Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gosiapk napisał(a):
Zostaje u missiaa

Zostaje, ale wciąż szuka DS. Żeby prosto stąd pojechała do nowego domku ,żeby nie mieszać jej w główce.

Też jestem ciekawa co u Dineczki...

Posted

U Dinki wszystko w porządku, byłam niedostepna przez 9 dni z powodu wyjazdu na nasze psie rancho, a tam niestety nie ma neta. :loveu:
Mielismy mnóstwo odwiedzin i z dogo / rzeszowianki/ i z FB, tak, że wszystkie te osoby moga potwierdzić, że Dinka ma się znakomicie i każdego ujmuje za serce.
Zdjęcia są na dogo, ale częściej na FB
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.418028741544604.118258.167703753243772&type=1&notif_t=like

Posted

Pierwszy raz zobaczyłam tyle jej zdjęć! Jakie ona ma wysokie łapki, myślałam, że jest dużo niższa. I uszka podniesione i wyraz pyszczka nie ten. Fajnie, że mała dobrze się czuje.

Posted

Dinusia jest szczupluteńka i drobniutka. Dinka to psi detektyw :loveu: chodzi krok w krok za nami. Niesamowicie wierna i oddana psinka. Oczywiście kocha spać na łóżku. To naprawdę bezproblemowy, kochaniutki psiaczek.

Posted

Basia1968 napisał(a):
U Dinki wszystko w porządku, byłam niedostepna przez 9 dni z powodu wyjazdu na nasze psie rancho, a tam niestety nie ma neta. :loveu:
Mielismy mnóstwo odwiedzin i z dogo / rzeszowianki/ i z FB, tak, że wszystkie te osoby moga potwierdzić, że Dinka ma się znakomicie i każdego ujmuje za serce.
Zdjęcia są na dogo, ale częściej na FB
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.418028741544604.118258.167703753243772&type=1&notif_t=like

Hurra! Basia zabrala Dinke na psie ranczo na wywczasy :)

Posted

Przepraszam za spam, ale to ważne:

W Krakowie w tę środę (16 maja) o godz. 12.00 będzie miała miejsce kolejna pikieta mająca na celu wsparcie włoskich obrońców praw zwierząt, walczących o zamknięcie Green Hills - potężnej "fabryki" psów na cele wiwisekcji.
W tym potwornym miejscu przebywa stale ok 2500 beagli - te psy nigdy nie widziały słońca :-( a jedyne, co je czeka to wywiezienie do laboratoriów medycznych i farmaceutycznych, gdzie poddane zostaną bolesnym i najczęściej zupełnie anachronicznym, niepotrzebnym i nieusprawiedliwionym niczym oprócz zysków eksperymentom, często bez znieczulenia :-(
[FONT=Arial]
Link do wydarzenia na fb:
http://www.facebook.com/events/394681067259532/
Link do petycji w Internecie:
http://www.change.org/petitions/gree...share_petition
Info na gazeta.pl: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...eznaczone.html

Włączając się i popierając takie akcje, walcząc aktywnie z bezdusznym systemem promującym wiwisekcję mamy szansę zmienić rzeczywistość, uratować od cierpienia tysiące, a nawet miliony psich (i nie tylko) istnień.
[/FONT][FONT=Arial]Proszę [/FONT][FONT=Arial]dołączcie do wydarzenia na fb, podpiszcie petycję, roześlijcie gdzie się da, zawiadomcie rodzinę, znajomych i media!
Pokażmy, że potrafimy zademonstrować solidarność z włoskimi aktywistami, którzy narażają się, aby ratować te psy.
Z góry dziękuję w imieniu krakowskiej Vivy i psów czekających na ratunek
www.krakow.viva.org.pl
[/FONT]

Posted

[quote name='Maada']Przepraszam za spam, ale to ważne:

W Krakowie w tę środę (16 maja) o godz. 12.00 będzie miała miejsce kolejna pikieta mająca na celu wsparcie włoskich obrońców praw zwierząt, walczących o zamknięcie Green Hills - potężnej "fabryki" psów na cele wiwisekcji.
W tym potwornym miejscu przebywa stale ok 2500 beagli - te psy nigdy nie widziały słońca :-( a jedyne, co je czeka to wywiezienie do laboratoriów medycznych i farmaceutycznych, gdzie poddane zostaną bolesnym i najczęściej zupełnie anachronicznym, niepotrzebnym i nieusprawiedliwionym niczym oprócz zysków eksperymentom, często bez znieczulenia :-(
[FONT=Arial]
Link do wydarzenia na fb:
http://www.facebook.com/events/394681067259532/
Link do petycji w Internecie:
http://www.change.org/petitions/gree...share_petition
Info na gazeta.pl: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...eznaczone.html

Włączając się i popierając takie akcje, walcząc aktywnie z bezdusznym systemem promującym wiwisekcję mamy szansę zmienić rzeczywistość, uratować od cierpienia tysiące, a nawet miliony psich (i nie tylko) istnień.
[/FONT][FONT=Arial]Proszę [/FONT][FONT=Arial]dołączcie do wydarzenia na fb, podpiszcie petycję, roześlijcie gdzie się da, zawiadomcie rodzinę, znajomych i media!
Pokażmy, że potrafimy zademonstrować solidarność z włoskimi aktywistami, którzy narażają się, aby ratować te psy.
Z góry dziękuję w imieniu krakowskiej Vivy i psów czekających na ratunek
www.krakow.viva.org.pl
[/FONT]

Petycja podpisana!

