Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Basia1968']missiaa proszę wyślij mi sms-em nr telefonu do Ciebie.
Jedyneczke odbierze mój syn , tak samo jak Władzia i przekaże Wam nasza sunieczkę.
Ja będę na wsi.

To jakiś transport wiązany? Jadą jeszcze 2 pieski? Ktoś się jeszcze dorzuci do transportu?
Zostałoby trochę kaski dla Jedyneczki na weta :roll:

Posted

Gosiapk napisał(a):
To jakiś transport wiązany? Jadą jeszcze 2 pieski? Ktoś się jeszcze dorzuci do transportu?
Zostałoby trochę kaski dla Jedyneczki na weta :roll:

Jedzie Władzio który też jedzie do Basi, a z powrotem zabieram od Basi sunię, która później jedzie do Katowic.

Posted (edited)

missiaa napisał(a):
Jedzie Władzio który też jedzie do Basi, a z powrotem zabieram od Basi sunię, która później jedzie do Katowic.

Opiekunowie Władzia mogli by się dołorzucić do transportu, to pomogłoby w późniejszym zapłaceniu rachunków za Jedyneczkę. Może pół na pół zapłacimy?

Edited by Gosiapk
spelling
Posted

Jedyneczka i Władzio przekazane. Podróż odbyła się bez komplikacji. A Jedyneczka tak wspaniale się zachowywała podczas podróży. Położyła się i grzecznie spała. Władzio troszkę się wiercił, ale w końcu też poszedł spać. Aż mi trochę już tęskno za Jedyneczką. Jutro napiszę więcej.. a dziś już uciekam spać bo padam. Aha zalałam paliwa za 116 zł z groszami (nie chcę mi się sięgać po portfel :P ) jutro zrobię zdjęcie rachunku. W baku jeszcze coś tam mieliśmy więc wyszło mniej.

Dobra uciekam. Do jutra

Posted

Wklejam zdjęcie jedyneczki z podróży (ona tak całą drogę). wystraszyłam się przy pakowaniu psiaków. Bo wsadziłam Jedyneczkę i poszłam po Władzia (żeby nie przechodzić przez cały dom- musiałam wyjść z podwórka na ulicę i wejść na podwórko drugą bramką gdzie czekał na mnie Władzio. Wzięłam go na ręce... a trochę ważył i znów na ulicę i na podwórko... nie miałam siły zamknąć bramki, zresztą i tak zaraz miałam ją otwierać żeby wyjechać autem. Wsadzam Władzia a Jedyneczka sruuu między Władziem a mną i ucieka prosto do bramy na chodnik i pędzi w siną dal... No to ja za nią. Ale się opamiętała i chciała wracać no i ją złapałam. Narobiła mi strachu na koniec :P

Władziu się całą drogę bardzo wiercił, było mu gorąco, bo grubasek z niech straszny a i futra też trochę ma. Ile mogliśmy to otwieraliśmy okna, żeby też nie przesadzić i żeby ich nie przewiało. Władziu raz na siedzeniach raz między nimi.

Rachunek ze stacji: Zatankowaliśmy dopiero w Tarnobrzegu bo mieliśmy pół baku (jak to stwierdził mój chłopak-" w baku jest paliwo na jazdę do pracy!") w sam raz na 200 km. Więc dojechaliśmy do Tarnobrzegu na tym paliwie. I zanim wyjechaliśmy z Tarnobrzegu zatankowaliśmy. Nie laliśmy pełnego baku więc wyszło 116,04 zł

A swoja drogą przenoszę się do Tarnobrzegu tam gaz jest za 2.82! a u nas za 2.89:/

Aha, chciałam wraz z Jedyneczką dać jej legowisko, ale nie chcieli. Także wróciło ze mną. Może ktoś bardzo potrzebuje? To wyczyszczę je z sierści i mogę gdzieś wysłać, przekazać.
Na wątku Władzia wyczytałam że Jedyneczka wyleguje się teraz na łóżku :)

Posted

Misia Klaudia miała się kontaktować z Tobą w sprawie naszego dołożenia za paliwo za Władzia, rozmawiała? Jak nie to napisz na wątku Władzia ile mamy przelać Tobie:)

Aaa w Jaworznie i Sosnowcu gaz też po 2,82-2,83;)

Posted

Nikt się nie kontaktował. Ale pieniążki za zwrot paliwa to już nie mnie. Tylko chyba Basi, bo teraz to u niej jest Jedyneczka (a pieniążki za które zakupiłam paliwo były Jedyneczki).

Posted (edited)

missiaa napisał(a):
Aha byłabym zapomniała... co mam zrobić z resztą pieniążków, gdzie przelać bo z bazarku było 131,90 a na paliwo poszło 116,04. Gdzie przelać 16 zł?

Umówiłyśmy się, że weźmiesz za transport tyle ile Malagosia uzbierała na swoich bazarkach i tak zostaje, tj. nic nikomu nie przesyłasz.

Szkoda, że Basia nie wzięła leżanki Jedyneczki, to był prezent dla niej od Lucyjki i Selengi.

Edited by Gosiapk
Posted (edited)

Justyna Lipicka napisał(a):
Misia Klaudia miała się kontaktować z Tobą w sprawie naszego dołożenia za paliwo za Władzia, rozmawiała? Jak nie to napisz na wątku Władzia ile mamy przelać Tobie:)

Aaa w Jaworznie i Sosnowcu gaz też po 2,82-2,83;)

To będą pieniążki na leczenie kalekiej łapki/sterylizację/szczepienia itp. Jedyneczki, kaska, po ustaleniu kwoty, winna być przekazana Basi na ten cel.

