika. Na spacerach reguje bardzo nerwowo na inne psy - rzuca sie na nie z dosc duza agresja i dlugo potem sie nie moze uspokoic.Wydaje mi sie ze sie ich boi. Moja suke na spacerach toleruje - ignoruje ją, wiec sadze, ze moze byc z jakims innym psem w domu, tylko raczej ze spokojnym. Nie zauwazylam zadnej agresji w stosunku do dzieci, chociaz sadze, iz krzyczace i biegajace dziecko latwo wyprowadziloby ja z rownowagi.Nie wiem jak zachowuje sie w stosunku do kotow. Z dystansem podchodzi do ludzi z dziwnymi przedmiotami (laska, parasolka, itp). Staje wtedy, przypatruje sie, mija lukiem. Najlepiej by bylo zapewnic szkolenie, aby wyrobic w niej pewnosc siebie i wyeliminowac leki i agresje wobec psow, ale wiadomo, ze ciezko tego wymagac. Kiedy przyszla do mnie byla bardzo wystraszona i nie potrafila okazywac radosci. Teraz slicznie sie cieszy i jest odrobine pewnejsza siebie, choc duzo jej jeszcze brakuje. Na spacerach nie ciagnie sie juz tak bardzo, chyba, ze sie zdenerwuje. Wydaje mi sie, ze mieszkala wczesniej w bloku, poniewaz ciagnela do kazdej klatki. Bardzo dobrze i spokojnie znosi jazde samochodem, reaguje na odglos zamykanych drzwi samochodu, grzecznie jezdzi tramwajem i autobusem. Dobrze toleruje mijajacych ja ludzi, czesto obwa****e ich, a czasami zupelnie ignoruje. Raz zdarzylo mi sie, ze skoczyla na mijajacego nas mezczyzne, ale jestem pewna, ze wynika to z tego, iz jest bardzo wrazliwa i wyczuwa emocje opiekuna (histeryzujacy kolega). Zna komendy "siad" i "podaj lape", szybko sie uczy. Nie polecam na wlascicieli ludzi agresywnych, gdyz jest bardzo delikatna i wystraszona. Wymaga tylko cierpliwosci i uwagi, aby byc wspanialym psem, bo jest cudowna, spokojna, przytulasta i kochana. ************ Cóż, z opisu raczej wynika, że dobcia była tłuczona kijem lub czymś w tym stylu, krzyczano na nią, słowem lekkiego życia nie miała. Potrzebny cierpliwy i oddany opiekun. Quote
aisaK Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 A czy jest jakaś możliwośc na zdjęcia, mogłabym ją dac na strone dobermanów oraz ktoś może ja poogłaszać np: na allegro. Quote
aisaK Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Jaka śliczna, przecudowna, już wklejam na nasza stronke, na kogo dać namiary?Ile ma lat? Czy była szczepiona, odrobaczona? sterylka? Quote
daga_27 Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 wlasnie, wlasnie mnie wiek interesuje ;-) Quote
zasadzkas Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Ona jest śliczna :loveu: A jakie ma cycuchy obwisłe. Quote
aisaK Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Juz komuś nie była potrzebna, bo wykarmiła pewnie wystarczająca ilość szczeniorów!!!!!!!! Paskudni ludziska!!! Wie, jeszcze tylko wiek... Quote
aisaK Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 aisaK napisał(a):Jaka śliczna, przecudowna, już wklejam na nasza stronke, na kogo dać namiary?Ile ma lat? Czy była szczepiona, odrobaczona? sterylka? Potrzebuje tych wiadomości, aby ja wkleic na strone dobermanów oraz kontakt w razie pytań... Quote
daga_27 Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 bardzo prosze o dokladne okreslenie wieku. jej zachowanie i miejscowosc gdzie przebywa. nie mam zcasu przebic sie przez watek ;-) Quote
daga_27 Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 o zachowaniu juz przeczytalam, wiec nie mam dla niej domu :-( Quote
asiuniap Posted February 23, 2007 Author Posted February 23, 2007 Sunia ma ok. 2-3 lat max. Ma duże cycuchy bo rodziła niedawno. Ale ona do ludzi jest w porządku, potrzebuje tylko cierpliwego opiekuna :cool1: Widocznie w życiu przeszła traumę, musi zaufać i będzie OK. Quote
aisaK Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 [quote name='aisaK']Potrzebuje tych wiadomości, aby ja wkleic na strone dobermanów oraz kontakt w razie pytań... Jaka śliczna, przecudowna, już wklejam na nasza stronke, na kogo dać namiary?Ile ma lat? Czy była szczepiona, odrobaczona? sterylka? Proszę, niech mi ktos odpowie, wiek już znam, ale namiary, szczepienie, odrobaczenie, sterylka? Quote
zasadzkas Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 ale ona patrzy... tyle miłości i wierności w zestawie Quote
aisaK Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Dalej nie mam namiarów, wstawiłam ja na naszej stronie bez namiarów...Dałam na imię Sasza ... Quote
aisaK Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Piękna Sasza, prawda? To z bajki :loveu: Quote
asiuniap Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 Podam Ci mój tel. na pw, chociaż były nią zainteresowane dwie osoby, ale nie wiem czy nie zrezygnowały. Quote
pumcia02 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 suka ma już imię. w ewidencji Azylu pod Psim Aniołem ma na imię DUMKA i nr ewidencyjny 763 Quote
aisaK Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Jakoś Sasza mi się bardziej podoba, ale jak chcecie to zmienię, jakies musiałam wymyślić, bo nikt nie podał a na stronie nie dam poprostu dobermanka, bo mamy ich tak kilkadziesiąt. Powiedzcie, to zmienie ;) Quote
pumcia02 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 chodzi o to ze jak pies bedzie podawany w kilku imionach to jak ktos zadzwoni to nawet moze nie skojarzyc w koncu o którego chodzi... Quote
Recommended Posts