Jump to content
Dogomania

sunia w typie labka po szkoleniu oddana do raju na łańcuch (s.14)-prosimy o pomoc!

Recommended Posts

Posted

:oops:o matko dziewczyny - aż się zaczerwieniłam:oops::oops::oops: - dzieki za pochwałę - ja uważam, że dla psa najważniejsze jest otoczenie - u starej kobiety z chorym psychicznie synem zachowywała się jak sobie tylko chciała bo na wszystko jej pozwalano i syn miała z tego uciechę a kobietka problem. U mnie są zasady i psica szybko zakumała że pewnych rzeczy nie pozwalam robić.

Dzisiaj na szkoleniu też była grzeczna bo smyczy nie ciągała i jak z nia i Bożenką sobie przechadzkę zrobiłyśmy to nienagannie szła to trzeba panience przyzanać. Po powrocie cały czas do 18.00 na podwóreczku byłyśmy wszyscy. Mąż porządki robił,amy z Sabą ćwiczenia i już umiemy kolejną komendę " leżeć" a to w przypadku tak aktywnego psa, który non stop w ruchu jest to naprawdę sztuka:-o:-o. Teraz będziemy tę komendę szlifować... żeby się utrwaliła. Z przywoływaniem jest najgorzej, zobaczy kota - to nic innego nie istnieje :shake::shake:

P.S. Ostatnio mój ojciec przyjechał i zazwyczaj to słysząłam " ty znów psa następnego masz" a tu niespodzianka bo padły słowa " oooooooo to najładniejszy pies ze wszystkich jakie miałaś" :lol:

• Replies 512
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kaszanka napisał(a):
P.S. Ostatnio mój ojciec przyjechał i zazwyczaj to słysząłam " ty znów psa następnego masz" a tu niespodzianka bo padły słowa " oooooooo to najładniejszy pies ze wszystkich jakie miałaś" :lol:

hehehe :)

Gratuluje postępów :)

Posted

Czy Pani kaszanka dziś szkoli sie teoretycznie:razz:? Pojechałam z Nisią zobaczyć te postępy na placu i poznać w końcu "żywe srebro" w psiej skórze:evil_lol:, a tu nic...:roll:
Ale za to spotkałam "starą" ferajnę ze szkolenia agility, fajnie:). Puściłam Nikę raz po torze i wszystko pamiętała - slalom, tunel itd, szkoda, że nie możemy już ćwiczyć:-(.

Posted

kaszanka napisał(a):
szkolenia teoretyczne są w innym miejscu :)

czemu nie możecie ćwiczyć - dotyczy to psa czy ciebie?

Nie wiedziałam, że akurat trafię na teorię...
Nisia ma mocno wysadzone stawy, a do tego zwyrodnienie kręgosłupa:(, często ledwo girkami przebiera, jest cały czas na lekach (teraz Trocoxil) i wspomagaczach, ma tak już ze 3 lata, a jest w wieku 8,5r.

Posted

a wiec tak ....

w dniu kiedy wychodzą "pupile" ( bo nie pamiętam) dzwoni Michał do mnie i mówi - miałem telefon w sprawie Saby, a ja " ty?" a on "tak - dzwonił ojciec i mówił mi - żeby skasować te ogłoszenie bo powinniśmy DLA SIEBIE ją zostawić" :) ot i koniec historyjki z telefonem :D

Posted

kaszanka napisał(a):
żeby skasować te ogłoszenie bo powinniśmy DLA SIEBIE ją zostawić" :) ot i koniec historyjki z telefonem :D

Znaczy się macie nowego psa;)?

Posted

na razie nie zdecydowaliśmy sie ( tak do końca) bo musi być to decyzja przemyślana. Muszę do końca przekonać się do niej a ona do kotów mojego męża :). Jak podejmiemy decyzję to na pewno będziecie wiedzieć, ale to jeszcze nie teraz.

Pomimo wszystko jak będziecie wiedzieć o potrzebujacym foksie krótkowłosym to dawajcie znać - dla tych psów zawsze znajdzie się miejsce przy moim boku. :(

Posted

Z Saby to niezły pomocnik dla mojego męża jest. Ciepło więc za ogródek sie wziął - najpier Saba poroznosi mu wszystko co można po całym terenie, rękawiczki, szpachelkę, nawet wiadro :) a potem nie wiadomo co gdzie jest z tych małych rzeczy i Michał ręką machnie przestaje szukać, a rano Saba wszystko poprzynosi pod drzwi :) Taka jej chyba zabawa.

Posted

my dzisiaj po raz kolejny jedziemy bo okazała siężę szkolenia 4 razy w tygodniu:crazyeye::crazyeye:
jak dla mnie to zdecydownaie za dużo, poza tym paliwko, miało wystarczyć troszkę z pieniędzy, a wychodzi, że nie będzie kaski :(. Przypominam,Saba u mnie na darmowym dt, jak ktoś chce cos się dołożyć to czekam :) będę wdzięczna i będę miałą mniej opuchnięte uszy od wysłuchiwania narzekań męża :)

Posted

a dzisiaj byliście ?? bo ja nawet chciałam powiedzieć, że ten samczyk to mi podobny do Spajkiego( tylko że podgolony)?? :) chyba dzisiaj sie mineliśmy - bo ja na 18 chodzę wtorki i środy oraz sobota niedziela 10-a. :)

Posted

Haaa :)
Byliśmy na godzinę 17.
Spajki ogolony na 2 cm niestety.
Po szkoleniu trochę stalismy z p. Aliną i rozmawialiśmy.

Powiem szczerze, że wyglądałam Saby, ale jakoś nie poznałam ....

My wtorki, środy na godzinę 17 póki co. W sobotę zaś idziemy na godzinę 10, bo potem do pracy.

Posted

to w sobotę się spotkamy :)

a dzisiaj przezchwilkę Saba sie obwąchała ze Spajkim przy samochodzie Aliny, pamiętasz, a Bożenka zapytała "czy to samiec czy dziewczynka"

Posted

Kurka, wstyd się przyznać, ale nie pamiętam...
Za dużo tych psów :) Dla mnie za dużo wrażeń i informacji, dziś dopiero drugi dzień szkolenia Spajka, a ja jakoś nie ogarniam tego :) Potrzebuję czasu na utrwalenie tych informacji :)

Pamiętam tylko, że Spajki wąchał się z jakimś pieskiem starszym koło samochodu pani Aliny...
No ale to na pewno nie Saba była.

Posted

Takie Sabusia smakołyczki dostaje na szkoleniu :)

:D :D:D

a na ścianie jest mnóstwo fajnych zdjęć i kolaży - wpinam ten który najbardziej mi się spodobał :) oceńcie sami :

Mageda spotkamy sie w sobotę.