Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tylko się tak zastanawiam.. Na aukcji napisali że długość to 60 ale zewnętrzna .. a te ścianki są dosyć grube i okaże się, że wewnątrz jest tylko 40 cm... ale nie ważne powinna się zmieścić jak się w kłębek skuli :)
Co do kolorów to bez różnicy w sumie. Różowe jest śliczne, ale może do rudej Jedyneczki pasowałoby pomarańczowe, a do Adelki (jeśli zamówicie dwa) albo róż albo czerwony. Jak myślicie?

Posted

[quote name='missiaa'](...) Co do kolorów to bez różnicy w sumie. Różowe jest śliczne, ale może do rudej Jedyneczki pasowałoby pomarańczowe, a do Adelki (jeśli zamówicie dwa) albo róż albo czerwony. Jak myślicie?[/QUOTE]

Jak sobie życzysz :) To u Ciebie one będą stały.

Posted

[quote name='missiaa']Tylko się tak zastanawiam.. Na aukcji napisali że długość to 60 ale zewnętrzna .. a te ścianki są dosyć grube i okaże się, że wewnątrz jest tylko 40 cm... ale nie ważne powinna się zmieścić jak się w kłębek skuli :) (...) [/QUOTE]

Większe kosztuje 30zł (50x70cm), to zaproponowane przez ciocię Selenga kosztuje 25zł, więc ja dopłacę cioci Selenga 5zł na to większe łóżeczko dla Jednyneczki. Jeżeli ciocia Lucyja się zgodzi, aby jej pieniążki przeznaczyć na drugie łóżeczko (dla Adelki), to do niego też dopłacę 5zł i w ten sposób będzie można zamówić 2 łóżeczka większe po 30zł. 10zł przekaże cioci Selenga na jej konto, wraz z pieniędzmi otrzymanymi jako zwrot z Krakvetu (jeśli przyjmą rezygnację) - 27zł.

Posted

Dziewczyny, ja zaproponowałam to mniejsze posłanko nie ze względu na cenę ale dlatego, że mi się wydawało że ona taka maleńka jest :) Jeśli jest większa i potrzebne jest większe, to nie ma sprawy, będzie większe.
Tylko jeszcze poproszę na PW adres do wysyłki

Posted

[quote name='Selenga']Dziewczyny, ja zaproponowałam to mniejsze posłanko nie ze względu na cenę ale dlatego, że mi się wydawało że ona taka maleńka jest :) Jeśli jest większa i potrzebne jest większe, to nie ma sprawy, będzie większe.
Tylko jeszcze poproszę na PW adres do wysyłki[/QUOTE]

Dobra już nie mieszam:oops:, może faktycznie to mniejsze lepsze. Żeby podjąć decyzję jakiej wielkości to spanko zamówić( i z ciekawości jakiej wielkości jest moje) wzięłam i zmierzyłam to moje w którym śpi (leżała w środku gdy mierzyłam, zajmując 2/3 legowiska) a legowisko ma wymiary 45/ 30 (posłanko wewnątrz- czyli liczę szerokości i długości nie uwzględniając grubości ścianek. Więc to posłanko z allegro rozmiar "M" będzie podobnej wielkości, a ona się do niego zmieści.

Przepraszam za to mącenie:roll:

Posted

No, a gdzie ciocia Lucyjka coby się wypowiedziała w sprawie przekazania jej 27zł na łóżeczko dla Adelki? :cool3:

Ciociu Selenga, czy możemy jeszcze poczekać na Lucyjkę? Please :)

Jak się ciocia Lucyjka zgodzi, to kochana ciocia Selenga zamówi dwa łóżeczka. :Rose:
Jako że nie możemy jej obciążać wzrostem kosztów za większe łóżeczko, to ja dopłacę 10zł do dwóch większych łóżeczek. Proszę nie protestować cioteczki :mad: :evil_lol:

A jeżeli ciocia Lucyjka będzie wolała przekaząć pieniążki swoje na żarełko, to dopłacę 5zł do jednego większego łóżeczka. :razz:

Myślę, że lepsze większe łóżeczka, bo Jedyneczka lubi spać z Muszką, we dwie się zmieszczą na jednym większym :)

Posted

[quote name='Gosiapk']No, a gdzie ciocia Lucyjka coby się wypowiedziała w sprawie przekazania jej 27zł na łóżeczko dla Adelki? :cool3:

Ciociu Selenga, czy możemy jeszcze poczekać na Lucyjkę? Please :)
oczywiście, że mogę

Myślę, że lepsze większe łóżeczka, bo Jedyneczka lubi spać z Muszką, we dwie się zmieszczą na jednym większym :)

ten argument jest nie do podważenia :)

Posted

Oczywiście dziewczyny zgadzam się na wszystko czyli dwa łóżeczka od Selengi :) Tylko zamówcie takie, żeby się żabeczki kochane zmieściły :) Jesli będzie trzeba jeszcze jakąs złotóweczkę dopłacić, to dopłacę :)