Posted

Kochani Dinka to taka psineczka, która jest bezproblemowa. Co do potrzeb, to na pewno szczepienia. Co do innych potrzeb - ma wszystko. Towarzystwo w majowym weekend zostało odrobaczone i odpchlone, a także zaopatrzone p/kleszczom / 1 maja i 6 maja/. Co do wcześniej planowanego zabiegu dot. łapki Dinusi wydaje mi się to całkowicie zbędne. Dince ta łapka nie sprawia bólu, używa jej do drapania na przykład, nie cierpi, a to najważniejsze więc narażanie jej na cierpienie poprzez ponowne łamanie, zespolenie, długotrwałą rehabilitację, zastrzyki itd itp. uważam za zbędne.
Dinka jedynie toczy boje z moją Tolką :evil_lol: o moje względy czy Kamila, ale są to takie powarkiwania na zasadzie "gdzie sie pchasz!", "ja pierwsza!!" itd..

Posted

Miło czytać takie wieści, że Dineczka czuje się dobrze :) Ja też uważam, że jeśli łapka nie sprawia jej bólu, to lepiej tej łapeczki nie ruszać. Ona sobie żyje w przekonaniu, że jej łapka jest super i tak trzymać :)

Posted

[quote name='Basia1968']Kochani Dinka to taka psineczka, która jest bezproblemowa. Co do potrzeb, to na pewno szczepienia. Co do innych potrzeb - ma wszystko. Towarzystwo w majowym weekend zostało odrobaczone i odpchlone, a także zaopatrzone p/kleszczom / 1 maja i 6 maja/. Co do wcześniej planowanego zabiegu dot. łapki Dinusi wydaje mi się to całkowicie zbędne. Dince ta łapka nie sprawia bólu, używa jej do drapania na przykład, nie cierpi, a to najważniejsze więc narażanie jej na cierpienie poprzez ponowne łamanie, zespolenie, długotrwałą rehabilitację, zastrzyki itd itp. uważam za zbędne.
Dinka jedynie toczy boje z moją Tolką :evil_lol: o moje względy czy Kamila, ale są to takie powarkiwania na zasadzie "gdzie sie pchasz!", "ja pierwsza!!" itd..[/QUOTE]

Super wieści :)
Czyli potrzeba pieniążków na szczepienia. Czy możesz określić kwotę? Myślisz o szczepieniu na choroby wirusowe i wściekliznę?

Posted

No więc tak:
Ta sunia czyli Foxa jak się ją wypuści na dwór to biega i szaleje :D zaczęła stawać na trzecią nogę i podpierać się tą czwartą(zooperowaną).... Czasem się jeszcze przewraca jak zaczyna szybko biec, a czasem przewraca się jak stoi gdy się lekko przechyli i traci równowagę, ale radzi sobie... czasem tak pędzi, że po drodze tylne nóżki odmówią jej posłuszeństwa, a ona dalej pędzi na dwóch ciągnąc tylne za sobą. Jest znaczna poprawa, ale trudno mi stwierdzić czy będzie lepiej. Niby podpiera się tą zoperowaną nóżką jak idzie powoli i wygląda jakby wszystko było ok, ale jak przyspiesza to za duże obciążenie jest na tą nogę i albo biegnie na 3 albo się przewraca i tak jak pisałam biegnie przednimi. Fajnie by było jakby znalazła DS, ale kto przygarnie taką niepełnosprawną sunie:( Skakać nie daje rady ale w domu się wycwaniła- jeśli przeszkoda jest do kolana(ludzkiego) to się wspina i przełazi :)- nie mówię o siatce (mamy drzwi które powinny w środku mieć szybę taką prawie na całe drzwi, ale szyby nie ma.. i ona przełazi przez tą ramę :)

Adelka cwaniara chyba się nie nada do mieszkania bo jak tylko coś usłyszy to szczeka:D Czasem wystaje na balkonie i szczeka sobie na przechodniów, na ptaki i chyba po prostu do nieba:) Wciąż szuka DS.

Opowiadałam wam jeszcze o suni, która leży za Foxą( ta czarna kudłata), która nie chodziła po nosówce, w ogóle się nie podnosiła i miała wyrok, że do uśpienia, my z mamą się nie zgodziłyśmy i uwaga wiadomość: sunia CHODZI :) po pół roku leżenia uczy się chodzić na nowo, jeszcze tak koślawo, ale ćwiczy mięśnie :)