Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jest przerażona, musiała przejść niezłą poniewierkę... ale coś z niej będzie tylko trzeba czasu.. Czy byłaby szansa uzbierać jakąś kasę na jej sterylkę na dogo? Ja kiepsko stoję finansowo :( I czy ktoś może polecić naprawdę dobrego, niedrogiego weta, który robi dobrze sterylki? Moją sterylizowałam na miejscu w Zabierzowie, ale ma problem z trzymaniem moczu teraz, wolałabym naprawdę poleconego człowieka.

Posted

Maada napisał(a):
Jest przerażona, musiała przejść niezłą poniewierkę... ale coś z niej będzie tylko trzeba czasu.. Czy byłaby szansa uzbierać jakąś kasę na jej sterylkę na dogo? Ja kiepsko stoję finansowo :( I czy ktoś może polecić naprawdę dobrego, niedrogiego weta, który robi dobrze sterylki? Moją sterylizowałam na miejscu w Zabierzowie, ale ma problem z trzymaniem moczu teraz, wolałabym naprawdę poleconego człowieka.

a u kogo ? bo w tych okolicach jest 2....

Posted

Maada napisał(a):

To może załóż jej osobny wątek, bo tu się zaraz zrobi młyn, i tam bedziemy zbierać na sterylke?

Posted

Maada napisał(a):

Jeśli znajdziesz weta, który zrobi sterylke za rozsądną cenę, to Fundacja KASTOR pokryje koszt. Warunki do uzgodnienia.
Jeśli chodzi o nie trzymanie moczu, to po jakim czasie od zabiegu to się ujawniło ?

Posted

A jaka to jest rozsądna cena?

To nietrzymanie zaczęło się ok 1,5 roku po zabiegu, trwało z pół roku i jakoś samo ustąpiło na szczęście, już z pół roku mamy spokój :)

Posted

moge Ci powiedziec tyle, co wiem
prawdopodobnie małych szczeniaków nie ma
sa podrostkli
ale wszystkie pieski sa małe - 3-4-5m, max 6 kg, nie wiecej

psów do uratowania jest - co najmniekj kilkanascie - na tym watku:

http://www.dogomania.pl/threads/127622-OFIARY-SCHRONISKA-!-!-!-%C5%BBywe-trupy-b%C5%82agaj%C4%85-o-PILNE-WSPARCIE-!-!-!/page93

sa ich zdjecia
do wyboru, do koloru

Lili, czy Ty weźmiesz nie szczeniaka, a maluniego pieska/suczke??

Jestem gotowa jechac w tym momencie, Pani Magda pomoze je wyciagnąc, ale musze wiedziec ile psów i gdzie je zawieźć

Lili8522 napisał(a):
A możecie napisać.

1. Ile tam jest jeszcze szczeniaków w Olkuszu?
2. Ile suczek
3. Ile psów do uratowania

bo szczerze mówiąc nie wiem nic z tego zamieszania...

Posted

Maada napisał(a):

Czy ewentualnie będziesz w stanie zaweiść ją do jakiejś lecznicy do Krakowa na sterylkę?

Posted

Gosiapk napisał(a):
Czy ewentualnie będziesz w stanie zaweiść ją do jakiejś lecznicy do Krakowa na sterylkę?

tak, jakos zorganizuje transport.
był tu u mnie wet sąsiad przed chwilą, twierdzi ze trzeba jej zrobic USG. U niego kosztuje 60zł, czy orientujecie się czy jest gdzies moze taniej?

Posted

Ewu - my będziemy potrzebować pieniędzy
Pani Magda zaraz będzie wyciągać biedulki ze schronu,
My z wojtusiem za chwilę po nie wyjeżdżamy.
Nie mamy co z nimi zrobić, osoby, mogące je przyjąć prosimy o zgłoszenie się do mnie - kom 515192985 lub do wojtusia - 504236465
Błagamy o pomoc, bo nie mamy co z nimi zrobić....

ewu napisał(a):
UWAGA DARCZYŃCY,
Dzwoniłam do domku , gdzie są szczeniaczki z Bukowna- bohaterowie tego wątku. Podziękowałam, za pomoc i opiekę nad maluszkami.
Powiedziałam o wsparciu finansowym i zbiórce pieniędzy na pieski.
Pani Magda podziękowała i oświadczyła,że pieski utrzyma sama , odrobaczy na własny koszt a za szczepienia zapłaci druga Pani Magda, która pieski znalazła.
Pieniądze, które wpłyną ew. na moje konto mam przekazać na ratowanie innych piesków.

Jak wpłyną zamieszczę rozliczenie na wątku ale proszę o decyzję co z nimi zrobić. Czy odesłać Darczyńcom , czy wskażecie pieski , którym przekażę ew. wpływy?

Posted

Wydaje mi się, że każdy, kto wyciągnął jakiegoś psiaka z tego wątku i ma go u siebie czy tam u znajomych na DT powinien założyć mu osobny wątek, na który nie będą wklejane informacje o innych psiakach, a linki do tych wątków powinny być wrzucane do pierwszego postu. Straszne zamieszanie się tu zrobiło i osobiście od ok 2 dniach nieobecności na dogo nie moge się już połapać gdzie jest jaki pies. Takie ogarnięcie wszystkiego byłoby bardzo czytelne i zrozumiałe. Bo tak to padnie pytanie "gdzie jest ten psiak" i kilka osób na to pytanie odpowiada, a wątek staje się coraz bardziej zagmatwany.