Daj proszę link do wątku Wladzia. Dzięki. :)

Edited by Gosiapk
Posted (edited)

Czy Adelka jest do adopcji? W jakiej miejscowości przebywa? Bardzo pilne.
Mam bardzo fajny domek w Warszawie dla suni do 5 kg. Mogłabym zaproponować Adelkę. Sunia podróżowałaby z panią i jej mężem.

Znalazłam na wątku jeszcze tą sunie:

Też jest malutka; waży 4 kg.
Szkoda byłoby takiego domku. Kto mógłby mi napisać info o tych dwóch suniach? Przede wszystkim w jakiej miejscowości przebywają.

Edited by Havanka
Posted

Havanka napisał(a):
Czy Adelka jest do adopcji? W jakiej miejscowości przebywa? Bardzo pilne.
Mam bardzo fajny domek w Warszawie dla suni do 5 kg. Mogłabym zaproponować Adelkę. Sunia podróżowałaby z panią i jej mężem.

Znalazłam na wątku jeszcze tą sunie: (...)

Też jest malutka; waży 4 kg.
Szkoda byłoby takiego domku. Kto mógłby mi napisać info o tych dwóch suniach? Przede wszystkim w jakiej miejscowości przebywają.

Havanko, Adelka nadal szuka domu i bardzo by jej się przydał. Przebywa w DT pod Krakowem. Jeśli będzie trzeba, a domek rzeczywiście super, to może uda nam się zorganizować transport (?).
Sunia ze zdjęcia jest pod opieką funacji "Mikropsy", niestety obecnie nie wiem, czy ma już dom.

Posted

Gosiapk napisał(a):
Havanko, Adelka nadal szuka domu i bardzo by jej się przydał. Przebywa w DT pod Krakowem. Jeśli będzie trzeba, a domek rzeczywiście super, to może uda nam się zorganizować transport (?).
Sunia ze zdjęcia jest pod opieką funacji "Mikropsy", niestety obecnie nie wiem, czy ma już dom.

Gosiu, dzięki. Pani chciała chyba zobaczyć sunię zanim sie zdecyduje, dlatego woli, żeby były z Warszawy. Odnalazłam fundację, w której jest ta malutka i jej ofertę też wysłałam.

Posted

Havanka napisał(a):
Gosiu, dzięki. Pani chciała chyba zobaczyć sunię zanim sie zdecyduje, dlatego woli, żeby były z Warszawy. Odnalazłam fundację, w której jest ta malutka i jej ofertę też wysłałam.

Dzięki za info. To zrozumiałe, że pani chce najpierw spotkać psiaka. Szkoda, że nie ma ochoty na podróż do Krakowa ;)

Posted

Dinka - zdrobniale od Jedynka /moje zdrobnienie :evil_lol:/ to aniołek nie piesek,. Ja wprawdzie wróciłam dopiero wczoraj po 22, ale juz wiem jaka ta psinka jest grzeczna. Cała noc przespała w łózku - ze mną i mim mężem. Mąż mój mówił, że to psinka, której prakltycnzie nie ma, wychodzi na polko, wraca, kładzie sie na łózko i śpi.
Co do spanka, to ona nie potrzebuje materacyku, bo ona i tak na łózku sypia. Jest mniejsza od mojej kocicy:crazyeye::crazyeye:. Niesamowicie biedną ma tą łapeczkę.:-( Boże ile to maleństwo musiało się wycierpieć. W środę jestem umówiona do weterynarza, bo Dinka musi zostać tam zapewne ze dwa dni. Ale o wszystkim będę informować.

Posted

Dałam zdjęcie nóżki ale niestety bardzo mało na nim widać:/

Jeśli byście rozważali operację nóżki to zastanówcie się dobrze, czy nie przyprawi jej to więcej cierpienia. Zobaczysz jak rewelacyjnie sobie radzi i jak wysoko skacze jak się cieszy:) Kochana jest :) Ona już taka damulka, a jak jeszcze z wami będzie spać, to fiu, fiu, fiu jaka będzie rozpieszczona!:) :P

Posted

Basiu, jestem Ci ogromnie wdzięczna za przyjęcie Jedyneczki/Dineczki. No a że pozwoliłaś jej spać ze sobą w łóżku, to już nie wiem jak dziękować! I Twojemu TZwi oczywiście też :Rose:

Proszę podaj potem informację o kosztach weta, będziemy kombinować kaskę. Na razie ciocia Klaudus z tego co zrozumiałam zgodziła się przekazać pewną sumę za transport Wojtusia na rzecz Jedyneczkowych wetowych pierwszych rachunków.

Proszę napisz, czy nie było problemu przy przyjęciu Jedyneczki, tj. ona się już trochę przywiązała do missiaa i czy w związku z tym nie było problemów, prób ucieczek, strachu itp.

Posted

[quote name='Gosiapk']Na razie ciocia Klaudus z tego co zrozumiałam zgodziła się przekazać pewną sumę za transport Wojtusia na rzecz Jedyneczkowych wetowych pierwszych rachunków.

Władzia:evil_lol::eviltong::eviltong: