Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Lucyja']Sympatyczna ta Adelka :)[/QUOTE]

Ładna prawda? Mała i młoda, może dopisze jej szczęście iz najdzie stały dom :)

Wrzucę ją także na Mikropsy na FB. Może ktoś ją wypatrzy tam i pokocha.

Posted

Missiaa, zgłoś proszę Jedyneczkę i Adelcię i inne psiaki pod Twoją i Twojej mamy opieką czasową do 'Baloniarek':
http://www.dogomania.pl/threads/213164-Klub-Wytrwałych-Baloniarek-Razem-możemy-odnosić-sukcesy-)

Dziewczyny mogą wspomóc zakupem karmy i/lub opłatą rachunków weterynaryjnych w ramach swoich możliwości finansowych. Chciałam zgłosić Wasze psiaki, ale to musi zrobić osoba, u której przebywają psy na bezpłatnym DT, czyli np. Ty lub Angela. :)

Posted

[quote name='Gosiapk']Missiaa, zgłoś proszę Jedyneczkę i Adelcię i inne psiaki pod Twoją i Twojej mamy opieką czasową do 'Baloniarek':
http://www.dogomania.pl/threads/213164-Klub-Wytrwałych-Baloniarek-Razem-możemy-odnosić-sukcesy-)

Dziewczyny mogą wspomóc zakupem karmy i/lub opłatą rachunków weterynaryjnych w ramach swoich możliwości finansowych. Chciałam zgłosić Wasze psiaki, ale to musi zrobić osoba, u której przebywają psy na bezpłatnym DT, czyli np. Ty lub Angela. :)

Powiem Angeli, bo "ja tu tylko sprzątam" ona wie najlepiej co potrzeba i ona zajmuje się rachunkami od weta, itp, itd..

Posted (edited)

[quote name='Malgoska']Kto zbiera na jedyneczkę, gdzie wpłacać?
Czy coś ruszyło w temacie operacji?[/QUOTE]

Witaj, ja zbierałam na karmę. Została zamówiona i czekamy na dostawę. Ciocia Lucyja kupiła także łóżeczko dla Jedyneczki :)

Operacja na razie nie jest rozważana, gdyż nie ma DS, który mógłby się tym zająć, zdiagnozować i podjąć decyzję o celowości operacji.
Jeśli zechciałabyś wspomóc Jedyneczkę wpłatą na karmę, to służę. Możemy otworzyć nowe 'konto' jedzeniowe.

Edited by Gosiapk
spelling
Posted

[quote name='Gosiapk']Witaj, ja zbierałam na karmę. Zotała zamówiona i czekamy na dostawę. Ciocia Lucyja kupiła także łóżeczko dla Jedynezki :)

Operacja na razie nie jest rozważana, gdyż nie ma DS, który mógłby się tym zająć, zdiagnozować i podjąć decyzję o celowości operacji.
Jeśli zechciałabyś wspomóc Jedyneczkę wpłatą na karmę, to służę. Możemy otworzyć nowe 'konto' jedzeniowe.[/QUOTE]

No dobrze, to gdzie wpłacać?
A gdzie obecnie znajduje się jedyneczka?
Rejon.

Posted

[quote name='Gosiapk']Witaj, ja zbierałam na karmę. Zotała zamówiona i czekamy na dostawę. Ciocia Lucyja kupiła także łóżeczko dla Jedynezki :)

Jeśli zechciałabyś wspomóc Jedyneczkę wpłatą na karmę, to służę. Możemy otworzyć nowe 'konto' jedzeniowe.[/QUOTE]

A jeśli nie na karmę to może na szczepienie, sterylkę, odrobaczenie. Może ktoś prędzej by się nią zainteresował jakby była ful wypas :P

Posted

[quote name='Malgoska']A ma juz jakiegoś lek wet, który ją widział czy na razie nie? Chodzi mi o łapkę.[/QUOTE]

Niestety nie. Jeśliby rozważać operację łapki to musiałaby trafić do innego DT. Tu jest za dużo zwierząt i po operacji nie byłabym w stanie zapewnić jej odpowiedniej opieki. A do ocenienia co z łapką to najlepiej chyba w Krakowie, a niestety na ten moment nie jestem ani mobilna finansowo przygotowana na wizytę.

Posted

Zdjęcia Adelki (boi się smyczy, lampy błyskowej- a inaczej się nie dało bo ciemnawo i mojego chłopaka):

A może porównanie do proszku- vizira 3,5 kg albo litrowego Silana?

Posted

Lucyjko i Missiaaczko :)

dostałam taką informację z Krakvetu:
"Szanowna Pani/ Szanowny Panie,

W nawiązaniu do złożonego zamówienia pragnę poinformować iż obecnie oczekujemy na dostępność:

SARA Mata "mp4" 46x64cm kolor: beżowo-rudy G1 01

Dostawy tych produktów spodziewamy się w ciągu około 7 dni roboczych.Uprzejmie prosimy o informację czy życzy sobie Pan/i oczekiwać na dostępność tych pozycji czy też mamy zamienić je na inne podobne.

Za wszelkie niedogodności najmocniej przepraszamy.

Z poważaniem
Zespół Krakvet
www.krakvet.pl"

Czekamy? Pytać o inne zamienne łóżeczka/maty? Czy może o dostępne kolory tej samej maty?

Posted

[quote name='Malgoska']No dobrze, to gdzie wpłacać?
A gdzie obecnie znajduje się jedyneczka?
Rejon.[/QUOTE]

Jeżeli chciałabyś wspomóc Jedyneczkę finansowo na szczepienie/odrobaczenie ewentualnie sterylizację, to daj znać proszę, a służę swoim kontem. Najpierw potrzeba szczepienia i odrobaczenia.

Posted

[quote name='Malgoska']A ma juz jakiegoś lek wet, który ją widział czy na razie nie? Chodzi mi o łapkę.[/QUOTE]

Missiaa robi co może, aby Jedyneczka żyła w lepszym świecie niż schronisko, szczególnie że będąc kaleką jej życie w schronisku byłoby mizerne i zapewne krótkie. Pomaga w ten sposób wielu, bardzo wielu psom i kotom wraz z rodziną, poświęcając swój czas, prywatne pieniądze, pozwalając na niszczenie domu itp. Jesteśmy jej bardzo wdzięczni za to co robi dla Jedyneczki, Adelki, Muszki, Oneczki itd.

Na szczególną opiekę związaną z ewentualną operacją łapki może Jedyneczka liczyć w DS lub długotrwałym, domowym DT, gdzie będzie najwyżej 2-3 zwierzęta. Dlatego szukamy DS. Obecnie Jedynecza ma 62 ogłoszenia na różnych portalach internetowych. Ale zainteresowanie jest żadne.

Posted

[quote name='Gosiapk']Jeżeli chciałabyś wspomóc Jedyneczkę finansowo na szczepienie/odrobaczenie ewentualnie sterylizację, to daj znać proszę, a służę swoim kontem. Najpierw potrzeba szczepienia i odrobaczenia.[/QUOTE]

No chciałabym oczywiście. Trzeba zbierać pieniążki na nią. Nigdy nie robiłam bazarków ale spróbuje, może się uda coś zebrać. Podaj konto na priv proszę. Dzieki.

Posted

[quote name='Gosiapk']Missiaa robi co może, aby Jedyneczka żyła w lepszym świecie niż schronisko, szczególnie że będąc kaleką jej życie w schronisku byłoby mizerne i zapewne krótkie. Pomaga w ten sposób wielu, bardzo wielu psom i kotom wraz z rodziną, poświęcając swój czas, prywatne pieniądze, pozwalając na niszczenie domu itp. Jesteśmy jej bardzo wdzięczni za to co robi dla Jedyneczki, Adelki, Muszki, Oneczki itd.

Na szczególną opiekę związaną z ewentualną operacją łapki może Jedyneczka liczyć w DS lub długotrwałym, domowym DT, gdzie będzie najwyżej 2-3 zwierzęta. Dlatego szukamy DS. Obecnie Jedynecza ma 62 ogłoszenia na różnych portalach internetowych. Ale zainteresowanie jest żadne.[/QUOTE]

Wiem ,wiem dla Missiaa wielki szacun, dlatego chciałbym jakoś pomóc. Wszystkie jej pieski są szczęśliwe, to widać na zdjęciach.

Posted

Jeśli chodzi o spanko to niech się missiaa wypowie, bo jesli możemy czekać to czekajmy, a jesli nie to może w tej cenie wybrać jej inne spanie ? Missiaa najlepiej wie co jej trzeba.

Posted

[quote name='Gosiapk']Lucyjko i Missiaaczko :)

dostałam taką informację z Krakvetu:
"Szanowna Pani/ Szanowny Panie,

W nawiązaniu do złożonego zamówienia pragnę poinformować iż obecnie oczekujemy na dostępność:

SARA Mata "mp4" 46x64cm kolor: beżowo-rudy G1 01

Dostawy tych produktów spodziewamy się w ciągu około 7 dni roboczych.Uprzejmie prosimy o informację czy życzy sobie Pan/i oczekiwać na dostępność tych pozycji czy też mamy zamienić je na inne podobne.

Za wszelkie niedogodności najmocniej przepraszamy.

Z poważaniem
Zespół Krakvet
www.krakvet.pl"

Czekamy? Pytać o inne zamienne łóżeczka/maty? Czy może o dostępne kolory tej samej maty?

Może zapytaj czy są inne kolory w tym rozmiarze i tej samej cenie, bo kolor nie gra roli. Albo mniejszy rozmiar, tylko że pieniążki już przelane i pewnie długo by zwlekali z ich oddaniem. A z tym czekaniem, to kiedyś też tak mi mówili, czekałam, czekałam i się nie doczekałam.

Więc zapytaj o inny kolor *tylko uwaga bo "ruda krata" w tym rozmiarze jest droższa o 1 zł, ewentualnie ja obecnie mam na koncie niecałe 9 zl (dokładnie 8,97 :D ).. to mogę przelać to co mam i jeśli mają na stanie większy rozmiar:
http://www.krakvet.pl/sara-mata-52x75cm-kolor-ciemny-braz-p-17709.html
to zamówić ten, bo zawsze większy to chyba lepszy.
Ewentualnie ta ?
http://www.krakvet.pl/sara-mata-mis-40x59cm-kolor-brazowy-lapki-p-2720.html to tez się dołożę to co mam.
Zresztą dziewczyny wy podejmijcie decyzję, żeby nie było później, że wybrzydzam czy coś, bo mi jest już wystarczająco głupio i dziwnie jak muszę podjąć decyzję co wybrać za wasze pieniądze:roll: Wiem, że to dla suni, no ale i tak to głupie uczucie :(

Zadecydujcie. Jeśli jest inny kolor to super, jeśli nie to jestem gotowa dołożyć to co mam i zamówić większe. Byle by już to wysłali.

Bo z tym czekaniem to nie wiadomo jak to będzie.

Posted

Missiaa ale to Ty wiesz na czym będzie Jedyneczce dobrze :) Naprawde możesz Ty decydować :) Może rzeczywiście ta druga mata "miś" jest nawet ładniejsza. Jak będzie trzeba to dopłacę. Niech ma sunieczka wygody :)

Posted

[quote name='Lucyja']Missiaa ale to Ty wiesz na czym będzie Jedyneczce dobrze :) Naprawde możesz Ty decydować :) Może rzeczywiście ta druga mata "miś" jest nawet ładniejsza. Jak będzie trzeba to dopłacę. Niech ma sunieczka wygody :)[/QUOTE]

Lucyja wiem na czym będzie Jedyneczce dobrze tak samo jak Ty czy Gosiapk :) Jedyneczka raczej nie jest wybredna. Byle by było choć troszkę mięciutko, widać to po tym jak wpycha się do tego legowiska które mam. Prawie z niego nie wychodzi. A jeśli jej zajmą to ona czeka i gdy wszystkie biegną na dwór, to ona hyc do legowiska i udaje że śpi :P