Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

missiaa napisał(a):
Jeśli mogą być przeznaczone na transport Jedyneczki do drugiego DT to do mnie to ją zawiozę. No chyba, że jednak jakiś inny transport się znajdzie, to wtedy pieniążki powinny popłynąć do nowego DT.

Czekamy na decyzję Gosiapk .. :)

wasza decyzja, co z nimi zrobicie, pieniążki są Jedyneczki i wszystko co z nią związane wchodzi w grę, tak myslę...:):):)

Posted

Malgoska napisał(a):
dopiero teraz oglądnęłam ten filmik z Foksią. Ja myslę, że ona ma szanse na chodzenie na wszystkich nóżkach. Tą jedną się wielokrotnie podpiera, a tą drugą, też parę razy tak jakby chciała użyć. Jaką rehabilitację zalecił lekarz? Powiedz mamie, żeby się nie denerwowala, chciałaś pomóc jej i my też chcemy. Pomyłki się zdarzaja, ale to przecież nie jest istotne, stwarzyszeniu też na pewno zależy na pomocy wszystkim pieskom. Im więcej będzie się o niej mówić tym więcej ludzi się dowie i może uda jej się pomóc. Załóż jej osobny wątek.

Z informacji mamy, ona podobno ma wątek, ale nie wiem już teraz czy faktycznie tak jest. Z mamą teraz nie rozmawiam. Ale jeśli stowarzyszenie czyta ten wątek, to czy mogłoby chociaż potwierdzić albo zaprzeczyć czy Foksia ma ten wątek czy nie? I ewentualnie podać link?

Bo z mamą się niestety nie dogadam....

Posted

Szukałam teraz ewentualnego transportu na stronach szczurkowych, świnkowych, na dogo i na miau. Niestety nic nie rzuciło mi się w oczy, ale może coś przeoczyłam.

Posted

missiaa napisał(a):
Z informacji mamy, ona podobno ma wątek, ale nie wiem już teraz czy faktycznie tak jest. Z mamą teraz nie rozmawiam. Ale jeśli stowarzyszenie czyta ten wątek, to czy mogłoby chociaż potwierdzić albo zaprzeczyć czy Foksia ma ten wątek czy nie? I ewentualnie podać link?

Bo z mamą się niestety nie dogadam....

jak chmury gradowe rozwieje wiatr to z nią pogadaj....:):):) szkoda psa a widać, że garnie się do życia, trzeba jej pomóc.

Posted

Malgoska napisał(a):
jak chmury gradowe rozwieje wiatr to z nią pogadaj....:):):) szkoda psa a widać, że garnie się do życia, trzeba jej pomóc.

Chmury gradowe to tu gromadzą się niestety każdego dnia, stąd te niedomówienia.
Wiem, że trzeba jej pomóc, dlatego chciałam coś w tym kierunku zrobić, no ale....

Jak będę coś wiedzieć to dam znać.

Posted

missiaa napisał(a):
Domkiem tymczasowym:P:P
Tak Foksie potrąciło auto. Uciekła z podwórka wpadając prosto pod koła. Kobieta psa widziała, ale nie raczyła zahamować, a na końcu zrobiła aferę na całą ulicę i wezwała policję. To tak w skrócie.

Jaka miła kobieta, ma nadzieję, że ciepłe miejsce w piekle już a nią czeka :diabloti:

Posted

missiaa napisał(a):
Chciałam przeprosić Stowarzyszenie "Inni" z Chrzanowa za wprowadzanie w błąd o tym gdzie robiona była operacja Foksi, byłam przekonana, że to Chrzanów a nie Myślenice. Lekarz zalecił rehabilitacje.

Niestety nie wiem czy Foksia ma wątek czy nie. Ale mama zrobiła mi taką awanturę, że szukam DT innego i że wprowadziłam was w błąd (a zrobiłam to nieświadomie), że w takim razie, nie poruszam już tematu Foksi.

Chciałam pomóc psu, żeby znalazł się ktoś kto poświęci jej czas na rehabilitacje....a czuje się jakbym dostała za to za przeproszeniem w pysk..

Dlatego jeśli chodzi o Foksie to temat kończę.
Przepraszam za zamieszanie.

Missiaa, wiem doskonale, że chciałaś jak najlepiej! Mama widać źle zrozumiała Twoje intencje. Proszę nie denerwuj się i nie zrażaj, nieporozumienia się zdarzają. Wszystko co robisz doceniam i podziwiam Twoje oddanie i zaangażowanie.

Posted

Bambino napisał(a):
czyli Jedyneczka jedzie do Basi1968, a Foksia zostaje w tym domku, w którym jest. Ok. do mnie przyjeżdża Aprilka z okolic Bydgoszczy/Grudziądza.

Najprawdopodobniej tak Bambino, chyba, że coś nagle niewypali i znowu zrobi się zamieszanie :)
Dziękuję bardzo za ofertę pomocy :Rose:

Posted

missiaa napisał(a):
Jeśli mogą być przeznaczone na transport Jedyneczki do drugiego DT to do mnie to ją zawiozę. No chyba, że jednak jakiś inny transport się znajdzie, to wtedy pieniążki powinny popłynąć do nowego DT.

Czekamy na decyzję Gosiapk .. :)

Czy kwota zebrana przez Malagoska z bazarków wystarczy na transport do Tarnobrzega? No i na pewno nie uda się skontaktować z Basią na odbiór Jedyneczki jutro, tj. dzisiaj 18.03.2012. Może przyszły weekend?

Posted

Gosiapk napisał(a):
Czy kwota zebrana przez Malagoska z bazarków wystarczy na transport do Tarnobrzega? No i na pewno nie uda się skontaktować z Basią na odbiór Jedyneczki jutro, tj. dzisiaj 18.03.2012. Może przyszły weekend?

Pytałam mojego chłopaka, mówi że na pełnym baku robi 400 km... a według zumi.pl jest tam i z powrotem 400 km. Jeśli się oczywiście nie zgubimy. Za pełen bak leje ok 140 zł.... z bazarku wyszło cos koło 130 to postaram się przyoszczędzić w tym tyg... i dołożę tą resztę. Mam nadzieję, ze nie wyjdzie więcej.. W przyszły weekend mój chłopak ma wolne w sobote, w niedziele ma na rano. Wiec sobota lepsza.
A ja mam nadzieję ze do tego czasu ozdrowieję bo dopadło mnie śilne przeziębienie.

Posted

missiaa napisał(a):
Pytałam mojego chłopaka, mówi że na pełnym baku robi 400 km... a według zumi.pl jest tam i z powrotem 400 km. Jeśli się oczywiście nie zgubimy. Za pełen bak leje ok 140 zł.... z bazarku wyszło cos koło 130 to postaram się przyoszczędzić w tym tyg... i dołożę tą resztę. Mam nadzieję, ze nie wyjdzie więcej.. W przyszły weekend mój chłopak ma wolne w sobote, w niedziele ma na rano. Wiec sobota lepsza.
A ja mam nadzieję ze do tego czasu ozdrowieję bo dopadło mnie śilne przeziębienie.

no to podajcie mi namiary na konto to przeleję pieniążki

Posted

Aktualne aktualne oczywiście. Byłam na wsi od środy wieczorem a tam nie mmay internetu bo nie ma zasięgu niestety. Malutka oczywicie niech przyjedzie. Najpierw trafi do naszego doktora. Później będziemy wiedzieli co i jak.
Pozdrawiam wszystkich
Podaję mój nr telefonu 500 649 910

Posted

Basia1968 napisał(a):
Aktualne aktualne oczywiście. Byłam na wsi od środy wieczorem a tam nie mmay internetu bo nie ma zasięgu niestety. Malutka oczywicie niech przyjedzie. Najpierw trafi do naszego doktora. Później będziemy wiedzieli co i jak.
Pozdrawiam wszystkich
Podaję mój nr telefonu 500 649 910

czyli przyszła sobota Ci odpowiada?

Posted

Będziemy pewnie jechać tak jak pokazuje zumi.pl czyli Bukowno-Olkusz-Miechów-Wodzisław- Jędrzejów- Chmielnik- Staszów-Tarnobrzeg (lub okolice- zależy czy mieszkasz konkretnie w Tarnobrzegu czy okolicach)

Posted

Malgoska napisał(a):
Missiaa przelałam pieniążki

Dzięki!!! :Rose:

Czy planujesz jeszcze dalsze bazarki na koszty weta? :) Ja mam trochę książek może bym Ci je przesłała? Tylko nie wiem Malagoska, gdzie mieszkasz? :hmmmm:

Posted

Gosiapk napisał(a):
co słychać u Jedyneczki i Adelki? Czy ktoś dzwonił w sprawie adopcji? :hmmmm:

A dobrze :) Jedyneczki czasem z podwórka nie mogę dowołać, chyba woli siedzieć na zewnątrz bo jest cieplutko. A Adelka szczeka na wszystko i wszystkich jak zawsze:) W sprawie adopcji nikt nie dzwonił