Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Malgoska napisał(a):
Mam juz wpływy z 2 bazarków dla Jedyneczki.

bazarek 1 - 60,00 zł plus 5 zł nadwyżki wpłat = 65,00 zł
bazarek 2 - 66,00 zł plus 0.90 zł nadwyżki wpłat = 66,90 zł
razem: 131,90 zł
proszę o dane gdzie mam przelać pieniążki.

Gosiapk mogą popłynąć do Ciebie... póki nie ustalone co robimy za te pieniążki? Pliss

Posted

missiaa napisał(a):
Gosiapk mogą popłynąć do Ciebie... póki nie ustalone co robimy za te pieniążki? Pliss

Oczywiście, jeżeli tak wolicie.

Co robimy w sprawie przejęcia Jedyneczki przez inny DT? Mamy aż dwie oferty, o ile żaden z domków się nie wycofał. Nie można dłużej zwlekać? Gdzie ma jechać Jedyneczka? Do Tarnowa do Basi, czy w okolice Poznania do Bambino?

Ja proponuję Basię :loveu:, gdyż ona ma weta niedaleko i może do niego podjechać w potrzebnie.

Bambino :Rose: to kochana kobieta wielkiego serca:loveu:, ale bez transportowych możliwości, a Jedyneczka to dziewczyna z potrzebami weterynaryjnymi.

Posted

Gosiapk napisał(a):
Oczywiście, jeżeli tak wolicie.

Co robimy w sprawie przejęcia Jedyneczki przez inny DT? Mamy aż dwie oferty, o ile żaden z domków się nie wycofał. Nie można dłużej zwlekać? Gdzie ma jechać Jedyneczka? Do Tarnowa do Basi, czy w okolice Poznania do Bambino?

Ja proponuję Basię :loveu:, gdyż ona ma weta niedaleko i może do niego podjechać w potrzebnie.

Bambino :Rose: to kochana kobieta wielkiego serca:loveu:, ale bez transportowych możliwości, a Jedyneczka to dziewczyna z potrzebami weterynaryjnymi.

Aż dwie oferty? Nie zauważyłam tej drugiej. Fakt że Jedyneczka ma potrzeby weterynaryjne, trzeba ją zaszczepić, odrobaczyć, wysterylizować..no i ta nóżka choć wydaje mi się, ze jej nie ma co ruszać, bo kilka operacji bardzo by ją wymęczyło, a nie wiadomo czy by pomogło tak jak powinno. No chyba że jakiś wet się tego podejmie i zapewni, że zrobi to tak że wszystko będzie na miejscu :P

Tylko jak z transportem? bo jest kawałek

Posted

missiaa napisał(a):
Aż dwie oferty? Nie zauważyłam tej drugiej. Fakt że Jedyneczka ma potrzeby weterynaryjne, trzeba ją zaszczepić, odrobaczyć, wysterylizować..no i ta nóżka choć wydaje mi się, ze jej nie ma co ruszać, bo kilka operacji bardzo by ją wymęczyło, a nie wiadomo czy by pomogło tak jak powinno. No chyba że jakiś wet się tego podejmie i zapewni, że zrobi to tak że wszystko będzie na miejscu :P

Tylko jak z transportem? bo jest kawałek

do Tarnowa chyba bliżej jest nie?

Posted

[quote name='Gosiapk']Oczywiście, jeżeli tak wolicie.

Hm, bez przesady - posiadam własne seicento i używane prawo jazdy od 11 lat :razz:

Posted

Tarnobrzeg bliżej niż Poznań, ale nie ma transportu i tak. Jeśli któraś z dziewczyn miała by chęć zaopiekować się jeszcze jedną kaleką to mamy Foksie ( z nią jest gorzej bo potrącona przez auto, po operacji, ale ciągnie nogi za sobą, czasem staje na jedną nogę, potrzebuje opieki bardziej indywidualnej, niż u nas.

Posted

Ciotki specjalistki od akcji wielkich i skutecznych , zajrzyjcie proszę do szczeniaków z mojej sygnatury, dwa zostały w schronie , jak ich nie wyciągniemy pewnie umrą :(
a ja nie ma już kompletnie żadnego pomysłu :(

Posted

Małagoska, a jakbyśmy się dołożyli do transportu tj. benzyny? Na razie może ta kaska z bazarków na benzynę by poszła?

