Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gosiapk to może zamów rzeczywiście to legowisko razem z karmą, to będą jedne koszty wysyłki, a ja wpłacę kasę za to spanko na Twoje konto. Może tak być ? :)

Posted

[quote name='azalia']Missiaa,a nie masz jakichś starych kocy,żeby im pościelić?[/QUOTE]

Koce to średnio zdają tu rezultat, bo jak położę ładnie w kwadracik to za 5 minut koc zwinięty jest w rulon w kącie, w kuwecie albo w siuśkach. A legowisko jakby nie ustawiły to zawsze jest kwadratowe i da się na nim położyć

Posted (edited)

[quote name='Lucyja']Gosiapk to może zamów rzeczywiście to legowisko razem z karmą, to będą jedne koszty wysyłki, a ja wpłacę kasę za to spanko na Twoje konto. Może tak być ? :)

Ok, zamówię w takim razie karmę i materacyk w jednej przesyłce. :)

które? To: http://www.krakvet.pl/sara-legowisko...dy-p-2669.html

czy to: http://www.krakvet.pl/sara-mata-40x6...z-p-17695.html

Edited by Gosiapk
rozszerzenie
Posted

Decyzję w sprawie wyboru spania zostawiam missii :) Ona wie co dla sunieczki najlepsze :) A ja tylko zrobię odpowiedni przelew. Gosia napisz mi ile, żeby uwzględnić tez koszty wysyłki :)

Posted

[quote name='Lucyja']Decyzję w sprawie wyboru spania zostawiam missii :) Ona wie co dla sunieczki najlepsze :) A ja tylko zrobię odpowiedni przelew. Gosia napisz mi ile, żeby uwzględnić tez koszty wysyłki :)[/QUOTE]

Koszty wysyłki będa 0zł. Prześlij proszę tylko cenę maty, którą wybrałaś. :)

Podaj proszę jej wielkość, bo te maty są w różnych wymiarach:
SARA Mata "mp3" 40x60cm kolor: beżowo-rudy G1 01 20,90zł
SARA Mata "mp4" 46x64cm kolor: beżowo-rudy G1 01 26,90zł
SARA Mata "mp5" 52x75cm kolor: beżowo-rudy G1 01 36,90zł
SARA Mata "mp6" 58x86cm kolor: beżowo-rudy G1 01 40,90zł
SARA Mata "mp8" 76x108cm kolor: beżowo-rudy G1 01 67,90zł

Posted

Z tego co napisała missiaa to rozumiem, że ta najmniejsza mata wystarczy suni czyli ta za 20,90. Ale jeśli lepsza by była ta za 26,90 to jak dla mnie też może być.

Posted

[quote name='Lucyja']Z tego co napisała missiaa to rozumiem, że ta najmniejsza mata wystarczy suni czyli ta za 20,90. Ale jeśli lepsza by była ta za 26,90 to jak dla mnie też może być.[/QUOTE]

No dla suni wystarczy ta najmniejsza. Wiadomo że na większej zmieści się jeszcze inny psiak jednocześnie. Ale cioteczka kupuje matę dla Jedyneczki więc ta mniejsza może być:)

Posted

Czyli krakowskim targiem kupujemy matę za 26,90 :) Może ktoś będzie się chciał przytulić do sunieczki :) Gosiu jesli jeszcze nie zamówiłaś, to zamów tę ciut większa :)

Posted

[quote name='Lucyja']Czyli krakowskim targiem kupujemy matę za 26,90 :) Może ktoś będzie się chciał przytulić do sunieczki :) Gosiu jesli jeszcze nie zamówiłaś, to zamów tę ciut większa :)[/QUOTE]

Psiaki dziękują:)

Posted

Dziś cały dzień spała w legowisku z Muchą :) Ziewa bo śmiałam wyjść za głośno i ją obudziłam :)

A tu kolejny kociopies Adelka. Maltretowały ją inne na klatce schodowej, więc wpuściłam ją do siebie i ulokowała się w najniższej budce (która jak zresztą widać, w porównaniu do poprzedniego zdjęcia z drapakiem, obecnie jest poszarpana przez Hessi- a drapak ma miesiąc). A niżej moja Fruzia :)

Posted (edited)

[quote name='Lucyja']Czyli krakowskim targiem kupujemy matę za 26,90 :) Może ktoś będzie się chciał przytulić do sunieczki :) Gosiu jesli jeszcze nie zamówiłaś, to zamów tę ciut większa :)[/QUOTE]

Ok, w takim razie kupuję tą:

SARA Mata "mp4" 46x64cm kolor: beżowo-rudy G1 01 26,90zł :)

Zamówienie złożone:
1. 2 x JOSERA Economy 20kg;
2. 1 x SARA Mata "mp4" 46x64cm kolor: beżowo-rudy G1 01;
3. 1 x Przysmaki mix dla psa - wór wędzonych gryzaków 250g;

Przewidywany czas realizacj od 24h do 7 dni. :)

Edited by Gosiapk
Posted

[quote name='missiaa']Dziś cały dzień spała w legowisku z Muchą :) Ziewa bo śmiałam wyjść za głośno i ją obudziłam :)