Posted

Wy sobie nie wyobrażacie jaki dziś szał był. Dziś po przyjeździe do domu musiałam iść jeszcze po sianko dla moich świniaków. Wychodząc Mucha szalała więc wzięłam ją ze sobą na spacerek do zoologicznego. Zanim jednak wyszłam wszystkie wysiusiałam i wróciły do domu, poza jedną.... Jedyneczką. Ona stanęła i ani rusz do domku.. No to nic na siłę, miałam wrócić za 10 minut więc zostawiłam ją na dworze (ale drzwi były otwarte na klatkę schodową, więc między nią biegały jeszcze szczeniaki, jednym słowem mały tłum). Ale nie o tym chciałam mówić. Wracam. Jedyneczka czeka pod bramą i ledwo mnie zobaczyła, wpada w szał (pod moją nie obecność mama zawołała wszystkie szczeniaki do domu - bo Jedyneczka była już sama). Zaczeła tak szaleć, szczekać, merdać ogonem (a ja nawet jeszcze do niej nie podeszłam). Wierzcie lub nie pomimo zdeformowanej nogi ona biega szybciej niż nie jeden psiak! Tam i z powrotem, tam i z powrotem! No szaleństwo. Cieszyła się jak szalona :)Żałuję że tego nie nagrałam.

I teraz najlepsze!: Ona zaczęła reagować na imię "Jedyneczka":evil_lol:

Posted

[quote name='Lucyja']Eeee.... jak mogłybyśmy zapomnieć ? :) Zaglądamy do Jedyneczki i prosimy o foto dziewczyneczki :)[/QUOTE]

Jutro postaram się coś cyknąć.. teraz będę uciekać się pouczyć do jutrzejszej obrony:nerwy::mdleje:

Posted

[quote name='missiaa']Wy sobie nie wyobrażacie jaki dziś szał był. Dziś po przyjeździe do domu musiałam iść jeszcze po sianko dla moich świniaków. Wychodząc Mucha szalała więc wzięłam ją ze sobą na spacerek do zoologicznego. Zanim jednak wyszłam wszystkie wysiusiałam i wróciły do domu, poza jedną.... Jedyneczką. Ona stanęła i ani rusz do domku.. No to nic na siłę, miałam wrócić za 10 minut więc zostawiłam ją na dworze (ale drzwi były otwarte na klatkę schodową, więc między nią biegały jeszcze szczeniaki, jednym słowem mały tłum). Ale nie o tym chciałam mówić. Wracam. Jedyneczka czeka pod bramą i ledwo mnie zobaczyła, wpada w szał (pod moją nie obecność mama zawołała wszystkie szczeniaki do domu - bo Jedyneczka była już sama). Zaczeła tak szaleć, szczekać, merdać ogonem (a ja nawet jeszcze do niej nie podeszłam). Wierzcie lub nie pomimo zdeformowanej nogi ona biega szybciej niż nie jeden psiak! Tam i z powrotem, tam i z powrotem! No szaleństwo. Cieszyła się jak szalona :)Żałuję że tego nie nagrałam.

I teraz najlepsze!: Ona zaczęła reagować na imię "Jedyneczka":evil_lol:[/QUOTE]

Czekała na Ciebie :loveu: Mój skarbek chorowity.

Posted

[quote name='missiaa']Jutro postaram się coś cyknąć.. teraz będę uciekać się pouczyć do jutrzejszej obrony:nerwy::mdleje:[/QUOTE]

Poważna sprawa. O której trzymać kciuki?

Posted

[quote name='missiaa']9:50.... chyba umrę[/QUOTE]

Nie umieraj! Potrzebujemy Cię :)

Wiem, że to straszny stres, ale dasz radę!!! Jutro o tej porze będziesz się uśmiechać od ucha do ucha i głęboko oddychać z ulgą :) Wiem, dwa razy to przechodziłam.

Magisterka?

Posted

[quote name='missiaa']9:50.... chyba umrę[/QUOTE]
po fakcie będziesz się śmiała, ze tak łatwo poszło
a jak już się obronisz, to wyślij mi proszę adres, żebym wiedziała gdzie mają wysłać te posłanka

Posted

[quote name='Gosiapk']Nie umieraj! Potrzebujemy Cię :)

Wiem, że to straszny stres, ale dasz radę!!! Jutro o tej porze będziesz się uśmiechać od ucha do ucha i głęboko oddychać z ulgą :) Wiem, dwa razy to przechodziłam.

Magisterka?[/QUOTE]

Inżynierka. Ja bardzo przeżywam takie ustne przemowy.

Zamiast powtarzać to co chwilę zaglądam na dogo:D

[quote name='Selenga']po fakcie będziesz się śmiała, ze tak łatwo poszło
a jak już się obronisz, to wyślij mi proszę adres, żebym wiedziała gdzie mają wysłać te posłanka[/QUOTE]

Już Ci napiszę na pw

Posted

[quote name='missiaa']Inżynierka. Ja bardzo przeżywam takie ustne przemowy.

Zamiast powtarzać to co chwilę zaglądam na dogo:D

Już Ci napiszę na pw[/QUOTE]

O kurcze, dyplom inżynierski, brzmi poważnie, tak 'męsko'