Czy ciocia Bambino przyjęłaby Foksie, wiedząc o jej problemie?

Posted

Gosiapk napisał(a):
Małagoska, a jakbyśmy się dołożyli do transportu tj. benzyny? Na razie może ta kaska z bazarków na benzynę by poszła?

ja muszę zobaczyć jak to jest na mapie no i w grę wchodzi tylko weekend, albo sobota albo niedziela bo w tygodniu nie da rady.

Posted

Powiem szczerze, że ja pewnie też bym mogła zawieźć sunie (albo raczej mój chłopak bo ja to się boję wyruszać w dalsze trasy), tylko właśnie ta nieszczęsna kasa na paliwo bo to jednak jest kawał drogi. Dlatego może a nóż znalazłby się transport który jechałby w tamte strony i przy okazji podrzucił.

Tak, Foksia jest z Olkuskiego schronu.
Z nią to jest w ogóle dłuższa sprawa:(

Posted

Gosiapk napisał(a):

Najpierw musiałbym wiedzieć, jaki jest stan Foksi. Jeżeli potrzebne jej są częste wizyty u specjalistów, to niestety czasowo i finansowo nie dam rady. A adopcja takiego psa może graniczyć z cudem. Poza tym moja 7 psowa sfora jest domowa i nie wiem, czy by sobie na niej nie używała.

Posted

Częste wizyty to może nie. No ale fakt raczej Jedyneczka ma większe szanse na dom niż Foksia, bo Jedyneczka mimo takiej nogi jest sprawna, a Foksia jeździ pupeczką po podłodze, ale sprawa jest świeża i wierzę, że jeśli znalazła by dt gdzie poświęcono by jej troszke więcej czasu niż u nas i dt wiedziałby choć trochę jak takiego psa "postawić na nogi" to odzyskałaby sprawność, a tak.... :(

A może Basia chciałaby zaopiekować się taką bidą?
A wtedy Bambino Jedyneczką

Posted

missiaa napisał(a):
(...)

Ja już Basi tak głowę nazawracałam i nakręciłam, że aż mi nie wypada zapytać o zamianę Jedyneczki na Foksię.

czy Foksia jest po operacji i potrzebna jej rehabilitacja, czy ona jest prosto po wypadku bez żadnej interewencji weterynaryjnej?

Posted

Gosiapk napisał(a):
Ja już Basi tak głowę nazawracałam i nakręciłam, że aż mi nie wypada zapytać o zamianę Jedyneczki na Foksię.

czy Foksia jest po operacji i potrzebna jej rehabilitacja, czy ona jest prosto po wypadku bez żadnej interewencji weterynaryjnej?

Jest po operacji i potrzebna jej rehabilitacja

Posted

[quote name='missiaa']Częste wizyty to może nie. No ale fakt raczej Jedyneczka ma większe szanse na dom niż Foksia, bo Jedyneczka mimo takiej nogi jest sprawna, a Foksia jeździ pupeczką po podłodze, ale sprawa jest świeża i wierzę, że jeśli znalazła by dt gdzie poświęcono by jej troszke więcej czasu niż u nas i dt wiedziałby choć trochę jak takiego psa "postawić na nogi" to odzyskałaby sprawność, a tak.... :(

popatrzcie tu, Lolus wogóle nie chodził, dzieki rehabilitacji chodzi, pieluszka została ale jest sprawny
http://www.dogomania.pl/threads/132968-Lolu%C5%9B-w-pieluszkach-szuka-wyj%C4%85tkowego-domu-!!

Posted

Malgoska napisał(a):
Mam juz wpływy z 2 bazarków dla Jedyneczki.

bazarek 1 - 60,00 zł plus 5 zł nadwyżki wpłat = 65,00 zł
bazarek 2 - 66,00 zł plus 0.90 zł nadwyżki wpłat = 66,90 zł
razem: 131,90 zł
proszę o dane gdzie mam przelać pieniążki.

no to gdzie mam przesłać pieniążki????

Posted

Malgoska napisał(a):
no to gdzie mam przesłać pieniążki????

Teraz to już nie wiem, bo skoro mają iść na koszty paliwa przy transporcie, to bez sensu słać je do mnie :)