Posted

z Zabierzowa jest niedaleko do Chrzanowa - polecam lecznicę na Mydlanej tel. 32-6233950.
Sterylizowałam tam dwie swoje suczki i płaciłam 250 zł. Sterylki przeprowadzone rewelacyjnie - rany czyściutkie, suche. Po roku nie widać nawet blizny. Jeśli piesek jest nieduży, to do Chrzanowa można dojechać busem (6 zł) lub pociągiem. W razie czego - na terenie Chrzanowa mogę służyć samochodem (podwieźć do lecznicy i spowrotem) ale tylko w drugiej połowie lutego.

W razie trudności dodzwonieniem się do lecznicy, mogę podjechać i ustalić termin sterylizacji.

Posted

Maada napisał(a):
tak, jakos zorganizuje transport.
był tu u mnie wet sąsiad przed chwilą, twierdzi ze trzeba jej zrobic USG. U niego kosztuje 60zł, czy orientujecie się czy jest gdzies moze taniej?

USG jakiej części ciała i co wet chciałby w ten sposób sprawdzić?
Proszę napisz do Elik PW w tej sprawie, to się łączy ze sterylką jak rozumiem, więc może Kastor weźmie to pod uwagę. Zważywszy, że masz 2 lecznice w swoim mieście, to dojazd do innej lecznicy może istotnie podnieść koszty koszt badania np. w Krakowie.

Posted

dogomanka_ napisał(a):
Wydaje mi się, że każdy, kto wyciągnął jakiegoś psiaka z tego wątku i ma go u siebie czy tam u znajomych na DT powinien założyć mu osobny wątek, na który nie będą wklejane informacje o innych psiakach, (...)

dogomanka_ to bardzo słuszna uwaga.

dogomanka_ inofrmacje o suczkach, dla których założyłam ten wątek, są w pierwszym poście :)

Proszę, aby informacje o pozostałych pieskach, wprowadzonych na ten wątek w kolejnych postach, przenieść na ich wątki.

Posted

Alojzyna napisał(a):
z Zabierzowa jest niedaleko do Chrzanowa - polecam lecznicę na Mydlanej tel. 32-6233950.
Sterylizowałam tam dwie swoje suczki i płaciłam 250 zł. (...)

Czy była to cena za 1 czy 2 suczki, które sterylizowałaś w tej lecznicy?

Posted

Dziewczyny przed chwilą rozmawiałam z Magdą, wyciągnęła z Olkusza 15 psiaków dla których trzeba szybko zanleść dt, jest znowu 7 szczeniaków, wszystkie wystraszone, zziębnięte i głodne. Bardzo proszę dzwońcie do Iwonki lub Wotusia, jeśli ktoś może pomóc w ich przetrzymaniu choć parę dni, bo Oni w tej chwili będę je od Magdy odbierać i nie ma ich gdzie ulokować.

Posted

Znowu? U mnie jeszcze jest jeden maluszek, więcej będzie mi ciężko - ale jak nie znajdziecie miejsca, to proszę o telefon, postaram się coś wymyślić

Posted

BeataDz napisał(a):
Dziewczyny przed chwilą rozmawiałam z Magdą, wyciągnęła z Olkusza 15 psiaków dla których trzeba szybko zanleść dt, jest znowu 7 szczeniaków, wszystkie wystraszone, zziębnięte i głodne. Bardzo proszę dzwońcie do Iwonki lub Wotusia, jeśli ktoś może pomóc w ich przetrzymaniu choć parę dni, bo Oni w tej chwili będę je od Magdy odbierać i nie ma ich gdzie ulokować.

Podałam dzisiaj Mamie Magdy nr ew. dt w Jaworznie.
Ja pojutrze wyjeżdżam na dwa tygodnie nie mogę pomóc:(
Swojego psa wiozę do Krakowa...

Posted

Gosiapk napisał(a):
Czy była to cena za 1 czy 2 suczki, które sterylizowałaś w tej lecznicy?

to jest cena za jeden zabieg - sterylizowałam w odstępie roku

zapytam, czy dla schroniskowych psów jest jakaś zniżka...

Posted

Maada napisał(a):
A jaka to jest rozsądna cena?

To nietrzymanie zaczęło się ok 1,5 roku po zabiegu, trwało z pół roku i jakoś samo ustąpiło na szczęście, już z pół roku mamy spokój :)

w okolicach Zabierzowa są 2 lecznice..jedna w samym druga przy drodze na Bolechowice...tam za Usg tyle nie biorą, zwalszcza jeśli to bezdomniak...mogę zafonić jutro i wypytać ..

Posted

Alojzyna napisał(a):
to jest cena za jeden zabieg - sterylizowałam w odstępie roku

zapytam, czy dla schroniskowych psów jest jakaś zniżka...

Dzięki, daj znać jak uda Ci się coś wynegocjować.

kanna napisał(a):
w okolicach Zabierzowa są 2 lecznice..jedna w samym druga przy drodze na Bolechowice...tam za Usg tyle nie biorą, zwalszcza jeśli to bezdomniak...mogę zafonić jutro i wypytać ..

Świetnie, czekamy zatem na wieści.

Posted

Maada, jak Wam idzie? Jak się oswoicie ze sobą, to porób jej trochę zdjęć i opisz jej zachowanie. Zaczniemy ogłaszać ok?

Missieek, czy możesz już powiedzieć coś więcej o nóżce suczki, która jest u Twojej Mamy? W ogłoszeniach trzeba napisać coś o tej nóżce i stosunku suni do ludzi i innych zwierząt, ogólnym stanie zdrowia, jej potrzebach, załatwianiu się w domu.