Gosiapk Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 [quote name='Lucyja']Sympatyczna ta Adelka :)[/QUOTE] Ładna prawda? Mała i młoda, może dopisze jej szczęście iz najdzie stały dom :) Wrzucę ją także na Mikropsy na FB. Może ktoś ją wypatrzy tam i pokocha. Quote
Gosiapk Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 Missiaa, zgłoś proszę Jedyneczkę i Adelcię i inne psiaki pod Twoją i Twojej mamy opieką czasową do 'Baloniarek': http://www.dogomania.pl/threads/213164-Klub-Wytrwałych-Baloniarek-Razem-możemy-odnosić-sukcesy-) Dziewczyny mogą wspomóc zakupem karmy i/lub opłatą rachunków weterynaryjnych w ramach swoich możliwości finansowych. Chciałam zgłosić Wasze psiaki, ale to musi zrobić osoba, u której przebywają psy na bezpłatnym DT, czyli np. Ty lub Angela. :) Quote
missiaa Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='Gosiapk']Missiaa, zgłoś proszę Jedyneczkę i Adelcię i inne psiaki pod Twoją i Twojej mamy opieką czasową do 'Baloniarek': http://www.dogomania.pl/threads/213164-Klub-Wytrwałych-Baloniarek-Razem-możemy-odnosić-sukcesy-) Dziewczyny mogą wspomóc zakupem karmy i/lub opłatą rachunków weterynaryjnych w ramach swoich możliwości finansowych. Chciałam zgłosić Wasze psiaki, ale to musi zrobić osoba, u której przebywają psy na bezpłatnym DT, czyli np. Ty lub Angela. :) Powiem Angeli, bo "ja tu tylko sprzątam" ona wie najlepiej co potrzeba i ona zajmuje się rachunkami od weta, itp, itd.. Quote
Malgoska Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Kto zbiera na jedyneczkę, gdzie wpłacać? Czy coś ruszyło w temacie operacji? Quote
Gosiapk Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 (edited) [quote name='Malgoska']Kto zbiera na jedyneczkę, gdzie wpłacać? Czy coś ruszyło w temacie operacji?[/QUOTE] Witaj, ja zbierałam na karmę. Została zamówiona i czekamy na dostawę. Ciocia Lucyja kupiła także łóżeczko dla Jedyneczki :) Operacja na razie nie jest rozważana, gdyż nie ma DS, który mógłby się tym zająć, zdiagnozować i podjąć decyzję o celowości operacji. Jeśli zechciałabyś wspomóc Jedyneczkę wpłatą na karmę, to służę. Możemy otworzyć nowe 'konto' jedzeniowe. Edited February 23, 2012 by Gosiapk spelling Quote
Malgoska Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='Gosiapk']Witaj, ja zbierałam na karmę. Zotała zamówiona i czekamy na dostawę. Ciocia Lucyja kupiła także łóżeczko dla Jedynezki :) Operacja na razie nie jest rozważana, gdyż nie ma DS, który mógłby się tym zająć, zdiagnozować i podjąć decyzję o celowości operacji. Jeśli zechciałabyś wspomóc Jedyneczkę wpłatą na karmę, to służę. Możemy otworzyć nowe 'konto' jedzeniowe.[/QUOTE] No dobrze, to gdzie wpłacać? A gdzie obecnie znajduje się jedyneczka? Rejon. Quote
missiaa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='Gosiapk']Witaj, ja zbierałam na karmę. Zotała zamówiona i czekamy na dostawę. Ciocia Lucyja kupiła także łóżeczko dla Jedynezki :) Operacja na razie nie jest rozważana, gdyż nie ma DS, który mógłby się tym zająć, zdiagnozować i podjąć decyzję o celowości operacji. Jeśli zechciałabyś wspomóc Jedyneczkę wpłatą na karmę, to służę. Możemy otworzyć nowe 'konto' jedzeniowe.[/QUOTE] A jeśli nie na karmę to może na szczepienie, sterylkę, odrobaczenie. Może ktoś prędzej by się nią zainteresował jakby była ful wypas :P Quote
missiaa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='Malgoska']No dobrze, to gdzie wpłacać? A gdzie obecnie znajduje się jedyneczka? Rejon.[/QUOTE] Małopolska. Koło Olkusza Quote
Malgoska Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='missiaa']Małopolska. Koło Olkusza[/QUOTE] A ma juz jakiegoś lek wet, który ją widział czy na razie nie? Chodzi mi o łapkę. Quote
missiaa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='Malgoska']A ma juz jakiegoś lek wet, który ją widział czy na razie nie? Chodzi mi o łapkę.[/QUOTE] Niestety nie. Jeśliby rozważać operację łapki to musiałaby trafić do innego DT. Tu jest za dużo zwierząt i po operacji nie byłabym w stanie zapewnić jej odpowiedniej opieki. A do ocenienia co z łapką to najlepiej chyba w Krakowie, a niestety na ten moment nie jestem ani mobilna finansowo przygotowana na wizytę. Quote
missiaa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Zdjęcia Adelki (boi się smyczy, lampy błyskowej- a inaczej się nie dało bo ciemnawo i mojego chłopaka): A może porównanie do proszku- vizira 3,5 kg albo litrowego Silana? Quote
Gosiapk Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 Lucyjko i Missiaaczko :) dostałam taką informację z Krakvetu: "Szanowna Pani/ Szanowny Panie, W nawiązaniu do złożonego zamówienia pragnę poinformować iż obecnie oczekujemy na dostępność: SARA Mata "mp4" 46x64cm kolor: beżowo-rudy G1 01 Dostawy tych produktów spodziewamy się w ciągu około 7 dni roboczych.Uprzejmie prosimy o informację czy życzy sobie Pan/i oczekiwać na dostępność tych pozycji czy też mamy zamienić je na inne podobne. Za wszelkie niedogodności najmocniej przepraszamy. Z poważaniem Zespół Krakvet www.krakvet.pl" Czekamy? Pytać o inne zamienne łóżeczka/maty? Czy może o dostępne kolory tej samej maty? Quote
Gosiapk Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 [quote name='Malgoska']No dobrze, to gdzie wpłacać? A gdzie obecnie znajduje się jedyneczka? Rejon.[/QUOTE] Jeżeli chciałabyś wspomóc Jedyneczkę finansowo na szczepienie/odrobaczenie ewentualnie sterylizację, to daj znać proszę, a służę swoim kontem. Najpierw potrzeba szczepienia i odrobaczenia. Quote
Gosiapk Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 [quote name='Malgoska']A ma juz jakiegoś lek wet, który ją widział czy na razie nie? Chodzi mi o łapkę.[/QUOTE] Missiaa robi co może, aby Jedyneczka żyła w lepszym świecie niż schronisko, szczególnie że będąc kaleką jej życie w schronisku byłoby mizerne i zapewne krótkie. Pomaga w ten sposób wielu, bardzo wielu psom i kotom wraz z rodziną, poświęcając swój czas, prywatne pieniądze, pozwalając na niszczenie domu itp. Jesteśmy jej bardzo wdzięczni za to co robi dla Jedyneczki, Adelki, Muszki, Oneczki itd. Na szczególną opiekę związaną z ewentualną operacją łapki może Jedyneczka liczyć w DS lub długotrwałym, domowym DT, gdzie będzie najwyżej 2-3 zwierzęta. Dlatego szukamy DS. Obecnie Jedynecza ma 62 ogłoszenia na różnych portalach internetowych. Ale zainteresowanie jest żadne. Quote
Gosiapk Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 Dzięki za zdjęcia Adelki. Sklecę jakiś tekścik dla niej i postaram się 'wyjęczeć' ogłoszenia :cool3: Quote
Malgoska Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='Gosiapk']Jeżeli chciałabyś wspomóc Jedyneczkę finansowo na szczepienie/odrobaczenie ewentualnie sterylizację, to daj znać proszę, a służę swoim kontem. Najpierw potrzeba szczepienia i odrobaczenia.[/QUOTE] No chciałabym oczywiście. Trzeba zbierać pieniążki na nią. Nigdy nie robiłam bazarków ale spróbuje, może się uda coś zebrać. Podaj konto na priv proszę. Dzieki. Quote
Malgoska Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='Gosiapk']Missiaa robi co może, aby Jedyneczka żyła w lepszym świecie niż schronisko, szczególnie że będąc kaleką jej życie w schronisku byłoby mizerne i zapewne krótkie. Pomaga w ten sposób wielu, bardzo wielu psom i kotom wraz z rodziną, poświęcając swój czas, prywatne pieniądze, pozwalając na niszczenie domu itp. Jesteśmy jej bardzo wdzięczni za to co robi dla Jedyneczki, Adelki, Muszki, Oneczki itd. Na szczególną opiekę związaną z ewentualną operacją łapki może Jedyneczka liczyć w DS lub długotrwałym, domowym DT, gdzie będzie najwyżej 2-3 zwierzęta. Dlatego szukamy DS. Obecnie Jedynecza ma 62 ogłoszenia na różnych portalach internetowych. Ale zainteresowanie jest żadne.[/QUOTE] Wiem ,wiem dla Missiaa wielki szacun, dlatego chciałbym jakoś pomóc. Wszystkie jej pieski są szczęśliwe, to widać na zdjęciach. Quote
Lucyja Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Jeśli chodzi o spanko to niech się missiaa wypowie, bo jesli możemy czekać to czekajmy, a jesli nie to może w tej cenie wybrać jej inne spanie ? Missiaa najlepiej wie co jej trzeba. Quote
missiaa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='Gosiapk']Lucyjko i Missiaaczko :) dostałam taką informację z Krakvetu: "Szanowna Pani/ Szanowny Panie, W nawiązaniu do złożonego zamówienia pragnę poinformować iż obecnie oczekujemy na dostępność: SARA Mata "mp4" 46x64cm kolor: beżowo-rudy G1 01 Dostawy tych produktów spodziewamy się w ciągu około 7 dni roboczych.Uprzejmie prosimy o informację czy życzy sobie Pan/i oczekiwać na dostępność tych pozycji czy też mamy zamienić je na inne podobne. Za wszelkie niedogodności najmocniej przepraszamy. Z poważaniem Zespół Krakvet www.krakvet.pl" Czekamy? Pytać o inne zamienne łóżeczka/maty? Czy może o dostępne kolory tej samej maty? Może zapytaj czy są inne kolory w tym rozmiarze i tej samej cenie, bo kolor nie gra roli. Albo mniejszy rozmiar, tylko że pieniążki już przelane i pewnie długo by zwlekali z ich oddaniem. A z tym czekaniem, to kiedyś też tak mi mówili, czekałam, czekałam i się nie doczekałam. Więc zapytaj o inny kolor *tylko uwaga bo "ruda krata" w tym rozmiarze jest droższa o 1 zł, ewentualnie ja obecnie mam na koncie niecałe 9 zl (dokładnie 8,97 :D ).. to mogę przelać to co mam i jeśli mają na stanie większy rozmiar: http://www.krakvet.pl/sara-mata-52x75cm-kolor-ciemny-braz-p-17709.html to zamówić ten, bo zawsze większy to chyba lepszy. Ewentualnie ta ? http://www.krakvet.pl/sara-mata-mis-40x59cm-kolor-brazowy-lapki-p-2720.html to tez się dołożę to co mam. Zresztą dziewczyny wy podejmijcie decyzję, żeby nie było później, że wybrzydzam czy coś, bo mi jest już wystarczająco głupio i dziwnie jak muszę podjąć decyzję co wybrać za wasze pieniądze:roll: Wiem, że to dla suni, no ale i tak to głupie uczucie :( Zadecydujcie. Jeśli jest inny kolor to super, jeśli nie to jestem gotowa dołożyć to co mam i zamówić większe. Byle by już to wysłali. Bo z tym czekaniem to nie wiadomo jak to będzie. Quote
Lucyja Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Missiaa ale to Ty wiesz na czym będzie Jedyneczce dobrze :) Naprawde możesz Ty decydować :) Może rzeczywiście ta druga mata "miś" jest nawet ładniejsza. Jak będzie trzeba to dopłacę. Niech ma sunieczka wygody :) Quote
missiaa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='Lucyja']Missiaa ale to Ty wiesz na czym będzie Jedyneczce dobrze :) Naprawde możesz Ty decydować :) Może rzeczywiście ta druga mata "miś" jest nawet ładniejsza. Jak będzie trzeba to dopłacę. Niech ma sunieczka wygody :)[/QUOTE] Lucyja wiem na czym będzie Jedyneczce dobrze tak samo jak Ty czy Gosiapk :) Jedyneczka raczej nie jest wybredna. Byle by było choć troszkę mięciutko, widać to po tym jak wpycha się do tego legowiska które mam. Prawie z niego nie wychodzi. A jeśli jej zajmą to ona czeka i gdy wszystkie biegną na dwór, to ona hyc do legowiska i udaje że śpi :P Quote
missiaa Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 W tym momencie moja Fruźka dorwała się do legowiska, a Jedyneczka zajęła podstawę drapaka i sobie drzemie.. :) Quote
Lucyja Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 To w takim razie Gosiu na Tobie spoczęło podjęcie tej trudnej decyzji odnosnie wyrka :) Quote
Malgoska Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 dziewczynki kochane zerknijcie na bazarek dla Małej, czy nie ma jakiś błędów, niedopatrzeń, jesli jest ok to ruszamy. To pierwszy bazarek. http://www.dogomania.pl/threads/223606-nie-pisa%C4%87-Poczytaj-mi-mamo-poczytaj-mi-tato-na-Suni%C4%99-Jedyneczk%C4%99-z-mordowni?p=18703488#post18703488 Quote
Recommended Posts