A tu kolejny kociopies Adelka. Maltretowały ją inne na klatce schodowej, więc wpuściłam ją do siebie i ulokowała się w najniższej budce (która jak zresztą widać, w porównaniu do poprzedniego zdjęcia z drapakiem, obecnie jest poszarpana przez Hessi- a drapak ma miesiąc). A niżej moja Fruzia :) [/QUOTE]

Oooo niedobra ciocia missiaa, obudziła Jedyneczkę i Muszkę. ;)

Sprytna Adelcia znalazła sobie budkę :) (Moja sunia tez ma na imię Adelka :) )
Straszna niszczycielka z tej Hessi :-o
Fruzia mądralka też przycupnęła na kocim stojaku :)

Posted

[quote name='Gosiapk']Oooo niedobra ciocia missiaa, obudziła Jedyneczkę i Muszkę. ;)

Sprytna Adelcia znalazła sobie budkę :) (Moja sunia tez ma na imię Adelka :) )
Straszna niszczycielka z tej Hessi :-o
Fruzia mądralka też przycupnęła na kocim stojaku :)[/QUOTE]

Nie chcesz drugiej Adelki ?:P Będziesz wołać jedno imię a będą biegły dwa psiaki :P Adelcia też szuka domu, waży raptem parę kilo, ale z wyglądu nie jest szałowa i pewnie nie znajdzie domku :(

Posted

[quote name='missiaa']Nie chcesz drugiej Adelki ?:P Będziesz wołać jedno imię a będą biegły dwa psiaki :P Adelcia też szuka domu, waży raptem parę kilo, ale z wyglądu nie jest szałowa i pewnie nie znajdzie domku :([/QUOTE]

Aleka jest całkiem ładna. Tricolorek. Może jakieś zdjątka i opisik jej zachowania, wieku, wagi itp. ? Może ciocia Ziutencja w wolnej chwili jakieś bazarki zechce wyskrobać dla Aleki? :)

PS mam x psiaków, dlatego nie mogę już zaopiekować się większa liczbą.

Posted

[quote name='Lucyja']Gosiu zaraz zrobię przelew na 27 zł. Rozumiem, że tyle mam zapłacic za spanko dla sunieczki :)[/QUOTE]

Tak, dokladnie 26,90zł

Dziękuję ciociu Lucyjko bardzo za łóżeczko w imieniu naszej podopiecznej Jedyneczki Kaleczki :)

Posted (edited)

[quote name='Gosiapk']Aleka jest całkiem ładna. Tricolorek. Może jakieś zdjątka i opisik jej zachowania, wieku, wagi itp. ? Może ciocia Ziutencja w wolnej chwili jakieś bazarki zechce wyskrobać dla Aleki? :)

PS mam x psiaków, dlatego nie mogę już zaopiekować się większa liczbą.[/QUOTE]

Adelka jest przytulakiem. Ze schroniska w Olkuszu przyjechała do nas z bratem i siostrą niestety oni nie wygrali z chorobą a jej sie udało. Nie dała się dotknąć, gryzła przez dłuższy czas. Ale powolutku, pomalutku ją oswajałam i się udało, cieszy się jak się poświęca jej uwagę, tylko sztywnieje jak bierze się ją na ręce. Lubi głaskano, jak się ją często wyprowadza to sika na dworze, jak rzadziej to ładnie załatwia się na przygotowany do tego ręczniczek. Jest młodziutka, ma niewiele ponad rok. Gdy do nas przyjechała wymieniała zęby w pewnym momencie miała 8 kłów, bo mleczaki się tak dobrze trzymały, że stałe wyrosły obok, a tamte nie chciały wypaść. Ona jest bardzo malutka i bardzo ją atakują inne psy. Kiedy już miała być ogłaszana, duże psy się na nią rzuciły, bo znalazła się tam gdzie nie powinna. Bardzo mocno ją pogryzły, zanim ją wyszarpałam z ich zębów. Długo się kurowała, skóra była dwa razy szyta, wszystko ropiało i się rozpadało, ale w końcu skóra na szyi i nodze się zrosła, ma w tym miejscu bliznę, przykrytą sierścią. Znów jest gotowa do adopcji, niesterylizowana jeszcze, przez ten wypadek. Fajnie jakby znalazła domek, bo tu jest kozłem ofiarnym i się o nią boimy. Jest czujna, lubi poszczekać. Jeszcze nie ma ogłoszeń. Jutro ją postawię na wagę i zrobię zdjęcia.

edit: zapomniałam o najważniejszym. Po nosówce ma mały tik, rusza wargą co chwilę.

Edited by missiaa
Posted

Ładna Adelka jest bardzo.

Missiaa, dzięki za zdjęcia. Coś się wybierze. Przydało by się baaardzo jedno zdjęcie przy nogach, tj. Adelka stoi przy Twoich nogach, wystarczy jak będzie widać Cię (lub innego ludzia) do pasa. To podkresli jaka jest mała i da wyobrażenie ludziom, że to taki kochany, malutki aniołek. to może przyspieszyć znalezienie domu. Da się zrobić?

Ale ona słodka: